Äitiys- ja lastenneuvolat

Pieni lapsi leikkii dublopalikoilla.

Neuvoloiden asiakkaita ovat raskaana olevat naiset, alle kouluikäiset lapset ja heidän perheensä. Neuvoloissa seurataan odottavan äidin ja lapsen terveyttä ja tuetaan koko perheen hyvinvointia.

Ajankohtaista neuvolapalveluissa

Rajakylän neuvolan toiminta lakkautetaan 1.10.2020

Rajakylän neuvolan toiminta lakkautetaan 1.10.2020 alkaen ja toiminta siirretään Hakunilan neuvolaan (Laukkarinne 6).

Muuttoviikon (28.9-2.10) ajanvarauksiin voi tulla muutoksia, asiakkaita tiedotetaan henkilökohtaisesti.

5.10.2020 eteenpäin varatut ajat ja terveydenhoitaja pysyvät samoina, vain vastaanottopaikka muuttuu Hakunilan neuvolaksi.

Elintapaohjausta raskaana oleville ja äskettäin synnyttäneille naisille

Vantaan kaupunki tarjoaa raskaana oleville ja pienten lasten äideille elintapaohjausta. Elintapaohjauspalvelu Hyvinvointimentorointi on noin vuoden mittainen mentorointisuhde, joka tähtää tavoitteidesi mukaisesti elintapojen kohentamiseen. Mentorointi sisältää Vantaan hyvinvointisovelluksen käytön, yksilö- ja ryhmätapaamisia sekä edistymisen seurannan.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Hyvinvointimentorointiin 18.12.2020 asti joko tämän lomakkeen kautta tai suoraan hyvinvointimentorille: inka.mannoja@vantaa.fi, p. 040 190 7136.

Äitiysneuvolat

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä ja pyritään turvaamaan äidin ja tulevan lapsen terveys. Vanhemmat saavat neuvolasta tietoa ja tukea erilaisissa raskauteen, synnytykseen ja vauvaperheen arkeen liittyvissä asioissa. Ensimmäistä lastaan odottava perhe voi osallistua myös perhevalmennukseen, jossa valmistaudutaan tulevaan elämänmuutokseen. Lapsen isyys voidaan tunnustaa ennakkoon raskausaikana neuvolassa. Lue lisää isyyden selvittämisestä.

Lastenneuvolat

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kehitystä ja kasvua sekä annetaan vanhemmille tarvittavaa ohjausta ja tukea. Neuvolassa myös keskustellaan yhdessä perhettä askarruttavista asioista, vahvistetaan perheen omia voimavaroja ja edistetään terveitä elämäntapoja. Neuvolassa lapselle annetaan rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Neuvoloissa tehdään myös perheohjausta. Perheohjaajat auttavat perhettä silloin, kun arjessa on ongelmia.

Kannattaa tutustua myös nettineuvolaan, josta saat käytännön neuvoja lapsiperheiden arkeen. Nettineuvolasta löytyy tietoa mm. raskaudesta, synnytyksestä, imetyksestä, lapsen kasvusta ja kehityksestä, rokotuksista, vanhemmuudesta sekä parisuhteesta.