Kivistö

Kivistö. Katso, mikä ihana kaupunki! Kivistön suuralue tarjoaa tulevaisuudessa 50 000 vantaalaiselle aktiivista ja vehreää asumista lähellä työpaikkoja. Kivistöön rakentuu uusi värikäs kaupunkikeskusta ja Vehkalaan rakennetaan seudullisesti merkittävää työpaikka-aluetta. Kivistössä on tilaa elää omanlaista, kaupunkilaista elämää lähellä kaikkea – työpaikkoja, palveluita, kulttuuria ja harrastusmahdollisuuksia.

Pinta-alaltaan suurin Vantaan alue

Kivistö on suurin Vantaan suuralueista. Se kattaa läntisen Pohjois-Vantaan ja kolmasosan koko kaupungista. Naapureinaan Kivistöllä on Espoo, Nurmijärvi ja Tuusula. Kivistön alueella on 10 kaupunginosaa: Piispankylä, Keimola, Kivistö, Lapinkylä, Myllymäki, Vestra, Luhtaanmäki, Riipilä, Seutula ja Kiila. Kehärata, Hämeenlinnanväylä ja aluetta etelässä rajaava Kehä III takaavat hyvät liikenneyhteydet.

Jopa 50 000 kotia

Kivistö on pääkaupunkiseudun mittavin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Kivistön suuralueelle rakentuu kaupunkimainen keskusta palveluineen. Suuralueelle rakennetaan kodit jopa 50 000 ihmiselle. Työpaikkoja arvioidaan syntyvän saman verran. Kivistössä asunnot, työpaikat ja palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa myös jalan tai pyöräillen. Taide tuodaan osaksi kaikkea rakentamista.

Luonnonläheistä asumista ja työpaikkaelämää

Kehärata ja vuoden 2015 asuntomessut vauhdittivat Kivistön keskustan kasvua. Kivistön uuden keskustan ohella rakennetaan Keimolanmäen persoonallista asuinaluetta entisen moottoriradan alueelle. Vehkalaan asemakaavoitetaan monipuolisia työpaikkatontteja erilaisille yrityksille hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja virkistysalueiden lähelle.

Useita arvokkaita luontoalueita

Valtaosa Kivistön suuralueesta on peltoa ja metsää. Alueella on useita luonnonsuojelualueita, Natura-alue Vestrassa ja muita luontoarvoiltaan merkittäviä metsäalueita. Padottu Vantaankoski viiden metrin pudotuksineen on keskeinen osa Vantaanjokilaakson valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.

Kyliä ja kartanoita keskiajalta

Kivistön suuralueella on useita vanhoja kyliä, joilla on juuret keskiajassa. Keimolan kylässä ja Piispankylässä on säilynyt useita arvokkaita rakennuksia ja tiloja, joiden päärakennukset ovat 1700–1800-luvuilta. Katrinebergin ja Königstedtin kartanot Seutulassa ja Linnan kartano Kivistössä ovat 1800-luvulta.

Keimolanmäen uusi elämä

Keimolan entinen moottoristadion herää eloon uutena asuinalueena, jossa on tulevaisuudessa kodit 2 500 asukkaalle.

Uusi yrityskeskittymä Vehkalaan

Kehäradan ja Kehä III:n tuntumassa sijaitsevasta Vehkalasta rakennetaan uuden tuotannon työpaikka-aluetta erityisesti pk-sektorin toimijoiden tarpeisiin.

Kivistön värikäs keskusta

Kivistön kaupunginosaan rakentuu lähivuosina värikäs kaupunkimainen keskusta palveluineen ja koteja noin 15 000 asukkaalle.

Asukastila Katrinebergin kartano

Katrinebegin kartano toimii Vantaan kaupungin asukastilana ja toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhteisvoimin. Tervetuloa mukaan!

Metsän sylissä Petikossa

Kivistön alueen palveluja

Ajankohtaista

Twitter