Havainnekuva Myyrmäen keskustan suunnittelukilpailun voittajasuunnitelmasta

Myyr York Downtowniin kaupunkivihreää ja kattoterasseja

Myyrmäen keskustan suunnittelukilpailu on ratkennut. Voittajatyö ”Muree Myrtsi” esittää useita ratkaisuja erityisesti alueen viherympäristön kehittämiseen, joista keskeisimpänä Liesitorin muuttaminen puistomaisemmaksi. Rakennusten arkkitehtonisena aiheena toistuvat kattopuutarhat ja viherkatot.

Mureessa Myrtsissä on palkintolautakunnan mukaan onnistuttu suunnittelemaan kaupunkirakenteeltaan ja mittakaavaltaan tasapainoinen, inhimillinen ja onnistunut kokonaisuus, jossa rakennuskokonaisuuksien rytmi ja korkeuksien vaihtuvuus luovat miellyttävän ympäristön.
- Realistinen suunnitteluehdotus antaa hyvän ja toteuttamiskelpoisen perustan luoda Myyrmäen keskeisimmälle paikalle vetovoimainen ja paikallisidentiteettiä vahvistava keskusta. Tavoitteena on, että alueesta on 2020-luvun alkupuolella muodostunut viihtyisä ja vehreä, eräänlainen vantaalaisen urbanismin sydän - Myyr York, palkintolautakunnan puheenjohtaja, kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine visioi.

Viime talvena järjestetyllä suunnittelukilpailulla haettiin toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoista ratkaisua, joka yhdistää toisiinsa kaupunkitilan, asumisen, palvelut ja työpaikat. Alueesta halutaan vetovoimainen, houkutteleva ja moderni kokonaisuus kehittyvän Myyrmäen keskustaan. Voittaja valittiin kutsukilpailun viiden arkkitehtitoimiston ehdotuksista. Voittajatyö, kilpailuehdotus A Muree Myrtsin tekijöinä ovat Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy, LOCI Maisema-arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy, Promethor Oy, Sweco Finland Oy ja L2 Paloturvallisuus Oy.

Palkintolautakunta myönsi kunniamaininnat myös kilpailuehdotukselle C ”Tiilet ja pilvet” (L Arkkitehdit Oy, Ola Design Oy, Sitowise Oy, L2 Paloturvallisuus Oy, Berry Creative, Promethor Oy) sekä kilpailuehdotukselle D ”I <3 MY” (Mandaworks, WSP Finland Oy).
- Saimme kilpailussa paljon innostavia näkemyksiä Myyrmäen keskustan kehittämiseen. Muree Myrtsissä on vaikutteita myös Myyrmäen aiemman keskustakilpailun, Paalutorin ympäristön, voittajatyöstä, mikä kytkee nämä kaksi aluetta hienosti toisiinsa. Uudet asukkaat, kaupat, palvelut ja työpaikat tulevat muuttamaan nykyisen alueen eläväksi osaksi Myyrmäen keskustaa. Voittanut työ on kaavoituksen lähtökohta ja saamme siitä hyvän pohjan kehittää aluetta kokonaisuutena, Laine toteaa.

3.10.2018 -15.2.2019 toteutetun suunnittelukilpailun järjestivät Citycon Oyj, SATO Oyj, SRV Yhtiöt Oyj, Taitokaari Oy ja Vantaan kaupunki. Myös asukkailla oli mahdollisuus tutustua vaihtoehtoihin ja äänestää parasta suunnitelmaa.

Kilpailutyöt suunnittelukilpailun nettisivuilla.

Julkaistu: 11.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter