Otamme käyttöön uuden tietojärjestelmän

Vantaan kaupunki ottaa käyttöön sosiaali- ja terveyspalveluissa uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän Apotin kahdessa vaiheessa. Tältä sivulta löydät tietoa järjestelmän käyttöönoton tuomista tilapäisistä muutoksista palveluissamme.

Apotin ensimmäinen käyttöönotto toteutettiin lauantaina 11.5.2019 suurimmassa osassa terveyspalveluita, perhepalveluita ja vanhuspalveluita. Toinen käyttöönotto tapahtuu lauantaina 16.11., jolloin mukaan liittyvät suun terveydenhuolto, vammaispalvelut, perheoikeudelliset palvelut, päihdepalvelut ja työllistyyspalvelut.

Apotin käyttöönoton aikana palveluissamme on tarjolla normaalia vähemmän asiakasaikoja ja palveluihin pääsy saattaa pitkittyä. Kaikki toiminnan muutokset pyritään kuitenkin tekemään niin, että asiakkaamme ja potilaamme saavat tarvitsemansa palvelun. Esimerkiksi terveysasemilla tai lapsiperheiden kotipalvelussa myönnämme tarvittaessa palvelusetelin yksityiselle palveluntuottajalle.

Uuden tietojärjestelmän käyttöönotto on suuri haaste henkilökunnallemme ja alkuvaiheessa uuden järjestelmän käyttöön totuttelu saattaa hidastaa toimintaamme. Ennen käyttöönottoa osa henkilökunnastamme on pois normaalityöstä henkilökunnan koulutusten ja järjestelmien välisen tiedonsiirron aikana. Palveluissamme työskentelee tällä välin runsaasti sijaisia, joista osalle toiminta on tutumpaa, osalle uudempaa, ja osaltaan myös tämä voi hidastaa palveluamme.

Teemme parhaamme palvelujenne turvaamiseksi.
Pyydämme ymmärrystänne ja kiitämme kärsivällisyydestänne.

Sähköinen ajanvaraus

Apotin käyttöönoton myötä sähköinen asiointi on siirtynyt uuteen sähköiseen Maisa-asiointiportaaliin www.maisa.fi niiden palveluiden osalta, jotka ovat siirtyneet Apottiin. Varaa aika sähköisesti vantaa.fi/ajanvaraus.

Toimeentulotuen hakeminen

Apotin käyttöönoton myötä sähköinen asiointi on siirtynyt uuteen sähköiseen Maisa-asiointiportaaliin www.maisa.fi.
Pahoittelemme, asiakkaiden tuen maksatuksessa on ollut hitautta! Pyrimme korjaamaan asian mahdollisimman pian.

Terveysasemat

Terveysasemat toimivat supistetusti kesäloma-aikana 24.6.–9.8.2019, jolloin terveysasemilla hoidetaan pääsääntöisesti potilaita, joilla on akuutteja sairauksia.

Terveysasemapalvelut ovat valitettavasti ruuhkautuneet. Katso vinkkejä, miten hoitaa asioita ruuhkan aikana. Myönnämme tarvittaessa palvelusetelin yksityisellä lääkäriasemalla asiointiin.

Länsimäen terveysasema

Länsimäen terveysasema on suljettu 6.5.-11.8. uuden tietojärjestelmän käyttöönoton ja kesälomakauden vuoksi. Potilaat hoidetaan Hakunilan terveysasemalla (Laukkarinne 4, 01200 Vantaa).
Sulku ei koske hammashoitolaa ja toimintaterapiaa.

Hoitotarvikejakelu ja diabeteshoitovälineet

Apotin käyttöönoton myötä sähköinen asiointi on siirtynyt uuteen sähköiseen Maisa-asiointiportaaliin www.maisa.fi.

Apuvälinelainaamo

6.5.-31.8. apuvälinelainaamossa on supistetut aukioloajat uudedn tietojärjestelmän käyttöönoton ja kesälomakauden vuoksi.

  • Myyrmäen apuvälinelainaamo on auki maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-15
  • Koivukylän apuvälinelainaamo tiistaisin ja torstaisin klo 12-15 ja perjantaisin klo 8-11

Neuvolat

HUOM! Neuvolan asiakas: saitko kirjeen, jossa on väärä käynnin aihe (esim. lapsen terveystarkastus 4v lääkäri?)
Järjestelmään on teknisesti kirjautunut väärä asioinnin aihe, mutta käyntisi ajankohta on oikein ja varaamallesi ammattilaiselle. Pahoittelemme hämmennystä! Tervetuloa asioimaan varaamallasi ajalla.

Apotin käyttöönoton myötä sähköinen asiointi on siirtynyt uuteen sähköiseen Maisa-asiointiportaaliin www.maisa.fi.

  • 6.5.-11.8.2019 neuvoloissa on tarjolla asiakasaikoja normaalia vähemmän, minkä vuoksi aikoja annetaan ensisijaisesti raskaana oleville ja vauvoille sekä kiireisesti aikoja tarvitseville. Synnytyksen jälkeiset käynnit toteutetaan pääsääntöisesti vastaanottokäynteinä neuvoloissa.
  • Leikki-ikäisille ei ole tällä hetkellä saatavilla aikoja sähköisen ajanvarauksen kautta. Ajan varaamiseksi soita neuvolan puhelinpalveluun p. 09 839 25900. Myönnämme aikoja arvioidun tarpeen mukaan priorisoidusti jonotusperiaatteella.
  • Avoneuvolat ovat avoinna normaalisti. Asiakkaat voivat hakeutua mihin tahansa avoneuvolaan.
  • Neuvolan perhevalmennustoiminta on supistettua 6.5.-11.8.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

HUOM! Koulu- ja terveydenhuollon asiakas: saitko kirjeen, jossa on väärä käynnin aihe (esim. lapsen terveystarkastus 4v lääkäri?)
Järjestelmään on teknisesti kirjautunut väärä asioinnin aihe, mutta käyntisi ajankohta on oikein ja varaamallesi ammattilaiselle. Pahoittelemme hämmennystä! Tervetuloa asioimaan varaamallasi ajalla!

Apotin käyttöönoton myötä sähköinen asiointi on siirtynyt uuteen sähköiseen Maisa-asiointiportaaliin www.maisa.fi.

Perhepalvelut ja sosiaalityö

Kaikissa toiminnoissamme on tarjolla normaalia vähemmän kiireettömän asioinnin asiakasaikoja ja palveluihin pääsy saattaa pitkittyä. Myös jonotusaika puhelinpalveluissa sekä vastausaika sähköpostilla jätettyihin tiedusteluihin voi olla normaalia pidempi.

Vanhuspalvelut: Kotona asumisen tuki

Uuden tietojärjestelmän käyttöönoton aikana palvelumme hidastuvat, sillä henkilökuntamme opetellessa käyttämään uutta järjestelmää vie kirjaaminen totuttua enemmän aikaa.

  • Kotihoidossa tietojen kirjaaminen uuteen järjestelmään vie aluksi totuttua enemmän aikaa ja voi hidastaa toimintaamme. Palvelussa työskentelee käyttöönottoon valmistauduttaessa useita sijaisia.

Vanhuspalvelut: Erityisasuminen

Palveluissamme senioritaloissa ja kaupungin palvelutaloissa sekä hoivakodeissa työskentelee ennen ja jälkeen käyttöönoton useita sijaisia. Tietojen kirjaaminen uuteen järjestelmään vie aluksi totuttua enemmän aikaa ja voi hidastaa toimintaamme.

Vantaan sairaala

Uuden tietojärjestelmän käyttöönoton aikana palvelumme hidastuvat, sillä henkilökuntamme opetellessa käyttämään uutta järjestelmää vie kirjaaminen totuttua enemmän aikaa. Tarjolla on normaalia vähemmän asiakasaikoja.

  • Geriatrisella vastaaotolla on tarjolla normaalia vähemmän vastaanottoaikoja.
  • Päiväsairaalassa potilaiden sisäänottotoiminta hidastuu.
  • Kotisairaala toimii supistetusti. Priorisoimme saattohoito- ja palliatiiviset potilaat sekä hoitokotien infektiopotilaat.