Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Tee sähköinen oirearvio, niin saat ohjeet, miten toimia. Olemme sinuun yhteydessä, jos tilasi sitä vaatii.

Martinlaakson terveysasema on nyt koronaterveysasema

Martinlaakson terveysasemaa on nyt Vantaan koronavirusoireista (hengitystieoireista) kärsiviä potilaita hoitava terveysasema. Potilaat ohjataan koronaterveysasemalle puhelinpalvelun kautta, p. 09 839 50 000 (ma-pe kello 8-16). Soita numeroon ainoastaan silloin, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää.

Koronaterveysasemalle ei voi tulla suoraan (potilasturvallisuussyistä)

Ethän tule suoraan koronaterveysasemalle, vaan ota ensin yhteys terveyspalvelujen numeroon (p. 09 839 50 000, ma-pe kello 8-16). Terveysalan ammattilainen tekee sinulle puhelimessa hoidontarpeen arvioinnin, ja varaa tarvittaessa ajan lääkärille.

Vältäthän puhelinpalvelun turhaa kuormittamista, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin. Ole siis yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Epäily koronavirustartunnasta ei ole enää syy soittaa Päivystysapuun tai terveysasemille.

Muut Vantaan terveysasemat keskittyvät muun kiireellisen hoidon antamiseen. Martinlaakson terveysasemalla normaalisti asioivat potilaat ohjataan menemään muiden terveysasemien päiväpoliklinikoille.

Ohje potilaille, jotka ovat normaaliolosuhteissa käyttävät Martinlaakson terveysasemaman palveluita

Kiireellisissä asioissa hakeudu Vantaan muiden terveysasemien päivystyspoliklinikoille.

Tiedote 18.3.2020

Terveysasemilla on ruuhkaa

 • Vastaamme terveysasemien puhelinpalvelun numerossa 09 839 50 000 tällä hetkellä vain kiireellisiin puheluihin. Pyydämme olemaan yhteydessä kiireettömissä asioissa myöhemmin.
 • Takaisinsoittopyyntö on pois käytöstä
 • Maisan kautta ei voi varata aikaa sairaan- tai terveydenhoitajalle, perhesuunnittelun hoitajille ja lasten akuuttilääkärille (psykiatriselle sairaanhoitajalle ajan voi varata).
 • HusLab palvelee 30.3. alkaen ajanvarauksella. Saavuthan laboratorioon vasta hieman ennen varattua aikaasi ja tulethan yksin ilman saattajaa jos mahdollista. Päivystyspotilaat ja näytepurkkien palautus palvellaan edelleen vuoronumerolla. Varaa aika verkosta: www.huslab.fi/ajanvaraus tai puhelimitse 09 471 86800 (ma–pe klo 7.30–15.30).
Pahoittelemme tilannetta

Kiireetön asiointi korona-epidemian aikana

Kiireellinen asiointi korona-epidemian aikana

 • Soita p. 09 839 50 000 arkisin klo 8–16. Katso ohje soittamiseen.
 • Päivystys ja terveysneuvonta virka-ajan ulkopuolella: Päivystysapu 116 117
 • Jos sairastut äkillisesti, ja et epäile koronavirusta, voit mennä mille tahansa Vantaan terveysasemalle. Poikkeuksena ovat potilaat, joilla on omalääkäri ja ulkopaikkakuntalaiset, jotka hakeutuvat omalle terveysasemalle. Ota yhteyttä akuuteissa asioissa heti aamusta.

Koronaviruksen neuvontanumero kaikille vantaalaisille

Puhelinneuvonta p. 09 8395 0070. Numerossa palvellaan vantaalaisia arkisin kello 8–18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 9–15.

Soita numeroon, jos

 • pohdit, miten koronavirus vaikuttaa arkeesi
 • uskot altistuneesi virukselle
 • arvelet saaneesi tartunnan oireiden perusteella

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta ja chat

Koronachat Chattineuvonnasta saa yleistä tietoa koronaviruksesta ja se on avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9–15.

Puhelinneuvonta p. 0295 535 535

Henkeä uhkaava sairastapaus

Vakavassa, henkeä uhkaavassa sairaustapauksessa

Martinlaakson terveysasema

Siirry sivulla:


Varaa aika netissä
Haluatko kysyä neuvoa tai peruuttaa ajan?
Apua päihdeongelmaan
Haluatko uusia reseptin?
Kuurojen ja huonokuuloisten asiointi
Tarvitsetko rokotuksen?
Ihomuutosvastaanotto
Mittaa verenpaineesi
Muita terveyspalveluita

Varaa aika netissä

Martinlaakson terveysaseman asiakkaat voivat varata sähköisesti aikoja terveydenhoitajalle, sairaanhoitajalle, diabeteshoitajalle ja perhesuunnitteluneuvolaan. Diabetesyksikkö ja perhesuunnitteluneuvola sijaitsevat Myyrmäen terveysasemalla (Jönsaksentie 4).

Sähköiset palvelut on tarkoitettu kiireettömien asioiden hoitoon. Huom. Lääkärille ei voi varata vastaanottoaikaa sähköisesti, sillä lainsäädäntö edellyttää terveysasemilta henkilökohtaista hoidon tarpeen arviointia.

Haluatko kysyä neuvoa tai peruuttaa ajan?

Haluatko uusia reseptin?

Uusi resepti sähköisesti www.maisa.fi

Kuurojen ja huonokuuloisten asiointi

Kuurot ja huonokuuloiset vantaalaiset voivat varata tai perua vastaanottoajan tekstiviestillä. Ajan varauksen yhteydessä hoitaja voi lähettää tekstiviestillä vointia koskevia tarkentavia kysymyksiä.

 • Kirjoita tekstiviestiin koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen tarpeen syy. Lähetä viesti numeroon 040 574 4555.

Apua päihdeongelmaan

Päihdetyön kokemusasiantuntijalta voi kysyä neuvoa jos oma tai läheisen päihteiden käyttö huolestuttaa. Kokemusasiantuntija on itse kamppaillut samojen ongelmien kanssa, ja on kouluttautunut auttamaan muita vastaavassa tilanteessa olevia. Varaa aika kokemusasiantuntijan vastaanotolle netissä tai soita ma, ti tai ke klo 12–13, p. 050 318 1649.

Tarvitsetko rokotuksen?

Rokotuksia pistetään tiistaisin klo 14–15 ilman ajanvarausta terveydenhoitajien vastaanotolla 6. kerroksessa. Vastaanotolla pistetään perusrokotteita (tetanus-d, polio, MPR) sekä matkailijoiden perusrokotteita (ota omat rokotteet mukaan). Vapaaehtoisiin rokotteisiin tarvittavat reseptit saa lääkäriltä.

Voit hakeutua rokotusvastaanotolle mille tahansa terveysasemalle.

Huom! Keltakuumerokotuksen ja reseptin malarian estolääkitykseen saa vain Tikkurilan ja Myyrmäen matkailijoiden rokotusvastaanotoilta. Lue lisää rokotuksista.

Ihomuutosvastaanotto

Näytä epäilyttävää luomea ihomuutospoliklinikalla. Vastaanotoilla arvioidaan yksittäisiä ihomuutoksia, ei ihottumia tai rokkoja.

Iho-ongelmia voi näyttää myös vastaanotolla oman lääkärikäynnin yhteydessä ja kiireellisissä tapauksissa päiväpoliklinikalla.

Mittaa verenpaineesi

Verenpaineen itsemittauspiste sijaitsee terveysaseman 4. kerroksessa. Henkilökuntamme opastaa tarvittaessa.

Ajankohtaista

Twitter