Elintarvikevalvonta
Elintarvikevalvonnan tarkoitus on suojata kuluttajaa elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta. Elintarvikevalvonta kattaa koko tuotantoketjun alkutuotannosta kuluttajalle.
Ympäristökeskuksen terveystarkastajat (elintarvike- tai terveydensuojelutarkastajat) huolehtivat elintarvikehuoneistojen ja –laitosten valvonnasta.
Terveystarkastajien työhön kuuluu myös elintarvikkeisiin kohdistuvien valitusten, ruokamyrkytysepäilyjen ja -epidemioiden selvittäminen, elintarvikealan yritystoimintaan liittyvien ilmoitus- ja hakemusasioiden käsittely sekä kunnan asukkaiden ja yritysten neuvonta elintarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä.
Valvonta kohdistuu suoraan elintarvikkeisiin ja niiden
-
tuotantoon
-
kuljetukseen
-
säilytykseen
-
myyntiin
-
tarjoiluun
-
tuontiin ja vientiin
-
pakkausmerkintöihin