Kesätyöt kiikarissa – ota tästä vinkit talteen

Artikkeli

Vilkkain kesätyöhaku on meneillään ja on aika etsiä se oma unelmien kesäduuni.

Kaksi naista katsoo kiikareilla.

Ensimmäisen kesätyön saaminen ei ole helppoa, mutta onneksi siihen voi saada apua.

Kesätyöt ovat usein ensimmäinen tapa työllistyä ja tienata omaa rahaa. Ensimmäisen työpaikan löytäminen voi tuntua vaikealta, kun ilmoituksissa kysellään aikaisempaa työkokemusta ja hakijoita tuntuu olevan yhtä paikkaa kohti vähintään kymmenen. Tästä ei kuitenkaan kannata lannistua, sillä työnhakuun saa apua Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluista.

Ohjaamo auttaa nuorta työnhakijaa

Ohjaamo auttaa kaikkia alle 30-vuotiaita pohtimaan työhön, koulutukseen tai vaikka asumiseen liittyviä kysymyksiä. Ohjaamossa tarjotaan monipuolista apua työnhakuun: Ohjaamossa järjestetään esimerkiksi joka keskiviikko työnhakuklubi klo 12–15, jossa saa tukea työhakemuksen tai CV:n tekemiseen, tai vaikka siinä miten valmistautua ensimmäiseen työhaastatteluun. Lisäksi Ohjaamossa saa vinkkejä ja tietoa tulevista rekrytapahtumista, joissa voi tavata työnantajia kasvotusten.

Kesätyösetelit ovat jälleen jaossa

Kesätyöseteli on perinteinen tapa tukea vantaalaisnuorten kesätyönhakua. Setelit on tarkoitettu vuosina 2005–2008 syntyneille nuorille. Vantaalaiset 9.-luokkalaiset saavat kesätyösetelin koulunsa kautta. Muut seteliin oikeutetut voivat hakea seteliä 31.8. saakka, tai siihen asti, kun seteleitä on tarjolla. Tänä vuonna kesätyöseteliä haetaan ensimmäistä kertaa ainoastaan sähköisesti. Sähköinen haku löytyy vantaan nettisivuilta vantaa.fi

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa ja se maksetaan työnantajalle, kun tämä palkkaa nuoren kesätöihin. Kesätöitä hakevan nuoren kannattaakin aina mainita jo työhakemuksessa, jos hän on oikeutettu kesätyöseteliin. Kesätyösetelin saa, kun tarjoaa nuorelle töitä vähintään kymmeneksi työpäiväksi ja maksaa työstä vähintään 450 euroa palkkaa.

Kesätyöseteleitä koordinoidaan Vantaan työnantajapalveluissa. Työnantajapalveluissa vastataan myös säännöllisesti kesätyöseteliä koskeviin kysymyksiin. Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen tyonantajapalvelut@vantaa.fi. Laitathan viestisi aiheeksi ”kesätyöseteli”, jotta viesti ohjautuu oikealle asiantuntijalle.

Tai ehkä sittenkin oma yritys?

Nuorille on tarjolla tukea myös oman yrityksen perustamiseen. Kevytyrittäminen on mukava tapa kokeilla jotain aivan uutta, vaikka vaan yhden kesän ajan. Nuori voi myydä omatekemäänsä tuotetta tai palveluja. Vuosien varrella Vantaallakin on ollut nuorten kesäyrityksinä muun muassa valokuvaajapalveluita, kotiaputoimintaa sekä itsetehtyjen korujen myymistä. Moni kesäyrittäjä on myös jatkanut toimintaa opintojensa ohessa. Vantaalla kesäyrittäjyysohjelmaan alkaa haku maaliskuun aikana.  Lisätietoa kesäyrittäjyydestä voi kysellä Vantaan työnantajapalveluiden sähköpostista tyonantajapalvelut@vantaa.fi. Laitathan viestisi aiheeksi ”kesäyrittäjyys”, jotta viesti ohjautuu oikealle asiantuntijalle.

Yrittäjyydestä saa paljon arvokasta osaamista tulevaisuutta varten, eikä vaikeiden asioiden kanssa tarvitse jäädä yksin. Vantaan ja Keravan Työnantajapalvelut & YritysVantaa järjestävät yritysneuvonnan pop up -palvelua joka kuukauden ensimmäinen maanantai Vernissakatu 1:ssä klo 12–15. Seuraavat Pop up -maanantait ovat 3. huhtikuuta, 8. toukokuuta ja 5. kesäkuuta. Tsemppiä kaikille kesätyönhakijoille!

 

Tämä kirjoitus julkaistiin Asukaslehden numerossa 1/2023. Lue asukaslehden muut jutut Asukaslehden sivulta!

Avainsanat

Asukaslehti1/2023