Virtuaalimatka Vantaan museoihin

Ihmisiä keväällä 2020 liikkumassa Vantaan taidemuseo Artsin edustalla
Huhtikuinen virtuaalikierros Vantaan museoihin alkaa 3.4. Vantaan taidemuseo Artsista. / Kuva: Arya Wicaksono

Huhtikuussa Vantaa-kanavalla pääsee museokierrokselle joka perjantai. Mukana ovat kaupungin omien museoiden – taidemuseo Artsin ja Vantaan kaupunginmuseon – lisäksi Suomen ilmailumuseo sekä Vantaan Maatalousmuseo.

Ensimmäinen virtuaalinen museon ovi aukeaa 3.4. osoitteessa vantaakanava.fi.

Myös museot sulkivat näyttelynsä 17.3. alkaen, ja se harmitti niin kävijöitä kuin työntekijöitä. Monet kaupunkilaiset ja ryhmät olivat suunnitelleet ehtivänsä museoihin vielä huhtikuussa. Vantaa-kanava kiersi neljä suurinta museota videokameran kanssa.

– Tämä on Vantaan kaupungilta erinomainen tapa tukea kulttuuria ja edistää saavutettavuutta, Ilmailumuseon yhteistyökoordinaattori Mia Kunnaskari iloitsee.

Videosarja palvelee niin kouluja, matkailijoita kuin kaupunkilaisiakin. Nyt julkaistavat videot lisäävät museoiden saavutettavuutta myös koronakevään jälkeen.

– Vantaan museot tekevät ensimmäistä kertaa näin laajaa yhteistyötä, omistus- tai rahoituspohjasta riippumatta. Poikkeusolojen opit jäävät, ja yhteisprojekteja toteutetaan varmasti myöhemminkin, kaupungin museopalveluiden päällikkö Marjo Poutanen toteaa.

Museo per perjantai

Huhtikuun virtuaalimuseot aukeavat seuraavasti:

3.4. Vantaan taidemuseo Artsi

Miten kuvien kautta voi käsitellä vaikeita yhteiskunnallisia asioita? Artsin näyttely Kuvanvapaus on ajankohtaisempi kuin koskaan. Videolla näyttelyä esittelee kuraattori Jean Ramsay.

10.4. Suomen ilmailumuseo

Museo nostaa kahdella videolla esiin museon kokoelmien kaksi tunnettua lentokonetta ja tarjoaa tarinoita niiden historiasta. Oppaana toimii museolehtori Tiia Fynes.

Sisäkuva Suomen ilmailumuseosta
Suomen Ilmailumuseo / Kuva: Pekka Turtiainen

17.4. Vantaan Maatalousmuseo

Suurkaupunki Vantaa on aiemmin ollut maatalouspainotteinen kunta. Maatalousmuseossa tehdään nostalginen matka entisajan ihmisten arkeen. Esittelijänä kaikki museon tarinat tunteva Göran Härmälä.

24.4. Vantaan kaupunginmuseo

Museon kuolema-aiheinen Kohti tuntematonta -näyttely suljettiin kuukauden etuajassa koronaepidemian vuoksi. Pian alkoi tulla kyselyitä, pääseekö näyttelyyn vielä myöhemmin. Aihe kiinnosti yhä, ja kuolemasta puhumista pidettiin tärkeänä. Pelottavinta on se, mistä vaietaan – siksi myös Kohti tuntematonta -näyttely otettiin virtuaalisen museokierroksen etapiksi. Näyttelyn esittelee museo-opas Elina Rinta-aho.

Arkku Vantaan kaupunginmuseon Kohti tuntematonta -näyttelyssä
Arkku Vantaan kaupunginmuseon Kohti tuntematonta -näyttelyssä. / Kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo

vantaakanava.fi

Julkaistu: 2.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter