Korso

Kuva: Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen

Korson suuralue on enimmäkseen luonnonläheistä asuinaluetta. Radanvarren seutua kehitetään työpaikka-alueena. Liiketiloja löytyy Korson keskustan lisäksi Nikinmäestä ja Mikkolasta.

Yhdeksän kaupunginosaa

Korson suuralue sijaitsee Itä-Vantaan pohjoisosassa. Alue muodostuu yhdeksästä kaupunginosasta, joita ovat Matari, Korso, Mikkola, Metsola, Leppäkorpi, Jokivarsi, Nikinmäki, Vierumäki ja Vallinoja. Alueella on yhteistä rajaa niin Tuusulan, Keravan kuin Sipoonkin kanssa.

Keskustan kerroksellisuus

Korson keskustasta pyritään luomaan toimiva, viihtyisä ja turvallinen. Matalien liiketilojen paikalle kaavaillaan kerrostaloasumista, jossa liiketiloja on kivijaloissa. Osa vanhoista liiketiloista säilyy, jolloin keskustassa säilyy hieno kerroksellisuus. Suunnitelmissa on myös uuden pysäköintilaitoksen, bussiterminaalin ja 16-kerroksisen tornitalon rakentaminen. Radanvarren seutua kehitetään ennen kaikkea työpaikka-alueena ja myös Mikkolan yritysaluetta voidaan täydentää.

Kuin Vantaa pienoiskoossa

Korson alue on enimmäkseen asuinaluetta. Vuoden 2015 alussa alueella asui lähes 30 000 asukasta. Alueella on hieman enemmän alle 16-vuotiaita ja perheväestöön kuuluvia, mutta muutoin Korson alue on kuin Vantaa pienoismuodossa. Liiketiloja löytyy Korson keskustasta läheltä rataa ja Nikinmäestä.

Korsossa Vantaan korkein kohta

Kaunista koskimaisemaa tarjoaa noin 400 metriä pitkä Matarinkoski, jonka luontoarvoja nostavat rantakalliot ja edustava vesisammallajisto. Korson halki virtaavan Rekolanojan laaksoon on rakennettu Korson keskuspuisto eli Ankkapuisto. Alueella on useita merkittäviä lähivirkistysalueita, kuten Keravanjoen varsi, Metsolansuo ja Leppäkorven maauimala. Kulokukkulan yli 90 metrin korkeuteen merenpinnasta nouseva täyttömäki on Vantaan korkein kohta.

Rautatie ja Vanha Porvoontie kehityksen vauhdittajina

Helsingin ja Hämeenlinnan välinen rautatieosuus vauhditti myös Korson alueen kehitystä, kun junat alkoivat pysähtyä Korsossa 1880- ja 1890-lukujen vaihteessa. Liikenne oli vilkasta aikoinaan myös suuralueen itäosassa, jossa kulki Vanha Porvoontie, osana Suurta Rantatietä (Kuninkaantie). Tästä väylästä haarautui Korsoon ja juna-asemalle johtava tie. Korson keskusta alkoi muotoutua 1960-luvulla, jolloin valmistui kirkko, aseman alikulku ja Korsonpolun varteen useita liikekiinteistöjä.

Ankkapuisto uudistuu

Ankkapuistossa on aloitettu vesistöjen ruoppaus sekä neljän sillan uusiminen. Työt valmistuvat suunnitelmien mukaan kesällä 2018.

Yrityspalvelukeskus Leija

Yrityspalveluja Leijasta

Vantaan seudullinen yrityspalvelukeskus Leija Aviapoliksessa tarjoaa kattavat palvelut yritystoiminnan tueksi.

Lumossa tapahtuu

Monitoimikeskus Lumo on kulttuurin, tapahtumien, oppimisen ja liikunnan kohtauspaikka kaikenikäisille.

Korson alueen palveluja

Ajankohtaista

Twitter