Aikuisikäisten harrasteliikunta

Toiminta on keskeytetty kevätkauden 2021 osalta. Tarjoamme kaikkina arkipäivinä maksutonta ohjattua liikuntaa internetin kautta. Tutustu tarjontaan virtuaalijumpat-sivuilta.

Vantaan kaupunki suosittelee vahvasti, että 12 vuotta täyttäneet käyttävät kasvomaskia kaikissa sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi sitä käyttää. Henkilön oma ilmoitus terveydentilasta katsotaan riittäväksi. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Linjaus koskee kaikkea sisäliikuntaa.

Haluamme aktivoida kaikki vantaalaiset liikkeelle. Järjestämme aikuisikäisille harrasteliikuntaa hankkeiden, kampanjoiden ja tapahtumien kautta.

Sporttia kaikille

Kauppakeskuskävelyt

Kävelyfutis

Bocciavuorot 60 +

Sulkapallovuoro 60 +

Ankkapuistokävely 60+

Hakunilan kimppakävely 60+

Vertaisohjatut kuntosaliryhmät 60+ ja 70+

Sporttia kaikille

Sporttia kaikille -toiminta tarjoaa lukuisia ryhmiä myös aikuisikäisille. Tarjolla on mm. palloilulajeja, jumppaa, vesijumppaa ja perheliikuntaa. Etsi hakutoiminnon avulla Sinulle parhaiten soveltuvaa kerhoa tai ryhmää. Lisätietoa Sporttia kaikille -sivuilta.

Kauppakeskuskävelyt

Tervetuloa kävelemään sisätiloihin liikunnanohjaajan opastuksessa. Teemme kävelyn (45 min) lomassa tasapaino- ja lihaskuntoliikkeitä sekä venyttelyjä. Maksuttomat kävelyt soveltuvat erityisesti senioreille, mutta nuoremmatkin ovat tervetulleita. Kauppakeskuksen liikkeet järjestävät toisinaan kävelyn jälkeen erilaisia esittelyjä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lähtö kauppakeskus Jumbon keskusaukion info-pisteeltä klo 9.00
Kevätkausi 2021: 11.1. (peruttu), 1.2. (peruttu), 1.3. (peruttu), ja 12.4. (peruttu)

Lisätietoa: p. 050 314 6402, suositeltavat soittoajat ma–ti ja to–pe klo 9.00–11.00.

Kävelyfutis

Kävelyfutis on jalkapallon muoto, jossa ainoa sallittu etenemismuoto on kävely. Kävelyfutista voi harrastaa kuka tahansa ikään, sukupuoleen ja taustaan katsomatta, ja siksi laji onkin saavuttanut suuren suosion muun muassa eläkeläisten, työyhteisöjen ja päihde- ja mielenterveyskuntoutujien joukkueliikuntamuotona. Kävelyfutisvuoro on maksuton ja suunnattu aikuisille. Pelaajat voivat käyttää urheilupuiston huoltorakennuksessa olevia pukutiloja. Yhteistyössä/lisätietoa Tikkurilan Klubitalo (p. 040 154 3833) ja Kukunori.

Tikkurilan urheilupuisto, Läntinen Valkoisenlähteentie 56, ylipainehalli
torstaisin klo 14.30–15.30

  • 14.1.–huhtikuu 2020 (ylipainehallin laskuun asti) Toiminta on keskeytetty kevään 2021 osalta.

Bocciavuorot 60+

Boccia on petanqueta muistuttava tarkkuuspallopeli, jota pelataan vuoroilla sovelletuin säännöin. Voit pelata myös istuen. Sinulla tulee olla puhdaspohjaiset jalkineet. Myyrmäessä voit käyttää sisänkäyntikerroksen pukutiloja (pyydä avain kassalta). Koivukylän vanhustenkeskuksessa vanhustenkeskuksen henkilökunta avaa pelaajille ovet tiloihin. Käytössäsi on ryhmäpukutila. Bocciaryhmät eivät kokoonnu arkipyhinä eikä koululaisten syys- ja talvilomaviikoilla. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton.

Myyrmäen urheilutalo, Myyrmäenraitti 4, iso voimistelusali, max 17 hlöä (
maanantaisin klo 11.00–11.55

  • 11.1.–19.4.2021 Toiminta on keskeytetty kevään 2021 osalta..

Hygienia- ja turvallisuusohjeet boccia-ryhmässä

Koivukylän vanhustenkeskus, Karsikkokuja 13, voimistelusali
keskiviikkoisin klo 9.45–10.45 (itseohjautuva ryhmä, ei vertaisohjaajaa)

  • 13.1.–21.4.2021 Toiminta on keskeytetty kevään 2021 osalta.


Lisätietoa: p. 050 314 6402, suositeltavat soittoajat ma–ti ja to–pe klo 9.00–11.00.

Sulkapallovuoro 60+

Vertaisohjattua toimintaa.
Voit pelata vuorolla ystäväsi kanssa tai muodostaa kentällisiä muiden ryhmäläisten kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton. Koronapandemian vuoksi ryhmän maksimiosallistujamäärä on 30 henkilöä.

Pääset rakennukseen aikaisintaan klo 9.45, poistu viimeistään klo 11.30. Ulko-ovi pidetään lukossa, joten älä myöhästy pelivuorolta. Huom! Kaikkien pelaajien suositellaan käyttävän omia pelivälineitä (maila/sulat) koronapandemian vuoksi. Normaaliolosuhteissa meillä on käytettävissä rajallisesti lainavälineitä. Pelaajilla tulee olla sisäpelikengät. Pukutiloissa on suihkut. Pelivuoro ei kokoonnu arkipyhinä eikä koululaisten syys- ja talvilomaviikoilla.

Rajakylän tenniskeskus, Latukuja 4, max 30 hlöä
maanantaisin klo 10.00–11.00

  • 11.1.–19.4.2021 Toiminta on keskeytetty kevään 2021 osalta.

Hygienia- ja turvallisuusohjeet sulkapalloryhmässä

Lisätietoa: 050 314 6402, suositeltavat soittoajat ma–ti ja to–pe 9.00–11.00.

Ankkapuistokävely 60+

Vertaisohjattua toimintaa.
Onko yksin kävely tylsää? Tule kävelemään kimpassa. Voit halutessasi ottaa omat sauvakävelysauvat mukaan. Huomioi säänmukainen vaatetus. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton. Ryhmä ei kokoonnu arkpyhinä eikä koululaisten syys- ja talvilomaviikoilla. Vertaisohjaajan poissaollessa ryhmä kävelee itseohjautuvasti. Kävelyryhmäläisten on huomioitava turvavälit (1,5 m).

Korson keskuspuisto, lähtö Tavitie 1 ja Urpiaisentien risteyksen päädystä läheltä "Sokevaa"

keskiviikkoisin klo 16.00–17.00

  • 13.1.–21.4.2021 Toiminta on keskeytetty kevään 2021 osalta.

Tutustu myös Asukastilojen järjestämiin Kaverikävely-ryhmiin.

Hakunilan kimppakävelyryhmä 60+

Vertaisohjattua toimintaa.
Maksuton kävelyryhmä 60+ vuotiaille. Kävelyn päätteeksi on pieni venyttelytuokio. Voit halutessasi ottaa omat sauvakävelysauvat mukaan. Huomioi säänmukainen vaatetus. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton. Vertaisohjaajan poissaollessa ryhmä kävelee itseohjautuvasti. Kävelyryhmäläisten on huomioitava turvavälit (1,5 m).

Lähtö Hakunilan terveysaseman alaovelta (Laukkarinne 4)

  • maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10.00–11.00 Toiminta on keskeytetty kevään 2021 osalta.

Tutustu myös Asukastilojen järjestämiin Kaverikävely-ryhmiin.

Vertaisohjatut kuntosaliryhmät 60+ ja 70+

Liikunnan palvelualueella on kolme vertaisohjaajavetoisesti toimivaa kuntosalia. Kuntosalit sijaitsevat Korson ja Hakunilan terveysasemilla sekä Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa. Lisäksi Koivukylän vanhustenkeskuksessa toimii yksi kuntosaliryhmä vertaisohjaajan valvomana.Toimintaa toteutetaan vapaaehtoisten vertaisohjaajien, sosiaali- ja terveystoimen, Laurean ja liikunnan palvelualueen kanssa yhteistyössä. Ryhmä on suunnattu 60 vuotta täyttäneille vantaalaisille. Poikkeuksena Laurean ryhmät, jotka on suunnattu 70 vuotta täyttäneille.

Koronatilanteen vuoksi Hakunilan ja Korson kohteet ovat toistaiseksi kiinni. Toiminta Laurean kuntosalissa ja Koivukylän vertaisohjatussa ryhmässä on keskeytetty kevään 2021 osalta.

Lisätietoa ryhmistä "Uimahallit ja kuntosali" -sivuilta kohdasta "Muut kuntosalit".

Ajankohtaista