Reilu Vantaa

Reilun Vantaa -tapahtuman esittelypöydät ja esittelijät, joista yksi on pukeutunut banaaniksi.

Reilun kaupan kaupungin arvonimi tukee Vantaan kaupungin ympäristöohjelmaa ja kestävän kehityksen tavoitteita. Verovaroin ei tulisi hankkia tuotteita, joiden tuotannossa on käytetty lapsityövoimaa, loukattu muulla tavoin työntekijöiden oikeuksia tai aiheutettu vahinkoa ympäristölle. Reilun kaupan ansiosta kehitysmaiden viljelijät ja työntekijät saavat mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan sekä päättää itse omasta tulevaisuudestaan.

Vantaa on täyttänyt Reilun kaupan kaupungin arvonimen kriteerit, joita valvoo Reilun kaupan yhdistys. Kiteereihin kuuluu muun muassa, että Reilun kaupan tuotteita käytetään kaupungin tilaisuuksissa sekä kaupungissa toimivissa työpaikoissa. Tuotteita pitää olla myös tarjolla kaupungissa toimivissa kahviloissa, ravintoloissa, hotelleissa, yrityksissä, yhdistyksissä ja seurakunnissa. Lisäksi kaupungin tulee viestittää aktiivisesti Reilun kaupan toiminnasta arvonimen saamiseksi.

Arvonimen ideana on vastuulliset hankinnat, joihin kaupunki ja sen yhteistyökumppanit osallistuvat mahdollisimman monella eri tasolla. Asukkaat, yritykset, yhdistykset, seurakunnat ja järjestöt rakentavat yhdessä kaupungin kanssa reilumpaa kaupunkia vahvistaen samalla yhteisöllisyyttä. Vantaan kaupunki haluaa innostaa kaikki mukaan edistämään Reilua kauppaa. Pienilläkin työyhteisön hankinnoilla on merkitystä yrittäessämme edistää Reilun kaupan visiota paremmasta tulevaisuudesta.

Miten osallistua ja ketkä ovat mukana?

Vantaalaiset työpaikat, yhdistykset, kahvilat, ravintolat ja hotellit voivat liittyä hankkeeseen mukaan ottamalla yhteyttä Vantaan Reilun kaupan koordinaattoriin. Asukkaat voivat lukea omista vaikutusmahdollisuuksistaan Reilun kaupan sivuilta.

Vantaan kaupunki kerää tälle sivulle tietoja kahviloista, ravintoloista, myymälöistä, työpaikoista ja yrityksistä, jotka myyvät tai käyttävät Reilun kaupan tuotteita. Alla on listattu reiluja vantaalaiskohteita.

Kahvilat ja ravintolat

Myymälät

Reilun kaupan tuotteita löydät myös lähes kaikista ruokakaupoista ja tavarataloista.

Seurakunnat

Kaikki Vantaan Seurakunnat ovat mukana:

  • Hakunilan seurakunta
  • Hämeenkylän seurakunta
  • Korson seurakunta
  • Rekolan seurakunta
  • Tikkurilan seurakunta
  • Vantaankosken seurakunta
  • Vanda svenska församling

Reilun kaupan koulun arvonimen saaneet oppilaitokset

Työpaikat ja yritykset

Yhdistykset ja yhteisöt

Reilun kaupan rytmit

Linkki vantaa-kanavan videoon

Kvantti Elefantti -bändi teki biisin Reilulle kotikaupungilleen.

Ajankohtaista

Twitter