Huhtikuun toimintaympäristötiedot

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Vantaan väkiluku oli vuoden 2021 huhtikuussa 238 300. Väestö on kasvanut alkuvuoden aikana lähes 1 100 asukkaalla, joka oli 500 henkilöä vähemmän kuin edellisvuonna. Ero johtuu kuntien välisestä muuttoliikkeestä, joka on alkuvuoden aikana ollut poikkeuksellisesti miinuksella (-5 henkilöä). Viime vuoden huhtikuun loppuun mennessä Vantaa oli saanut maan sisältä muuttovoittoa 670 henkilöä. Nettomaahanmuutto ja luonnollinen väestönkasvu olivat jonkin verran korkeammalla tasolla kuin edellisvuonna.

Vantaan rakennusvalvonnan ennakkotietojen mukaan vuoden 2021 huhtikuuhun mennessä asuntoja oli valmistunut 800, joka oli 370 enemmän kuin edellisvuonna. Alkuvuoden 2021 aikana asuntojen aloituksia oli 100 vähemmän ja myönnettyjä asuntorakentamislupia 90 enemmän kuin samaan aikaan vuonna 2020.

Vantaan työttömyysaste on ollut 14–15 prosentin tuntumassa elokuusta 2020 lähtien, ollen 14,7 prosenttia huhtikuussa 2021. Verrattuna muihin Helsingin seudun kuntiin tai Suomen suuriin kaupunkeihin, Vantaan työttömyysaste oli kaikista korkein. Pitkäaikaistyöttömiä oli Vantaalla lähes 5 700, joka oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin viimeisten kymmenen vuoden aikana. Avoimia työpaikkoja oli 3 100, joka oli tuhat enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Lisää tietoa on koottu Tilastoja Vantaalta -diasarjaan, jota päivitetään kuukausittain.

Kannattaa myös katsoa Excel-taulukkoa, jossa on koko alkuvuoden tiedot kuukausittain.

Toimintaympäristötiedot taulukko-muodossa. Samoja tietoja löytyy myös tekstistä ja exceltaulukosta, johon on linkki tekstissä.

Lataa pidemmällä aikasarjalla oleva Toimintaympäristötaulukko Excel-muodossa.

Ajankohtaista