Sikala, jossa silmä lepää

Asiasanat

MatkailuMatkailijat
Backas ja Egeskov, molemmat aikansa maatalouden mallitiloja ja nyt avoinna kaikille vierailijoille. Toinen vaan näyttää samalta kuin toisen sikala.

Ei se maailmalla aina sen ihmeellisempää ole. Värikästä historiaa molemmissa 1540-luvulta, vaihtuvia omistajia ja eri aikakausina toteutettuja modernisaatioita. Molemmat aikansa maatalouden mallitiloja ja nyt avoinna kaikille vierailijoille. Toinen vaan näyttää samalta kuin toisen sikala.

Backaksen tarina alkaa säteri eli ratsutilana Jöns Perssonin omistuksessa 1540-luvulla, Egeskovin ensimmäinen isäntä puolestaan oli Frands Brockenhuus. Siinä missä Egeskovissa oli oma meijeri, voimala ja rautatie, oli Backaksessa sikala, tiilitehdas ja se oma rautatie. Siinä sivussa Backaksen sanotaan olleen pääkaupunkiseudun suurin elintarvikkeiden tuottaja ja marraskuun 1917 suurlakon sulkiessa suurimman osan pääkaupunkiseudun leipomoista, Backas piti pääkaupunkiseudun asukkaat leivässä. Olisivatkohan siellä tanskanmaalla samaan kyenneet?

Tänä päivänä Backaksen päärakennuksessa toimiva tilausravintola Backaksen Kartano toivottaa sinut tervetulleeksi nauttimaan puhtaista luonnon antimista valmistetuista herkuista. Vanhan juurrutuskellarin kesäkahvilaan, Kesäkahvila Olohuoneeseen olet tervetullut kesäaikaan ja jopa 600 henkeä vetävä Tapahtumakeskus Puimala houkuttelee viihtymään konserteissa ja teatterissa. Unohtamatta kartanon puistoa, joka tarjoaa keitaan rauhoittua ympäri vuoden. Ja Egeskovista poiketen - ilman pääsymaksua.

Avainsanat

Visit Vantaa