Husaaritien päiväkoti

Husaaritien päiväkoti

Husaaritien päiväkoti on perustettu vuonna 2003 ja se sijaitsee kasvavalla Kanniston alueella uuden Kivistön keskustan kupeessa. Tammikuussa 2017 saimme käyttöömme rakennuksessa aiemmin sijainneen neuvolan hulppeat tilat. Juhlavaa salia ympäröivä yhteiskäyttötila on iltaisin ja viikonloppuisin alueen eri toimijoiden ja asukkaiden käytettävissä.

Arkisin yhteiskäyttötilaa käyttävät yksikkömme kerholaiset. Päiväkodin lapset sijoittuvat kuuteen ryhmään ja toiminnallista yhteistyötä tehdään koko talon kesken joustavasti. Haltisten ja Tiitiästen lapsiryhmässä on alle 4-vuotiaita lapsia. 3-6-vuotiaiden Hiitiset on integroitu ryhmä, jossa osa lapsista saa lisätukea kasvuunsa ja oppimiseensa. Menniäisissä ja Maahisissa lapset ovat iältään 3-5-vuotiaita. Lisäksi päiväkodissa on esiopetusikäisten lasten ryhmä Myttiäiset. Husaaritien yksikköön sijoittuu myös Kivistön alueen osaviikkoinen 20 tunnin varhaiskasvatus.

Kodikas ja viihtyisä päiväkotirakennus ja ympäristö antavat hyvät mahdollisuudet monipuoliseen toimintaan. Meillä on käytössä tilavat ryhmätilat, piha ja sisäpiha, iso sali sekä pienryhmätiloja. Esiopetusikäiset lapset toimivat remontoiduissa neuvolan tiloissa, joissa on hyvät mahdollisuudet työskennellä uuden esiopetussuunnitelman mukaisesti. Päiväkodin vieressä on leikkipuisto. Retkiä tehdään sekä lähiluontoon että kauemmas.

Päiväkodissa työskentelee ammattitaitoinen, pysyvä ja innostunut kasvattajayhteisö. Varhaiskasvatuksesta vastaavat hyvässä yhteistyössä erityislastentarhanopettaja, lastentarhanopettajat ja lastenhoitajat. Meillä työskentelee myös avustajia sekä oppisopimusopiskelijoita.

Tärkeintä päiväkodissamme on työhönsä sitoutuneiden kasvattajiemme luoma turvallinen, avoin ja hyväksyvä ilmapiiri, iloa ja huumoria unohtamatta. Kunnioitamme jokaisen lapsen yksilöllisyyttä ja pyrimme samalla vahvistamaan lasten sosiaalisia taitoja. Leikkiä ja liikkumista sisältyy lapsen jokaiseen päivään. Luonto, kuvataiteet, ilmaisu, musiikki, tieto- ja viestintätekniikka sekä kädentaidot ovat mukana lasten arjessa. Perheiden osallisuus ja vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö on keskeinen osa toimintaamme. Kerromme toiminnastamme perheille myös blogien avulla. Olemme mukana alueen verkostoissa ja haluamme olla mukana kehittämässä Kivistön yhteisöllisyyttä.

Husaaritien päiväkoti

Husaaritie 1 c, 01700 Vantaa

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter