Koronavirustartuntoja halutaan ehkäistä Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluissa - ohje vierailijoille

Koska monet asukkaamme ovat iäkkäitä tai muuten infektioherkkiä, suhtaudumme koronatilanteeseen vakavasti. Tartuntojen välttämiseksi annamme sosiaali- ja terveystoimen palvelupisteitä sekä asumis- ja hoivapalveluita koskevan vierailuohjeen.

Ohje vierailijoille:

  • Vältäthän vierailuja, jos sinulla on tartuntatautioireita ja jos olet palannut 14 vuorokauden sisällä alueelta, jossa koronavirusta esiintyy merkittävästi. Suosittelemme muita yhteydenpitotapoja.
  • Vierailurajoitus koskee kaikkia terveys-, asumis- tai hoivapalvelua tarjoavia toimipisteitämme
  • Katso myös THL:n ohje "Mitä voin tehdä suojellakseni ikääntyneitä ja sairaita koronatartunnalta?" Ohjeessa suositellaan vierailujen rajoittamista vanhusten ja infektioalttiiden luo aina, kun vierailua harkitsevalla on hengitystieinfektio/flunssaoireita.


Olemme ohjeistaneet henkilöstöllemme toimimaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Vantaalla noudatetaan THL:n, HUS:n ja muiden viranomaisten sekä kaupungin tartuntatautiyksikön sekä sosiaali- ja terveystoimen johdon ohjeita niin epidemian kuin pandemiankin varalta.

Tiivis ja avoin yhteistyö on etenkin tällaisessa tilanteessa tarpeen, joten olemme omaisiin yhteydessä, jos muuttuneet olosuhteet sitä edellyttävät.


Kiitos, että autatte meitä pitämään asiakkaamme ja potilaamme turvassa.

Julkaistu: 11.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter