Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA)

VALMA on yhden lukuvuoden mittainen koulutus niille opiskelijoille, jotka ovat jääneet vaille koulutuspaikkaa yhteishaussa ja tarvitsevat vahvistusta ammatinvalintaansa.

VALMA -koulutuksessa pääset perehtymään ammatillisen koulutuksen tarjoamiin vaihtoehtoihin. Voit kokeilla opiskelua eri aloilla tai suorittaa osia ammatillisesta koulutuksesta. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan työpaikkoihin ja osallistutaan työelämäjaksoille. Voit hakea VALMAan, jos tähtäät ammatilliseen koulutukseen ja olet saanut perusopetuksen päättötodistuksen eikä sinulla ole aiemmin suoritettua tutkintoa.

Koulutus sopii sinulle, jos

  • haluat vielä miettiä, mikä olisi sinulle sopiva ala
  • haluat korottaa perusopetuksen arvosanoja
  • suomen kielen taitosi on taitotasolla A2.2, mutta tarvitset vielä parannusta kielitaitoon
  • sinulla on jo opiskelupaikka, mutta opintosi uhkaavat keskeytyä.

VALMA kestää yhden lukuvuoden ja on laajuudeltaan 60 osaamispistettä.

Saat opiskelujen aikana henkilökohtaista ohjausta ja tukea opiskelusuunnitelman tekemisessä ja omien tavoitteiden asettamisessa. Voit korottaa perusopetuksen päättöarvosanoja äidinkielessä/S2, englannissa, ruotsissa, matematiikassa, yhteiskuntaopissa, terveystiedossa, fysiikassa/kemiassa ja liikunnassa. Kesken VALMA -koulutuksen on mahdollista siirtyä ammatilliseen koulutukseen, jos opiskeluryhmässä on tilaa ja sinulla on valmiudet aloittaa tutkintoon johtava koulutus.

Koulutus on maksutonta, mutta oppimateriaalit ja koulumatkat sekä opintokäynneistä aiheutuvat kulut maksetaan itse.

Hakeminen osoitteessa: opintopolku.fi.

Lisätietoja VALMA-koulutuksesta löydät Varian sivuilta.

Ajankohtaista


Twitter