Keppareita, 1000 täplää ja pomppulinna – katso vinkit talvilomaviikon viettoon

Uutinen

Vantaan koulujen talvilomaviikkoa vietetään viikolla 8 eli 20.–26.2. Kaupunki järjestää monenlaista ohjelmaa lomailijoiden iloksi.

Kolme ulkovaatteisiin pukeutunutta henkilöä paistamassa makkaraa Kuusijärven grillikodalla.

Katso vinkit koululaisten talvilomaviikon ohjelmaan. Lisää ohjelmaa talvilomaviikolle löydät myös Vantaan tapahtumakalenterista.

Kirjastojen ohjelmaa

Syyslomalta tutut legopajat kutsuvat jälleen kokoamispuuhiin Martinlaakson kirjaston kolmipäiväiseen tapahtumaan. Voit tulla paikalle yhtenä tai useampana päivänä. Inspiraatioksi löytyy Lego-rakennusoppaita. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Kepparipajassa askarrellaan suitset omalle keppihevoselle. Luvassa on luovaa askartelua kht Seminan keppariammattilaisen Sonjan johdolla, ja lisäksi pääset vaihtamaan vinkkejä muiden harrastajien kanssa. Tarvikkeet suitsiin löytyvät kirjastosta. Kaksi samansisältöistä pajaa järjestetään 20.2. Kumpaankin pajaan mahtuu kuusi osallistujaa, joten ilmoittauduthan etukäteen. 

  • 20.2. klo 12.00–13.00 (täynnä) 
  • 13.15–14.15

Satutuokio on yhteinen hetki tarinan äärellä. Se on elämys lorujen, satujen ja kertomusten parissa. Talvilomaviikolla satutuokioita järjestetään Lumon kirjastossa 21.2.2023 klo 9.15–10.15 ja Martinlaakson kirjastossa 22.2. kello 9.30–10.00. Ne soveltuvat erityisesti yli 3-vuotiaille lapsille, jotka pärjäävät jo hetken ilman aikuisen tukea.

Museoiden ohjelmaa

Täpliä, pisteitä, pilkkuja – minkälaisia taideteoksia voi syntyä yksinkertaisista muodoista? Tule taidemuseo Artsin 1000 täplän työpajaan kokeilemaan, kuinka pisteet muuttuvat kuviksi, reiteiksi tai vaikkapa lumimyrskyksi. Montako täplää sinä jaksat piirtää? 

Pajat järjestetään 21.2–23.2. klo 13–15 Artsin lämpiössä Myyrmäkitalon ensimmäisessä kerroksessa. Jokaisena päivänä pajassa työskennellään eri välinein. Piipahda pajassa oman aikataulusi mukaisesti. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille, lapset oman aikuisen kanssa. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. 
 
Kaupunginmuseon Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttelyssä tutustutaan vantaalaiseen lapsi- ja nuorisourheiluun. Olet sitten yksilöurheilija tai osa joukkuetta, voit juosta, harppoa tai vaikka hypellä läpi näyttelyn. Lopuksi voit vielä askarrella mitalin palkinnoksi itsellesi tai kaverillesi. Maksuton näyttely on avoinna ti–pe klo 11–18, la–su klo 11–16.

Elokuvia

Kulttuuritalo Martinuksen talvilomaleffoissa näytetään kolme suosittua animaatioelokuvaa. Näytökset ovat maksuttomia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. 

  • ti 21.2. klo 13 Raya ja viimeinen lohikäärme 
  • ke 22.2. klo 13 Wall-E 
  • to 23.2. klo 13 Lorax 

Liikuntaa ja ulkoilua

Laskiaistiistaita Håkansbölen kartanonpuistossa vietetään ti 21.2. klo 10–13. Maksuttomassa tapahtumassa on luvassa mäenlaskua lumivarauksella. Omat pulkat mukaan! Tapahtumassa voi myös kurkistaa aittanäyttelyyn ja tavata ison Chiro-lepakon. Pyykkituvalla järjestetään talvista askartelua, ja leikkikammari on avoinna leikkijöille. Tapahtuman järjestävät Håkansbölen kartanon kummit ry, Vantaan kaupunginmuseo ja Lastenkulttuurikeskus Pyykkitupa.

Talvilomaviikolla voi suunnata eväsretkelle Kuusijärven grillikodalle. Kota on avoinna 18.–26.2. klo 10–17 ja paikalla on myös kipinämikko ylläpitämässä tulia. Omat eväät mukaan. Samalla reissulla kannattaa nauttia Kuusijärven upeista ulkoilumaastoista. Sään salliessa alueella pääsee myös pulkkamäkeen ja ladulle. Talviuintipaikalla voi pulahtaa uimaan ja nauttia savusaunan ainutlaatuisesta tunnelmasta. 
 
Talvilomapeuhat tarjoaa lapsille ja heidän perheilleen monipuolista matalankynnyksen liikuntaa Energia Areenalla (Rajatorpantie 23) keskiviikkona 22.2. klo 10–13. Maksuttomassa tapahtumassa pääsee esimerkiksi temppuilemaan, palloilemaan, pelaamaan mailapelejä ja pomppimaan pomppulinnassa. 

Jos lomaa päästään viettämään talvisäässä, kannattaa suunnata hiihtämään tai luistelemaan. Plussakeleilläkin raittiista ilmasta voi nauttia vaikkapa eväsretkellä luonnonhelmassa. Nappaa ideoita lomareippailuun.

Jos laduilla riittää lunta, talvilomaviikolla ehtii kerryttää kilometrejä helmikuun hiihtoliigassa. Vantaan kortteliliigan hiihtohaasteeseen pääsee mukaan rekisteröitymällä haasteen verkkosivulla. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Ohjatun liikunnan tunteja ei järjestetä talvilomaviikolla, mutta virtuaalijumppia on tarjolla maanantaista torstaihin. Jumppien vetäjinä toimivat Vantaan kaupungin tutut liikunnanohjaajat. Virtuaalijumppaan osallistuminen on helppoa ja täysin veloituksetonta. Lomaviikon ohjelma päivitetään myöhemmin vantaa.fi/virtuaalijumpat.

Hakunilan ylipainehallissa järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia yleisövuoroja, joihin voi tulla pelaamaan jalkapalloa. Varusteiksi käyvät liikuntaan sopivat vaatteet sekä sisäliikuntakengät. Vapaaharjoitteluvuorot järjestetään ma-pe klo 9.30-11.30 ja 13.30-15.30.

Ohjelmaa nuorille ja nuorille aikuisille

Nuorille ja nuorille aikuisille järjestetään monipuolista ohjelmaa ympäri Vantaata. Nuorisotilat ovat avoinna loma-aikana tarjoten nuorille mahdollisuuden mielekkääseen, turvalliseen ja päihteettömään vapaa-ajanviettoon.

Tutustu nuorisotilojen ja nuorten aikuisten harrastustoiminnan runsaaseen talvilomaohjelmaan!
 

Avainsanat

TapahtumatTalvi