Miten koulumatkaetua haetaan?

Koululaismatkakorttia, taksikuljetusta ja saattamisavustusta haetaan koulukuljetushakemuksella. Sähköisen koulukuljetushakemuksen voi täyttää ja lähettää alla olevan linkin kautta. Sähköistä hakemusta ei tarvitse allekirjoittaa käsin, mutta kirjoita hakijan nimi koneella. Paperisen hakemuksen saa koulusta tai sen voi tulostaa tältä sivulta. Paperihakemus palautetaan joko kouluun tai sivistysvirastoon osoitteeseen PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki.

Koulukuljetusten hakuajat seuraavaa lukuvuotta varten ovat keväällä. Hakemus tulee palauttaa mahdollisimman pian koulupaikan selvittyä. Uutta hakemusta ei tarvitse täyttää joka vuosi, jos koulukuljetuspäätös on voimassa eikä koulu tai kotiosoite ole muuttunut. Jos koulumatkaetua haetaan kesken lukuvuotta, korvauksia ei makseta käsittelyajalta.

Koulukuljetuspäätös postitetaan oppilaan kotiosoitteeseen. Keväällä koulumatkaetua seuraavaksi lukuvuodeksi hakevat saavat koulukuljetuspäätöksen kesä-heinäkuussa.

Oppilas muuttaa tai vaihtaa koulua

Jos oppilaan kotiosoite muuttuu tai hän vaihtaa koulua, on koulumatkaetua haettava uudestaan. Myös alakoulusta yläkouluun tai yläkoulusta kymppiluokalle siirtyvän oppilaan tulee hakea koulumatkaetua uudestaan. Jos oppilaan oikeus maksuttomaan koululaismatkakorttiin päättyy kesken lukuvuoden, tulee matkakortti palauttaa koululle.

Ajankohtaista

Twitter