Avoin kohtaamispaikka Pikku Liito tarjoaa opiskelijoille monipuolisia harjoittelukokemuksia

Blogi Vantastinen

Laurean sosionomiopiskelijat Annika ja Ronja viihtyivät harjoittelussaan lapsiperheiden avoimessa kohtaamispaikassa.

Kuvituskuva: Vantaan kaupunki /Sercan Alkan

Sisältö

Tikkurilan sydämessä sijaitseva avoin kohtaamispaikka Pikku Liito tarjoaa Laurean opiskelijoille mahtavan tilaisuuden monipuoliseen harjoittelukokemukseen, sanovat sosionomiopiskelijat Annika ja Ronja.

Laurea-ammattikorkeakoulun ja Vantaan kaupungin yhteistyöhanke Pikku Liito on toiminut Tikkurilan keskustassa Nuorisotila Liidon tiloissa vuodesta 2018. Hankkeen tarkoituksena on tarjota vantaalaisille lapsiperheille matalan kynnyksen toimintaa muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Laurean sosionomiopiskelijoille paikka tarjoaa mahtavan tilaisuuden kehittää omaa ammattitaitoaan Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijöiden tuella.

Pikku Liidosta tukea ja turvallista yhdessäoloa pikkulapsiperheille…

Pikku Liitoon ovat tervetulleita kaikki alle kouluikäiset lapset huoltajiensa ja hoitajiensa kanssa. Avoimeen kohtaamispaikkaan on helppo tulla ja tutustua muihin alueella asuviin perheisiin. Lapset ja aikuisetkin pääsevät tutustumaan toisiinsa ja luomaan ystävyyssuhteita.

Pikku Liito tarjoaa myös pehmeän laskun varhaiskasvatukseen. Lapset voivat harjoitella ryhmässä toimimista ja yhteisiä leikkejä sekä saada ensikosketuksen pedagogiseen toimintaan. Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen ammattilaiset ja Laurean sosionomiopiskelijat tarjoavat tukeaan myös vanhemmille heitä askarruttavissa asioissa.

… ja verkostoitumista opiskelijoille

Pikku Liidossa Laurean opiskelijat voivat kohdata erilaisissa elämäntilanteissa olevia lapsiperheitä sekä suunnitella ja ohjata asiakkaiden tarpeiden mukaista toimintaa. Toimintatuokioiden lisäksi opiskelijat pääsevät suunnittelemaan toimintaa myös kokonaisvaltaisemmin, esimerkiksi kutsumalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia vierailulle Pikku Liitoon. Tätä kautta perheet saavat monipuolista tietoa ja tukea esimerkiksi lastenhoitoon, lasten terveyteen, varhaiskasvatukseen hakemiseen ja muihin perhettä koskettaviin asioihin ja huoliin. Opiskelijat hyötyvät myös verkostoitumisesta eri ammattilaisten kanssa.

Kattava näkökulma sosiaalialan tehtäviin

Harjoittelupaikkana Pikku Liito tarjoaa opiskelijoille kattavan näkökulman erilaisiin sosiaalialan tehtäviin. Pikku Liidossa opiskelija saa kokemusta niin pedagogisesta varhaiskasvatustoiminnasta, perhetyöstä, palveluohjauksesta kuin asiakkaiden aidosta kohtaamisesta erilaisissa elämäntilanteissa.

Opiskelijat työskentelevät Pikku Liidossa toisen avoimen kohtaamispaikan Ukko-Pekan henkilöstön ohjauksessa ja rinnalla. Yhteistyö Ukko-Pekan työntekijöiden kanssa on avointa ja lämminhenkistä, joten harjoittelussa Pikku Liidossa viihtyy varmasti! Myös tukea ja apua on aina saatavilla, ja kehitysehdotukset otetaan hyvin vastaan. Oman kokemuksemme perusteella voimme lämpimästi suositella Pikku Liitoa harjoittelupaikaksi kaikille Laurean sosionomiopiskelijoille.

Nähdään Pikku Liidossa!

 Annika ja Ronja, Laurean sosionomiopiskelijat

Liittyvät sisällöt

Kaikki kategoriassa Vantastinen