Kivistön valokohteet

Kivistön suuralueella voit nauttia esimerkiksi soittohetkestä Keimolan vanhan valvontatornin valossa.

Keimolanmäki

Marjukka Korhonen & Markus Raivio: Ombra
Keimolankaarre

Interaktiivinen, valaistu tilataideteos kokoaa yhteisen varjon alle niin arkkitehtuuria ja kuvanveistoa kuin alueen tapahtumia ja historiaakin. Ombra on entinen kilpa-ajojen valvontatorni, joka on kunnostettu instrumentiksi. Tornia voi soittaa Keimolassa ajaneen Leo Kinnusen rata-auton äänistä muodostetulla sävelasteikolla, jossa sävelet syntyvät tornia ympäröivästä liikkeestä. Kaupunkilaiset itse siis saavat teoksen ja tilan elämään ja soimaan.

Ombran kokeminen on mahdollista myös eri tavoin aistirajoitteisille. Äänen voi kokea kehollisesti värinäkaiuttimien kautta, ja aukion historiakylteissä on pistekirjoitukselle osuudet. Tervetuloa kuulemaan, aistimaan, lukemaan sekä tietenkin katsomaan – valaistu torni on komea näky!

Kivistö

Vantaankoskentie–Keimolanportti-kiertoliittymä

LITE-designs, Ari Tiilikainen

Teemaa hallitsevat tilallisina elementteinä kivet, kasvillisuus ja valaistus. Kiertoliittymän suunnittelusta on vastannut kuvanveistäjä Antero Koskinen ja sen valaistuksesta Ari Tiilikainen.

Kivistön kiertoliittymät -sarja täydentyy seuraavaksi Tikkurilantien–Keimolantien ja Tikkurilantien–Riipiläntien kiertoliittymiin, joissa valaistaan puita ja kasvillisuutta.

Ombra soi moottoriradan tunnelmaa

Ombran avajaiset Vantaa-kanavalla

Ombran avajaisia vietettiin 22.10.2019. Klikkaa kuvaa ja katso Vantaa-kanavan video.

Ajankohtaista