Vapaalan päiväkoti

Päiväkodin ylätalossa toimii kaksi lapsiryhmää Auringonsäteet ja Poutapilvet alatalossa ja toiset kaksi ryhmää Tuulilaakso ja Tähdenlento ylätalossa. Päiväkodissa järjestetään esiopetusta.

Päiväkoti sijaitsee Myyrmäen ja Vihdintien välissä, Rajatorpan koulun vieressä. Esikouluryhmä toimii erillään entisen neuvolan tiloissa osoitteessa Vapaalanpolku 11. Lapset käyvät syömässä koululla. Alueen ympäristö antaa hyvät mahdollisuudet liikunta- ja luontokasvatukselle. Olemme kiinnittäneet huomiota jatkuvasti myös lasten leikkiin ja kielelliseen kehitykseen. Vantaan varhaiskasvatuksen painopisteenä vuosina 2013-2016 on leikki. Leikin merkitystä lisätään henkilökunnalle koulutusten ja erilaisten projektien kautta.

Kuunteleva, keskittyvä ja keskusteleva lapsi kehittää ajatteluaan, vuorovaikutustaan ja tekemistään leikissä ja arkipäivän tilanteissa. Läsnäoleva, rohkaiseva ja kannustava aikuinen tukee lapsen kasvua ja kehitystä. Vantaan musiikkiopisto pitää musiikkileikkikouluryhmiä 3-5-vuotiaille lapsille molemmissa päiväkodeissa. Päiväkoti on avoinna klo 7.00-17.00, tarvittaessa aukioloa jatketaan tunti ennen ja jälkeen aukiolon.

Vapaalan päiväkoti

Vapaalanpolku 12, 01650 Vantaa