Osallistu ötökkävuoden tapahtumiin

Teemavuoden yleisöluennot

Ötökkäystävällinen kaupunkiluonto, Leena Luoto

  • la 27.4.2019 klo 13–15, Tikkurilan kirjasto, Lummetie 4, 01300 Vantaa, tapahtuma Facebookissa
  • ma 13.5.2019 klo 18–20, Kivistön asukastila Rubiini, Rubiinikehä 2 B, 01700 Vantaaloja, tapahtuma Facebookissa

Kaupunkiluonto tarjoaa monenlaisia elinympäristöjä ötököille. Myös omassa pihassa ja viljelypalstalla voi edistää monin tavoin ötököiden elinoloja ja huolehtia luonnon monimuotoisuuden säilymisestä. Tule kuulemaan keinoista, joilla voit auttaa mm. pölyttäjien ja muiden hyötyhyönteisten elinoloja.

Luennoitsija Leena Luoto on FM, biologi, puutarha- ja luontoalan yrittäjä. Hän on kirjoittanut useita puutarha- ja ötökkäaiheisia kirjoja sekä luonut ötökkätieto.fi-nettisivuston, joka tarjoaa tietoa yli 1000 puutarhan ja lähiluonnon ötökkälajista. Sivustolla on jo yli 300 000 kävijää.

Teemavuoden lastenkulttuuria

Ötökkätyöpaja ja -kulkue
Työpaja la 4.5. ja su 5.5. klo 10-11.30, ja kulkue su 2.6. klo 11
Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6
6-9-vuotiaille

Ötökkätyöpajassa valmistetaan päähineet ja viitat ötökkäkulkuetta varten. Ötökkäkulkue lähtee su 2.6. klo 11 Toteemista Jokiuomanpuistoon Louhela Jam -festareille. Lapset pääsevät ötökkäasusteineen lavan eteen ennen Zepikät-lastenorkesterin keikkaa.

Työpajapäivät ja kulkue ovat maksuttomia!

Sitovat ilmoittautumiset ja lisätietoja: tuula.kinos@vantaa.fi

Ötökkähotelli-talkoot

Vantaan luontokoululla rakennetaan talkoissa ötökkähotelleja ja linnunpönttöjä sunnuntaina 28.4. klo 10 – 14. Paikalla on asiantuntija opastamassa. Talkoot järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys. Luontokoulun osoite on Sotungintie 25 A. Tervetuloa!Teemavuoden talkoita

Teemavuoden talkoita

Teemavuoden talkoista kerrotaan Osallistu talkoisiin -sivulla.

Teemavuoden retket

Vantaan ja muun pääkaupunkiseudun luontoretket löytyvät Lähde retkelle pääkaupunkiseudun luontoon 2019 -kalenterista. Kalenteri on jaossa muun muassa kirjastoissa.

Ajankohtaista

Twitter