Hurraa!-festivaali Vantaalla 16.–23.3.2019

Metsä-esitys Hurraa!-festivaalilla / kuva: Dorit Salutskij
Loiske ensemblen Metsä-esitys nähdään Kulttuuritehdas Vernissassa 19.3.

Hurraa! on Suomen suurin lasten- ja nuorten näyttämötaiteen festivaali, joka järjestetään seuraavan kerran 16.–24.3.2019. Pääkaupunkiseudulla nähdään kaiken kaikkiaan 14 hienoa lasten- ja nuortenesitystä.

Vantaalla esityksiä nähdään Lastenkulttuurikeskuksissa Pessissä ja Toteemissa, Kulttuuritalo Martinuksessa, Lumosalissa sekä Kulttuuritehdas Vernissassa. Kaikkien esitysten liput ovat 6 euroa. Osta lippusi ennakkoon osoitteessa kulttuuriliput.vantaa.fi tai ovelta käteisellä 30 minuuttia ennen esitystä. Ryhmät voivat myös varata lippuja sivustolta. Lisätietoja pessi@vantaa.fi tai puhelimitse, 040 524 1401.

Tervetuloa nauttimaan huimasta teatterista!

Vantaan Hurraa!-ohjelmisto

Tohtori Zeiffal, Tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni

Tohtori Zeiffal, Tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni  / kuva: Sanna Breilin

Ikäsuositus: yli 4-vuotiaille, kesto 60 minuuttia.

Koko perheen komediassa kaksi virtahepotutkijaa esittelee tutkimuskohdettaan yleisölle. Luento saa kuitenkin yllättäviä käänteitä, kun paikalle porhaltaa aito ja elävä virtahepo. Esitys on suomalainen versio Englannissa palkitusta esityksestä.

La 16.3. klo 15, Lumosali, Urpiaisentie 14
Ma 18.3. klo 9.30, Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Loiske ensemble: Metsä

Loiske ensemble: Metsä / kuva: Dorit Salutskij

Ikäsuositus: 0−6-vuotiaille, kesto 30 min + 15 min yleisötyöpaja

Metsä on elämyksellinen telttaretki, ylistyslaulu suomalaiselle metsälle. Esitystilana on tunnelmallinen kupoliteltta. Kaksi esiintyjää, tanssija ja muusikko, tuovat metsän tunnelmat tilaan ja kutsuvat pienet katsojat vuorovaikutteiselle matkalle.

Ti 19.3. klo 9 ja 10.30 (ei päiväkotiryhmille), Kulttuuritehdas Vernissa, Tikkurilantie 36

Katve [blind spot]: Kastor & Pollux

Katve [blind spot]: Kastor & Pollux / kuva: Erno Soralipas

Ikäsuositus: 4–7-vuotiaille, kesto 45 minuuttia

Lapsille suunnattu nykytanssiteos, jonka keskiössä on mielikuvituksen kesytön ja villi maailma. Kastor ja Pollux ovat kotoisin Kaksosten Tähdistöstä. Kuulyhty valaisee heidän matkaansa avaruuden halki. Kun Kastor ja Pollux pysähtyvät, alkaa tapahtua ihmeellisiä asioita. Kastor & Pollux on vuoden 2018 Pikku ITU-teos.

Ke 20.3. klo 9 ja 10.15, Kulttuuritalo Martinus, Martinlaaksontie 36

Fragile – särkyvää

Fragile - särkyvää / kuva: Ia Samoil

Ikäsuositus: yli 12-vuotiaille, kesto 35 min + yleisökeskustelu

Fragile ─ särkyvää teatteriesitys käsittelee alkoholismia ja toimintahäiriöisen perheen dynamiikkaa. Se tuo näkyviin ne tunteet, joita lapsi joutuu piilottelemaan alkoholin ongelmakäytön varjossa. Mutta esitys on myös kertomus toivosta: Vaikeuksista voi selvitä. Pahasta olosta saa puhua. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin.

Ke 20.3. klo 13 ja 19 Kulttuuritehdas Vernissa, Tikkurilantie 36

Unikuskit

Unikuskit / kuva: Mikael Ahlfors

Ikäsuositus: 5–9-vuotiaille ja aikuisille, kesto 50 minuuttia.

”On sellainen kone, joka tekee unia, sen nimi on Unikone.” Lasten kertomiin uniin perustuva esitys on tarina Unikuskien seikkailusta yönä, jolloin Unikone menee epäkuntoon eikä kaikki mene ihan niin kuin yleensä. Unikuskit on vuoden 2019 ITU-lastenesitys.

To 21.3 klo 9.30, Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Nurinpäin kollektiivi: Keijusirkus

Nurinpäin kollektiivi: Keijusirkus / kuva: Andrea Vannucchi

Ikäsuositus: 3−8-vuotiaille, kesto 25 minuuttia.

Säveltäjä-muusikko Antti Tolvi ja nukketeatteritaiteilija Pauliina Vesslin ovat löytäneet pääsyn keijujen ulottuvuuteen ja tuovat nyt tutkimustuloksensa ja keksimänsä kojeet yleisön nähtäville. Parhaisiin tuloksiin he ovat päässeet rakentamassaan valkoisessa teltassa, jossa yleisöllä on nyt mahdollisuus osallistua tutkimuksiin.

To 21.3. klo 10 ja 12, Kulttuuritehdas Vernissa, Tikkurilantie 36

Nukketeatteri Luuviulu: Pieni mies joka halusi nähdä koko maailman

Nukketeatteri Luuviulu: Pieni mies joka halusi nähdä koko maailman / kuva: Iida Vanttaja

Ikäsuositus: 5−8-vuotiaille, kesto n. 40 minuuttia.

Vuorovaikutuksellinen nukketeatteriesitys pohjautuu Kaarina Helakisan tarinaan. Se on tunnelmallinen ja kiehtova tarina unelmien ja pelkojen kohtaamisesta, pienestä ihmisestä suuressa maailmassa ja siitä kuinka mielikuvitus ja jakaminen tekevät onnelliseksi. Lähde mukaan!

Pe 22.3. klo 9 ja 10.15, Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14

Hurraa!-perhepäivä / Hurra! Familjedag!
Kompani Kapsel: Blick – tieteellinen nykysirkusesitys
Kompaniet Kapsel: Blick – en vetenskaplig föreställning av nycirkuskonster

Blick / kuva: Mirja Jauhiainen

Ikäsuositus: 5–12-vuotiaille / Målgrupp: 5–12 år

Esitys ja työpaja klo 13.15–14.15: Pääsemme havainnoimaan mistä ja miten ideat syntyvät. Näemme sekoituksen älynvälähdyksiä ja jongleerausta esitystä varten sävelletyn live-musiikin tahdittamana. Työpajassa yleisö saa kokeilla esityksestä tuttuja elementtejä. Valotaidetyöpaja klo 14.15–15: Teemme valoasetelmia pimeässä tilassa yhdistäen heijastuksia, kirkkaita valoja ja varjoja. Voit kuvata työpajassa omalla puhelimellasi tai kamerallasi. Ohjaaja Rebekka Barongo.

Vi får uppleva hur idéer uppstår. Vi får se en serie överraskningar i takt med live musik, enkom skapad för föreställningen. Blick är en blandning av geniala egenskaper, aha-upplevelser och jonglering. I workshopen får publiken pröva på olika redskap och element som ingått i föreställningen. En workshop i ljus kl. 14.15–15: Här jobbar vi med ljuskompositioner i ett mörkt utrymme, kombinerar reflexioner, skarpa ljus och skuggor. Du kan foto eller filma med din egen kamera i workshopen. Ledare: Rebekka Barongo.

La 23.3. klo 13–15, Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6
Lör 23.3 kl. 13–15, Barnens kulturcentrum Totem, Myrbackavägen 6

Hurraa!-perhepäivä:
Palikkateatteria

Palikkateatteria / kuva: Jussi Virkkumaa

Kaikenikäisille, esityksen kesto noin 20–30 minuuttia, työpaja 45–60 minuuttia.

Palikkateatterissa eri puulajeista veistetyt palikat heräävät henkiin. Nukketeatterin keinoin, musiikin ja äänimaailman tukemana katsojat johdatetaan erilaisiin maailmoihin. Esityksessä voit tavata palikkapöllön ja monta muuta tutuntuntuista hahmoa. Esityksen jälkeen katsojilla on mahdollisuus sukeltaa palikoiden maailmaan työpajassa. Ilmoittautuminen työpajaan: pessi@vantaa.fi, p. 040 524 1401.

La 23.3. klo 15, Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14

Ajankohtaista

Twitter