Kotoisin Aviapoliksesta

Hotellirakennus etualalla lentokone

Lentokenttäkaupunki Aviapolis tunnetaan vauhdikkaasti kasvavana yritysten ja liikenteen solmuna. Tiesitkö että tulevina vuosina yhä useampi löytää kodin Aviapoliksesta? Kaikenikäisiä ja -taustaisia, pääosin muualta Suomesta ja ulkomailta, muuttaa lentokenttäkaupunkiin. Aviapoliksessa asukkaat, työntekijät, yrittäjät, matkailijat ja satunnaiset kulkijat kohtaavat. Mistä uudet aviapolislaiset unelmoivat ja mitä he arvostavat? Millainen on kohtaamisten ja mahdollisuuksien kaupunki, 2020-luvun kaupunki?

Asumisen asiantuntija Kimmo Rönkä kurkisti Aviapolis-kehittämisryhmän* pyynnöstä lentokenttäkaupunki Aviapoliksen tulevaisuuteen. Työn tuloksena syntyi kirjoitussarja ”Kotoisin Aviapoliksesta”.

*Vantaan kaupunki, LAK Real Estate, NCC, Skanska, SRV ja YIT muodostavat Aviapolis- kehittämisryhmän, jonka tarkoituksena on Aviapoliksen alueen markkiointi.

Osat:

I: Uudisraivaajien kaupunginosa

II: Kotiutuminen asumalla

III: Antiikin Polis – tulevaisuuden Aviapolis

IV: 2020-luvun satamakaupunginosa

V: Aviapolis koronan jälkeen

Kaksi naista ottaa selfien

OSA I: Milleniaalien kaupunginosa

Vantaan Aviapolis on yksi Helsingin seudun uusista rakentuvista kaupunginosista. Miten tulevaisuuden aviapolislainen järjestää elämänsä ja millainen on milleniaalien kaupunginosa?

Horsmankukkia talon edessä

OSA II: Uudisraivaajat kotiutuvat asumalla

Uudisraivaajat ovat läpi historian olleet myös muutoksentekijöitä. Nuoret kansakunnat ja nuoret kaupungit uudistuvat nopeasti ja houkuttelevat energisyydellään muita mukaansa. Miten uudesta löydetään juuret ja miten asumisella voidaan edistää kotiutumista?

Juna-asema Aviapolis ihmisiä

OSA III: Antiikin Polis - Aviapolis?

Aviapolis on saanut nimensä antiikin Kreikasta, jossa polis tarkoitti kaupunkivaltiota. Mitä aineksia antiikin kaupunki-ihanteesta voi tuoda 2020-luvulle ja onko lentokentän ympärille synnytetty Aviapolis se kipinä, joka antaa liekin tulevaisuuden kaupungille?

Lentokone ikkunan takana

OSA IV: 2020-luvun satamakaupunginosa

Lentoasema on 2020-luvun satama, joka on vieraan tulijan, matkailijan tai työssäkäyvän ensi kontakti Suomeen. Miten tästä jatkuvasta uusien ideoiden ja ajatusten virrasta tehdään osa kaupunginosan luonnetta, toimintaa ja näkyvyyttä?

OSA V: Aviapolis koronan jälkeen

Miten pandemia iski kaupunkeihin ja kortteleihin, millainen kotiympäristö kestää parhaiten eristyksen ja millainen on koronan jälkeinen Aviapolis?

Ajankohtaista