Paikallisen kansalaistoiminnan avustukset

Asukkaat järjestävät tapahtuman

Vantaan kaupunki haluaa kannustaa asukkaita luomaan kaupunkia elävöittävää toimintaa eri puolille Vantaata. Myönnämme avustuksia toimintaan, joka on kaikille avointa ja edistää yhteisöllisyyttä asuinalueella.

Kohdeavustusta voi hakea kyläjuhlien, erilaisten asukastapahtumien tai muun innovatiivisen hankkeen järjestämiseen. Kohdeavustus on ensisijaisesti tarkoitettu kattamaan kuluja, joita syntyy tapahtumien esiintymispalkkioista, vuokrista ja välttämättömistä toimintakuluista kuten viranomaismaksusta. Hakijan kannattaa varautua kattamaan itse osa tapahtuman kuluista.

Avustushakemus tulee täyttää mahdollisimman huolellisesti ja palauttaa vähintään 21 vuorokautta ennen tapahtumaa. Kaupunginhallituksen yleisjaosto käsittelee kohdeavustuksia, jotka ovat jätetty vähintään 21 vuorokautta ennen kokousta. Vuoden 2019 kokousaikataulut. Kohdeavustuksia voi hakea jatkuvasti. Kohdeavustukset maksetaan pääsääntöisesti tapahtuman jälkeen. Tapahtumasta aiheutuneet kulut pitää eritellä tilityslomakkeessa kuittikohtaisesti. Tilityksen käsittelyaika on tyypillisesti 3-6 viikkoa.

Toiminta-avustus paikalliseen kansalaistoimintaan on tarkoitettu yhdistyksen sääntöjen mukaisen perustoiminnan kustannuksiin. Avustuksen omarahoitusosuus voi koostua talkootyöstä. Avustusta voivat hakea esimerkiksi kaupunginosayhdistykset, joiden toiminta on säännöllistä ja parantaa kaupunkilaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Toiminta-avustusten hakuaika on helmikuu 2020.

Paikallisen kansalaistoiminnan avustusten myöntämisessä noudatetaan yleisjaoston 11.3.2019 hyväksymiä avustusperiaatteita.

Tutustu vielä kaupunginhallituksen avustusten ja apurahojen yleisiin myöntämisperiaatteisiin ja kaupunginhallituksen yleisjaoston avustusten myöntämisperiaatteisiin ennen hakulomakkeen lähettämistä.

Vinkkejä avustusta hakevalle

  • Ole ajoissa liikkeellä! Avustusten käsittely ja päätöksenteko vie aikaa.​
  • Täytä hakemus huolellisesti.​
  • Ilmoita tapahtuman sisältö ja tiedot esiintyjistä jo hakemuksessa.​
  • Hae avustusta tapahtuman järjestämisen kannalta vain oleellisiin asioihin.​
  • Hyödynnä sosiaalista mediaa tiedottamisessa.​
  • Tapahtuma ei voi tuottaa voittoa, mahdolliset tulot otetaan huomioon maksuvaiheessa.​
  • Avustuksella ei voi kattaa kaikkia kuluja, varaudu maksamaan osa itse.​
  • Avustus maksetaan pääsääntöisesti jälkikäteen, joten varaudu omaan väliaikaisrahoitukseen.​
  • Säilytä laskut ja kuitit!​

Koosteet paikallisen kansalaistoiminnan kohdeavustusten ja aluerahojen saajista

Vuoden 2018 paikallisen kansalaistoiminnan kohdeavustukset

Vuoden 2017 aluerahan jakaantuminen

Vuoden 2016 aluerahan jakaantuminen

Vuoden 2015 aluerahan jakaantuminen

Ajankohtaista

Twitter