Aviapolis

Kehittyvästä Aviapoliksesta löytyy kaikkea asumiseen ja yritystoimintaan: omaleimaisia asumisvaihtoehtoja ainutlaatuisen palvelukeskittymän lähellä, Suomen parhaat liikenneyhteydet ja nopeimmin kasvava työpaikka-alue.

Helppo saavutettavuus

Aviapoliksen alue sijaitsee keskellä Vantaata naapurinaan etelässä Helsinki ja pohjoisessa Tuusula. Aviapoliksen suuralueeseen kuuluu kuusi kaupunginosaa: Ylästö, Kartanonkoski, Tammisto, Pakkala, Veromies ja Aerola . Helsinki-Vantaan lentoasema avattiin vuonna 1952 ja matkustajia on nykyään 21 miljoonaa vuosittain. Lentoaseman ja koko alueen yhteydet paranivat merkittävästi, kun kehärata otettiin käyttöön kesällä 2015. Helppo saavutettavuus ja sujuva liikenne eri puolilta metropolialuetta tekevät Aviapoliksesta poikkeuksellisen houkuttelevan työpaikka-­alueen keskellä Suomen suurinta työvoimareserviä.

Suomen nopeimmin kasvava työpaikka-alue

Suomen nopeimmin kasvava yritysalue Aviapolis on Vantaan talouden veturi. Vuonna 2030 Aviapoliksessa on jopa 60 000 työpaikkaa. Maan parhaiden liikenneyhteyksien lisäksi alue tarjoaa modernit toimitilat ja innovatiivisen ilmapiirin. Alueella toimii yli 2000 yritystä.

Lisää omaleimaisia asuinalueita

Työpaikoistaan tunnetulta Aviapolis-alueelta löytyy asumista moneen makuun, esimerkiksi Ylästön puuomakotialue, Pakkalan ja Tammiston uudet rivi- ja kerrostaloalueet, Alvar Aallon suunnittelema Aerolan idyllinen alue ja Kartanonkosken värikäs puutarhakaupunki. Aviapoliksen alueella asuu jo yli 18 000 vantaalaista, mutta uusillekin kodeille löytyy runsaasti tilaa. Asuinkortteleita tullaan rakentamaan mm. Aerolan asuinrakennusten naapuriin. Myös Ylästöön on tulossa uutta asuinrakentamista. Koko Aviapolis kasvaa rakentamisen myötä seuraavan kymmenen vuoden aikana 22 000 asukkaan kaupunginosaksi.

Ainutlaatuinen palvelukeskittymä

Kehä III:n varrella ja Valimotiellä on monipuolinen ja laaja lähes 200 erikoiskaupan keskittymä. Myös Pohjoismaiden toiseksi suurin kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo sijaitsevat täällä. Kirjasto, päiväkodit ja koulut ovat kävelymatkan päässä. Kartanonkoskella on lisäksi kansainvälinen päiväkoti ja koulu.

Suojeltuja koskialueita ja harvinaisia eläimiä

Aviapoliksella on tarjottavaa myös luonnon ystäville. Alueelta löytyy useita harvinaisia eläinlajeja ja rauhoitettuja alueita, esimerkiksi Pitkäkosken ja Ruutinkosken ympäristössä.

Teollisuus syntyi Vantaankosken ympärille

Vantaankosken ympäristössä on asuttu jo kivikaudella. 1890-luvulle tultaessa Vantaankoskesta oli muodostunut pienimuotoinen teollinen tuotantoalue, jossa sijaitsi myllyn ja ruukin lisäksi sahoja, päretuotantoa, huovutuslaitos, trasselitehdas, viilatehdas ja hopeasulatto. Vuonna 1903 valmistunut viilatehdas on Vantaan vanhin säilynyt teollisuusrakennus. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä asuinalue on Alvar Aallon 1950-luvulla Veromieheen suunnittelema Aerola. 1962 valmistunut Silvolan tekojärvi alueen lounaiskulmassa toimii koko pääkaupunkiseudun vesihuollon varavesialtaana.

Lapsi hiekkalaatikolla

Aviapolis - uutta sykettä asumiseen

Aviapolis toteuttaa tulevaisuuden visioita jo tänä päivänä, kun lentokentän kupeessa sijaitsevalle alueelle rakentuu viihtyisä kaupunkikeskus.

Aviapolis - keskellä metropolialuetta

Aviapolis on ainutlaatuisen sijaintinsa ansiosta pääkaupunkiseudun voimakkaimmin kasvava yritys- ja työpaikka-alue.

Aviapolis Urban Blocks arkkitehtuurikilpailu

Kilpailun tavoitteena on tuottaa ideatasoinen suunnitelma alueen maankäytön ja asemakaavoituksen pohjaksi.

Vantaankoski ja Viilatehdas

Vantaankoski on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ympäristö sydämenään Viilatehdas vuodelta 1882.

Airport Cities Seminar 2017

Future cities will be built around vivid airports. Most successful airport cities, connected to surrounding region, will grow and diversify at accelerating pace to attractive, livable and diverse cities of the future.

Aviapolis Airport City Conference 2018

Vibrant airport city and busy airport are the keys to success

Conference, Fri 31st of August 2018

The most competitive cities in the future are built close to busy airports. Airport City Aviapolis, located next to Helsinki Airport, redefines the modern airport city concept when the former backyard turns into source of new activity, growth and prosperity. Aviapolis will become a vibrant business and residential area with urban ambience.

See te detailed conference program with speaker profiles

City of Vantaa | Aviapolis Project

Aviapolis – city with wings

Aviapoliksen alueen palveluja

Ajankohtaista

Twitter