Elintarvikevalvonta

tarjoilu

Elintarvikevalvonnan tarkoitus on suojata kuluttajaa elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta. Elintarvikevalvonta kattaa koko tuotantoketjun alkutuotannosta kuluttajalle.
Ympäristökeskuksen terveystarkastajat (elintarvike- tai terveydensuojelutarkastajat) huolehtivat elintarvikehuoneistojen ja –laitosten valvonnasta.

Terveystarkastajien työhön kuuluu myös elintarvikkeisiin kohdistuvien valitusten, ruokamyrkytysepäilyjen ja -epidemioiden selvittäminen, elintarvikealan yritystoimintaan liittyvien ilmoitus- ja hakemusasioiden käsittely sekä kunnan asukkaiden ja yritysten neuvonta elintarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä.

Valvonta kohdistuu suoraan elintarvikkeisiin ja niiden

  • tuotantoon
  • kuljetukseen
  • säilytykseen
  • myyntiin
  • tarjoiluun
  • tuontiin ja vientiin
  • pakkausmerkintöihin

Ympäristökeskus

Pakkalankuja 5

Ajankohtaista

Twitter