Koillis-Vantaan uimahalli

Ajankohtaista: kerro mielipiteesi tulevan uimahallin sijainnista ja osallistu sijaintia käsittelevään asukastilaisuuteen 13.2! Lisätietoja alla.

Koillis-Vantaalle suunnitellaan uutta uimahallia. Uusi uimahalli korvaa tulevaisuudessa vanhan Korson uimahallin, joka sijaitsee Korson koulun yhteydessä osoitteessa Kisatie 29. Sekä Korson koulu että sen yhteydessä oleva uimahalli puretaan.

Uuden uimahallin on tarkoitus valmistua vuonna 2024. Päätös uuden hallin sijainnista tehdään kesään 2019 mennessä, ja rakennustyöt aloitetaan tarkempien suunnitelmien valmistuttua vuonna 2022. Vanha Korson uimahalli on käytössä uuden hallin valmistumiseen saakka.

Parhaillaan on käynnissä selvitys uimahallin sijainnista. Selvityksen perusteena käytetään kunnan yleisiä kriteerejä uimahallien ja muiden liikuntapaikkojen sijoittelusta. Uimahallit sijoitetaan kunnan alueelle siten, että mahdollisimman monella kuntalaisella olisi kohtuullinen matka uimahalliin. Tulevan hallin pitäisi palvella parhaalla mahdollisella tavalla Koillis-Vantaan asukkaita, noin 60 000 ihmistä. Siten sijainnin valintaan vaikuttavat mm. asukastiheys Koillis-Vantaan eri alueilla nyt ja tulevaisuudessa, hyvä saavutettavuus julkisella liikenteellä ja etäisyys muihin lähialueiden uimahalleihin, kuten Tikkurilan uimahalliin. Lisäksi uimahallille on löydettävä rakentamiseen sopiva ja riittävän kokoinen tontti.

Ulkopuolinen taho Ramboll CM Oy on kaupungin toimeksiannosta selvittänyt ja analysoinut kaupungin kriteereihin sopivia mahdollisia sijainteja. Esillä oli alun perin seitsemän sijaintia, joista on valikoitunut jatkoon työn edetessä neljä, joiden välillä valinta tehdään. Vaihtoehdot sijainniksi ovat: Urpiaisentie 5-7, Minkkitie 8, Elmon alue ja Hagsberginhaka (Asolanväylä 33).

Verkkokysely ja esittely- ja keskustelutilaisuus 13.2.

Rambollin selvityksen lisäksi kaupunki toivoo sijaintia koskevan päätöksen tueksi asukkaiden näkemyksiä hyvästä sijainnista. Vastaa kyselyyn ja kerro, mikä neljästä vaihtoehdosta olisi mielestäsi paras ja miksi. Kysely on auki 31.1.- 20.2., ja sen tulokset julkaistaan osana helmikuussa valmistuvaa selvitysraporttia. Vastaa kyselyyn

Kyselyyn vastataan ensisijaisesti sähköisesti, mutta tarvittaessa kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella asukastila Kafnetissa sen aukioloaikoina (Ma–to 8.30–15.30, pe 8.30–14.30). Kafnetti sijaitsee osoitteessa Rautkallionkatu 3, 01360 Vantaa.

Kuntalaisten näkemyksiä kartoitetaan myös esittely- ja keskustelutilaisuudessa 13.2. klo 18-20. Tilaisuus järjestetään kaupungin valtuustosalissa, osoitteessa Asematie 7. Tervetuloa kuulolle ja kertomaan näkemyksesi! Tilaisuuden anti liitetään selvitysraportin liitteeksi.Tapahtuma Facebookissa: Koillis-Vantaan uimahalli: esittely- ja keskustelutilaisuus

Päätös uimahallin sijainnista tehdään kesään 2019 mennessä.

Lisätietoja Koillis-Vantaan uimahallista: Projektijohtaja Janne Juntunen, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@vantaa.fi

Ajankohtaista

Twitter