Elintarvikevalvonta
Elintarvikevalvonnan tarkoitus on suojata kuluttajaa elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta. Elintarvikevalvonta kattaa koko tuotantoketjun alkutuotannosta kuluttajalle.
Terveystarkastajat huolehtivat elintarvikehuoneistojen ja –laitosten valvonnasta
Ympäristökeskuksen terveystarkastajien (elintarvike- tai terveydensuojelutarkastajat) työhön kuuluu myös
-
elintarvikkeisiin kohdistuvien valitusten,
-
ruokamyrkytysepäilyjen ja -epidemioiden selvittäminen,
-
elintarvikealan yritystoimintaan liittyvien ilmoitus- ja hakemusasioiden käsittely sekä
-
kunnan asukkaiden ja yritysten neuvonta elintarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä.
Valvonta kohdistuu suoraan elintarvikkeisiin ja niiden
-
tuotantoon
-
kuljetukseen
-
säilytykseen
-
myyntiin
-
tarjoiluun
-
tuontiin ja vientiin
-
pakkausmerkintöihin