Vaikuttaja-päivä

Vaikuttaja-päivän tarkoituksena on lisätä tietoa vaikuttamismahdollisuuksista Vantaalla sekä tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa kaupungin kehittämiseen ja päätöksentekoon. Perinteeksi muodostuneen Vaikuttaja-päivän ansiosta lapsen ja nuoren mielipidettä kuullaan Vantaalla.

Vaikuttaja-päivä kokoaa lapset ja nuoret vaikuttamaan

Vaikuttaja-päivään osallistuu 2 edustajaa jokaisesta vantaalaisesta peruskoulusta, toisen asteen oppilaitoksesta ja nuorisotilalta. Lasten ja nuorten lisäksi kaikista kouluista ja oppilaitoksista tilaisuuteen saapuu yksi opettaja.

Vaikuttaja-päivä 2019

Vaikuttaja-päivä on Vantaan kaupungin oma tapahtuma, joka järjestettiin vuonna 2019 jo kahdennentoista kerran. Tilaisuudessa kouluja ja oppilaitoksia edustivat oppilaat, opiskelijat ja esiopetuksen lapset toivat kaupungin päättäjien tietoon lapsille ja nuorille tärkeitä asioita. Vaikuttaja-päivällä on tärkeä rooli Vantaan kaupungin lasten ja nuorten osallisuuden edistämisessä.

Vuoden 2019 Vaikuttaja-päivän teemana oli ekologisuus ja ympäristövastuullinen toiminta. Päivä järjestettiin keskiviikkona 17.4.2019 Tiedekeskus Heurekassa. Vaikuttaja-päivään osallistui kaksi oppilas-/opiskelijakunnan hallituksen valitsemaa edustajaa lähes jokaisesta koulusta ja oppilaitoksesta, Vantaan kaupungin nuorisovaltuusto sekä edustajia nuorisotiloilta ja esiopetuksesta. Päivä koostui ryhmäkeskusteluista ja -töistä, jotka pohjautuivat ennakkotehtäviin. Tavoitteena oli herättää keskustelua ekologisuudesta ja ympäristövastuullisesta toiminnasta.

Lisätietoja:
Vaikuttaja-päivän koordinaattori
projektityöntekijä Marjut Eskola
marjut.eskola2@vantaa.fi
p. 050 312 4501

Ajankohtaista

Twitter