Asukastilat

Asukastilat toimivat kaikille vantaalaisille yhteisinä olohuoneina. Ne tarjoavat mahdollisuuden kohtaamiseen, yhdessä tekemiseen ja osallistumiseen erilaisiin harrastuksiin ja vapaaehtoistoimintaan.

Kaupungin asukastiloista vastaavat pääasiassa kaupungin yhteisötyöntekijät. Asukastiloihin voi aukioloaikojen puitteissa piipahtaa koska tahansa vaikka kahville, juttelemaan muiden kanssa tai kysymään neuvoa. Asukastiloissa järjestetään myös monenlaista harraste-, kerho- ja virkistystoimintaa. Toiminta on lähes aina maksutonta.

Asukastiloissa on myös asiakastietokoneita, sekä mahdollisuus saada digitukea tietokoneella asiointiin. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Kaupungin sähköisen asioinnin tukea on koottu yhdelle sivulle.

Asukastilat ovat kaikenlaisesta syrjinnästä vapaita alueita.

Syksyn 2020 toimintaa

  • Tule mukaan asukastilojen yhteiseen virtuaalikahvilaan ke 25.11. 13-13.30. Voit osallistua asukastilasta (Tikkurila, Myyrinki, Kafnetti) tai kotoa käsin Teamsin välityksellä. Sinun ei tarvitse asentaa sovellusta. Riittää, että klikkaat linkkiä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.
  • Kaverikävelyt ja roskakävelyt, joilla siistitään lähialuetta. Kellonajat ja lisätiedot kunkin asukastilan omalta nettisivulta.
  • Kangasmaskien ompelua. Asukastiloista Tikkurilassa, Kafnetissa ja Myyringissä on ompelukone. Kankaita, ohjeita ja ohjausta kankaisen kasvomaskin ompeluun on tarjolla asukastilojen aukioloaikoina.
  • Sekä paljon muuta, kts. asukastilojen omat netti- ja facebooksivut.
  • Asukastilat ovat kiinni 23.12.-6.1.

Korona-ajan ohjeita

Tulethan asukastilaan vain terveenä, peset tai desinfioit kätesi tullessasi ja noudatat turvavälejä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Voimme rajoittaa asiakasmäärää sisätiloissa.

Asukastilat Mikkola ja Tuulikontti toimivat pienissä asuintalojen kerhohuoneistoissa, ja niissä on vaikeaa noudattaa ohjeistusta turvaväleistä, joten tilat ovat kiinni syksyn. Korona-virustilanteen muuttuessa tilanne arvioidaan uudelleen.

Asukastilat Vantaalla

Asukastiloja löytyy ympäri Vantaata, tervetuloa tutustumaan!

Tutustu myös kansalaistoiminnan keskus Leinikkiin Tikkurilassa ja Rubiiniin Kivistössä.

Yhteisötaidetta asukastilassa

Ajankohtaista