Lapsen asuminen kodin ulkopuolella

Joskus perheen voimavarat eivät riitä lapsen tai nuoren kasvun ja kehityksen turvaamiseen. Näissä tilanteissa lapsen kasvatus järjestetään oman kodin ulkopuolella. Lapsi tai nuori voidaan sijoittaa joko perheeseen tai lastensuojelulaitokseen. Sosiaalityöntekijä tekee päätöksen sijoituksesta lastensuojelulain perusteella.

Sijoitettujen lasten ja nuorten asioita hoidetaan lasten sijaishuollossa.

Tammirinteen vastaanottokoti

Tammirinteen vastaanottokoti on tarkoitettu alle 12-vuotiaille huostaanotetuille lapsille. Huostaanottopäätöksen tekee sosiaalityöntekijä tai kriisikeskus. Tammirinteen työryhmä tekee hoidon ja huostaanotontarpeen arviointia kiinteässä yhteistyössä lapsen vanhempien kanssa.

Viertolan vastaanottokoti

Viertolan vastaanottokoti on vantaalaisille 12–17-vuotiaille lapsille tarkoitettu lastensuojelulaitos. Viertolassa on yhteensä 28 asiakaspaikkaa ympärivuorokautiseen hoitoon. Viertolan kaupunginosassa sijaitsevassa vastaanottokodissa on kaksi vastaanotto-osastoa sekä erityistyöntekijöiden toimipaikka. Viertolan kuntouttavat osastot Harjula ja Asola sijaitsevat Korsossa ja Asolassa. Lisäksi Viertolalla on tilat Tikkurilan Neilikkatiellä, jossa toimii Viertolan Potkuri – työryhmä.

Vastaa asiakaspalautekyselyyn!

Kehitämme lastensuojelun palveluja, ja kokemuksesi palveluistamme on tärkeää. Voit vastata nimettömänä tai halutessasi jättää yhteystietosi. Palautteet käsitellään luottamuksellisesti.

Ajankohtaista

RSS

Twitter