Vantaan kestävyyskierros

Vantaan kestävyyskierros on kilpailu, jonka osallistujat pääsevät testaamaan taitojaan useissa lajeissa. Kokonaiskisassa pärjätäkseen urheilijan täytyy treenata juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, uintia ja suunnistusta.

Vantaan kaupungin vetämässä yhteistyössä Vantaa Hiihto, Pihkaniskojen suunnistus, Vantaa Triathlon ja Vantaan Maraton ovat yhdistäneet voimansa. Tapahtumat toimivat itsenäisinä kilpailuina, mutta yhdessä ne muodostavat Vantaan kestävyyskierroksen. Kokonaiskisassa olet mukana tulemalla maaliin vähintään kolmessa osakilpailussa neljästä.

Huom! Vantaa Hiihto joudutaan perumaan tältä vuodelta heikkojen lumiolosuhteiden pakosta. Kestävyyskierrokselle hiihdon tilalle saadaan pyöräilytapahtuma, jonka alustava päivämäärä on 12.7.2020. Tiedotamme lisää heti, kun tarkemmat tiedot pyöräilystä selviävät.

Vantaan kestävyyskierros sisältää naisten ja miesten sarjan. Vantaan kaupunki palkitsee kummankin sarjan parhaat kilpailijat.

Tapahtumat järjestetään vuonna 2020 seuraavasti: Vantaa Hiihto 29.2. (PERUTTU), Suunnistus 17.5., Vantaa Triathlon 14.6., Pyöräily 12.7. (alustava) ja Vantaan Maraton 10.10.

Kestävyyskierrokselle ja kaikkiin neljään osakilpailuun pääset mukaan edulliseen 150 euron yhteishintaan. Ilmoittautuminen vuoden 2020 kierrokselle on nyt auki osoitteessa kestavyyskierros.tapahtumiin.fi!

Kilpailun säännöt

1) Kilpailu koostuu etukäteen ilmoitetuista tapahtumista, jotka ovat:

  • Vantaa Hiihto (30 km hiihtoa) (PERUTTU VUONNA 2020)
  • Suunnistus (matka tarkentuu myöhemmin)
  • Vantaa Triathlon (perusmatka = uinti 1,5 km – pyöräily 40 km – juoksu 10 km)
  • Pyöräily (n. 100 km, matka tarkentuu myöhemmin)
  • Vantaan Maraton (puolimaraton = 21,1 km).

2) Kilpailussa on naisten ja miesten sarja.

3) Kilpailijan tulee osallistua ja saada lopputulos vähintään kolmessa tapahtumassa neljästä.

4) Pisteet muodostuvat osakilpailujen maaliintulojärjestyksen mukaan. Voittaja on se, jolla on kaikkien osakilpailujen päätyttyä suurin pistemäärä (naiset omassa sarjassaan ja miehet omassa sarjassaan). Ensimmäisen osakilpailun voittaja saa kierroksen osallistujamäärän (N) mukaan esim. 100 pistettä (N=100), seuraava 99 pistettä jne. Kierroksen edetessä kokonaiskilpailussa jatkavat ne, joilla kolmeen osakilpailuun osallistuminen on yhä mahdollista. Pistelaskusta putoavat ne, jotka eivät osallistu riittävän moneen kilpailuun. Edellisissä kilpailuissa saadut pisteet voivat muuttua, kun kokonaiskilpailusta putoaa urheilijoita. Tasapisteissä ykkössijat ratkaisevat, ja jos ne menevät tasan, ratkaisu tehdään kakkossijojen perusteella jne.

5) Vantaan kaupunki palkitsee molempien sarjojen parhaat kilpailijat rahapalkinnoin. Jokainen kierroksen hyväksytysti suorittanut saa osallistujamitalin ja t-paidan.

6) Pistelaskusta vastaa Juha Kylänpää ja hän toimii Vantaan kestävyyskierroksen ylituomarina.

7) Pistetilanne ja kilpailun voittajat julkaistaan osoitteessa vantaa.fi/kestävyyskierros.

8) Palkinnot jaetaan Vantaan Maratonin yhteydessä.

Suunnistus

Kestävyyskierroksen uusimmassa lajissa tartutaan karttaan ja kompassiin!

Vantaa Triathlon

Ui, pyöräile ja juokse! Vantaa Triathlonin perusmatka Kuusijärvellä.

Vantaan Maraton

Tikkurilan ympäristön kaduilla juostaan puolimaraton.

Vantaa Hiihto

Vantaa Hiihdossa pääset sivakoimaan 30 km Hakunilan laduilla.

Ajankohtaista

Twitter