Aikuisikäisten harrasteliikunta

Tutustu virtuaalijumpat-sivuilta mahdollisuuteen jumpata kotonasi ohjaajiemme kanssa.

Huomioithan, että koronan tuomat haasteet saattavat vaikuttaa toimintaamme lyhyelläkin varoitusajalla.
Vantaan kaupunki suosittelee vahvasti, että 12 vuotta täyttäneet käyttävät kasvomaskia kaikissa sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi sitä käyttää. Henkilön oma ilmoitus terveydentilasta katsotaan riittäväksi. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Linjaus koskee kaikkea sisäliikuntaa.

Haluamme aktivoida kaikki vantaalaiset liikkeelle. Järjestämme aikuisikäisille harrasteliikuntaa hankkeiden, kampanjoiden ja tapahtumien kautta.

Vantaa tutuksi -seikkailureitit

Sporttia kaikille

Kauppakeskuskävelyt

Kävelyfutis

Bocciavuorot 60 +

Sulkapallovuoro 60 +

Ankkapuistokävely 60+

Hakunilan kimppakävely 60+

Vertaisohjatut kuntosaliryhmät 60+ ja 70+

Senioripaku

Vantaa tutuksi -seikkailureitit

Vantaa tutuksi -seikkailureiteillä pääsee liikkumaan eri puolilla Vantaata luonnossa, tutustumaan uusiin paikkoihin ja samalla tekemään reitin varrella olevia liikunta-, päättely-, tietovisa- ja havainnointitehtäviä. Seikkailureittejä on kuusi, ja ne löytyvät: Kartanonkoskelta, Kivistöstä, Korsosta, Rekolasta, Myyrmäestä ja Tikkurilasta. Reitit ovat muutaman kilometrin mittaisia, ja suunnattu kaikenikäisille lapsista ikäihmisiin. Lisätietoa Vantaa tutuksi -seikkailureitit -sivuilta.

Sporttia kaikille

Sporttia kaikille -toiminta tarjoaa lukuisia ryhmiä myös aikuisikäisille. Tarjolla on mm. palloilulajeja, jumppaa, vesijumppaa ja perheliikuntaa. Etsi hakutoiminnon avulla Sinulle parhaiten soveltuvaa kerhoa tai ryhmää. Lisätietoa Sporttia kaikille -sivuilta.

Kauppakeskuskävelyt

Tervetuloa kävelemään sisätiloihin liikunnanohjaajan opastuksessa. Teemme kävelyn (45 min) lomassa tasapaino- ja lihaskuntoliikkeitä sekä venyttelyjä. Maksuttomat kävelyt soveltuvat erityisesti senioreille, mutta nuoremmatkin ovat tervetulleita. Kauppakeskuksen liikkeet järjestävät toisinaan kävelyn jälkeen erilaisia esittelyjä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lähtö kauppakeskus Jumbon keskusaukion info-pisteeltä klo 9.00
Toistaiseksi kävelyjä ei järjestetä.

Lisätietoa: p. 050 314 6402, suositeltavat soittoajat ma–ti ja to–pe klo 9.00–11.00.

Kävelyfutis

Kävelyfutis on jalkapallon muoto, jossa ainoa sallittu etenemismuoto on kävely. Kävelyfutis-ryhmä on maksuton ja suunnattu kaikenkuntoisille nuorille ja aikuisille. Pelaajat voivat käyttää Tikkurilan urheilupuiston huoltorakennuksen pukutiloja. Paikkana on ylipainehalli ja tekonumikenttä. Ylipainehallin nosto- ja purkutöiden aikana pelivuoro on peruttu. Myös kova tuuli tai suuri lumikuorma ylipainehallin katolla, saattaa aiheuttaa pelivuoron äkillisen peruuttamisen.Tiedot pelitauosta/peruutuksista päivitetään tälle sivulle. Mikäli tulet pelaamaan ensimmäistä kertaa, on hyvä varmistaa etukäteen, että vuoroa ei juuri tuolloin ole peruttu. Yhteistyössä/lisätietoa Tikkurilan Klubitalo (p. 040 154 3833) ja Kukunori.

Tikkurilan urheilupuisto, Läntinen Valkoisenlähteentie 56, ylipainehalli / pieni tekonurmi, max 25 hlöä
torstaisin klo 14.30–15.30

 • 9.9.–16.12.2021 (ylipainehalli)
 • 13.1.–21.4.2022 (ylipainehalli / pieni tekonurmi)

Hygienia- ja turvallisuusohjeet kävelyfutis-ryhmässä

Bocciavuorot 60+

Boccia on petanqueta muistuttava tarkkuuspallopeli, jota pelataan vuoroilla sovelletuin säännöin. Voit pelata myös istuen. Sinulla tulee olla puhdaspohjaiset jalkineet. Myyrmäessä voit käyttää sisänkäyntikerroksen pukutiloja (pyydä avain kassalta). Koivukylän vanhustenkeskuksessa vanhustenkeskuksen henkilökunta avaa pelaajille ovet tiloihin. Käytössäsi on ryhmäpukutila. Bocciaryhmät eivät kokoonnu arkipyhinä eikä koululaisten syys- ja talvilomaviikoilla. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton.

Myyrmäen urheilutalo, Myyrmäenraitti 4, iso voimistelusali, max 14 hlöä
maanantaisin klo 11.00–11.55

 • 6.9.–13.12.2021
 • 10.1.–11.4.2022

Hygienia- ja turvallisuusohjeet boccia-ryhmässä

Koivukylän vanhustenkeskus, Karsikkokuja 13, voimistelusali, max 10 hlöä
keskiviikkoisin klo 9.45–10.45 (itseohjautuva ryhmä, ei vertaisohjaajaa)

 • 8.9.–15.12.2021
 • 12.1.–20.4.2022

Hygienia- ja turvallisuusohjeet boccia-ryhmässä

Lisätietoa boccia-vuoroista: p. 050 314 6402, suositeltavat soittoajat ma–ti ja to–pe klo 9.00–11.00.

Sulkapallovuoro 60+

Vertaisohjattua toimintaa.
Voit pelata vuorolla ystäväsi kanssa tai muodostaa kentällisiä muiden ryhmäläisten kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton. Koronapandemian vuoksi ryhmän maksimiosallistujamäärä on 30 henkilöä.

Pääset rakennukseen aikaisintaan klo 9.45, poistu viimeistään klo 11.30. Ulko-ovi pidetään lukossa, joten älä myöhästy pelivuorolta. Huom! Kaikkien pelaajien suositellaan käyttävän omia pelivälineitä (maila/sulat) koronapandemian vuoksi. Normaaliolosuhteissa meillä on käytettävissä rajallisesti lainavälineitä. Pelaajilla tulee olla sisäpelikengät. Pukutiloissa on suihkut. Pelivuoro ei kokoonnu arkipyhinä eikä koululaisten syys- ja talvilomaviikoilla.

Rajakylän tenniskeskus, Latukuja 4, toistaiseksi max 30 hlöä. Pelipaikat täytetään tulojärjestyksessä.
maanantaisin klo 10.00–11.00

 • 6.9.–13.12.2021
 • 10.1.–11.4.2022

Hygienia- ja turvallisuusohjeet sulkapalloryhmässä

Lisätietoa: 050 314 6402, suositeltavat soittoajat ma–ti ja to–pe 9.00–11.00.

Ankkapuistokävely 60+

Vertaisohjattua toimintaa.
Onko yksin kävely tylsää? Tule kävelemään kimpassa. Voit halutessasi ottaa omat sauvakävelysauvat mukaan. Huomioi säänmukainen vaatetus. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton. Ryhmä ei kokoonnu arkpyhinä eikä koululaisten syys- ja talvilomaviikoilla. Vertaisohjaajan poissaollessa ryhmä kävelee itseohjautuvasti. Kävelyryhmäläisten on huomioitava turvavälit (2 m).

Korson keskuspuisto, lähtö Tavitie 1 ja Urpiaisentien risteyksen päädystä läheltä "Sokevaa"

maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16.00–17.00

 • 6.9.–15.12.2021
 • 10.1.–20.4.2022, kevätkaudella ryhmä jatkaa kokoontumisia itsenäisesti ilman vertaisohjaaja

Hakunilan kimppakävelyryhmä 60+

Vertaisohjattua toimintaa.
Maksuton kävelyryhmä 60+ vuotiaille. Kävelyn päätteeksi on pieni venyttelytuokio. Voit halutessasi ottaa omat sauvakävelysauvat mukaan. Huomioi säänmukainen vaatetus. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton. Vertaisohjaajan poissaollessa ryhmä kävelee itseohjautuvasti. Kävelyryhmäläisten on huomioitava turvavälit (2 m).

Lähtö Hakunilan terveysaseman alaovelta (Laukkarinne 4)

 • mikäli ryhmä toteutuu, päivitämme ajankohdat myöhemmin.

Vertaisohjatut kuntosaliryhmät 60+ ja 70+

Liikunnan palvelualueella on kolme vertaisohjaajavetoisesti toimivaa kuntosalia. Kuntosalit sijaitsevat Korson ja Hakunilan terveysasemilla sekä Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa. Lisäksi Koivukylän vanhustenkeskuksessa toimii yksi kuntosaliryhmä vertaisohjaajan valvomana.Toimintaa toteutetaan vapaaehtoisten vertaisohjaajien, sosiaali- ja terveystoimen, Laurean ja liikunnan palvelualueen kanssa yhteistyössä. Ryhmä on suunnattu 60 vuotta täyttäneille vantaalaisille. Poikkeuksena Laurean ryhmät, jotka on suunnattu 70 vuotta täyttäneille.

Lisätietoa ryhmistä "Uimahallit ja kuntosali" -sivuilta kohdasta "Muut kuntosalit".

Senioripaku

Tervetuloa tutustumaan uuteen Senioripakuun! Ohjelmassa on kevyttä liikuntaa, yhdessäoloa sekä monenlaista toimintaa hyvinvoinnin tueksi. Toimintaa kehitetään yhdessä kävijöiden kanssa. Kaikki ovat tervetulleita - apuvälineen kanssa tai ilman. Toiminta on maksutonta.

Senioripakun aikataulu ja pysäkit:

 • tiistaisin klo 11.00–12.00 Tammisto, Numeropuisto (käynti Tammistonkatu 21)
 • torstaisin klo 11.00–12.00 Länsimäki, kirjaston edusta (Suunnistajanpolku 2)


Aikataulu on voimassa vuoden loppuun. Säävaraus. Huomioimme toiminnassa koronarajoitukset ja –suositukset.

Lisätietoja: Kiia Haapasalo p. 040 352 1506, kiia.haapasalo@vantaa.fi