Kasvatuksen ja oppimisen lautakunnassa hyväksyttiin Jokivarren koulun tilamuutosten hankesuunnitelma

Tiedote

Kasvatuksen ja oppimisen lautakunnan kokouksessa 13.6.2022 hyväksyttiin mm. Jokivarren koulun tilamuutosten hankesuunnitelma. Kodin ja oppimisen yhteistyömalli palautettiin valmisteluun.

Jokivarren kouluun tarvitaan tilatiivistystä ja tilamuutoksia uuden oppimiskäsityksen mukaan sekä tilojen teknisiä kunnostuksia ja välttämättömiä osakorjauksia. Jokivarren koulu sijaitsee Korson suuralueella, Jokivarren kaupunginosassa. Koulu on valmistunut vuonna 1957 ja sitä on laajennettu ja saneerattu vuonna 1997. Tontilla oleva väliaikainen paviljonkirakennus on rakennettu vuonna 2002, asuintalo vuonna 1957 ja pukusuojarakennus.

Koulurakennuksen korjaus- ja muutostöiden investointi on tarpeellinen, sillä kunto- ja sisäilmatutkimusten perusteella rakennus on tällä hetkellä peruskorjauksen tarpeessa. Koulussa on esiintynyt sisäilmaongelmia, joita on korjattu kunnossapitotöinä. Nykyisiä tiloja tarvitaan jatkossakin.

Hankesuunnitelma koskee koulurakennuksen tilamuutosta ja osakorjauksia, mutta samassa yhteydessä on selvitetty uuteen oppimisympäristöön ja opetussuunnitelmaan liittyviä tilatiivistyksiä ja -muutoksia sekä niistä aiheutuvia rakennusteknisiä muutoksia, jotta tilat palvelisivat käyttäjien tämänhetkisiä ja tulevaisuuden toiminnallisia vaatimuksia ja tarpeita. Tilamuutosten ja osakorjausten myötä tiloista tulee turvalliset ja terveelliset käyttäjille.

Tilamuutokset toteutetaan kesien 2022 ja 2023 aikana. Hankkeen tavoitehinta on 1,47 milj. euroa (alv 0 %, KL 114) (asia 8).

Päätös:

Päätetään esittää kaupunkitilalautakunnalle hyväksyttäväksi Jokivarren koulun 20.5.2022 päivätty hankesuunnitelma ja sen tavoitehinta 1 470 000 euroa (alv 0 %, KL 114) suunnittelutyön pohjaksi.

Kodin ja oppimisen yhteistyömalli palautettiin valmisteluun

Toimiva vuorovaikutus kodin ja päiväkodin/koulun/oppilaitoksen välillä edistää lapsen/nuoren kasvua, hyvinvointia, oppimista ja kehitystä. Sekä varhaiskasvatuslaissa, perusopetuslaissa, lukiolaissa että laissa ammatillisesta koulutuksesta linjataan yhteistyöstä kodin kanssa. Vantaalla yhteistyöstä koulujen osalta on aiemmin ohjeistettu toimintaohjeessa kodin ja koulun yhteistyöhön. Ohjetta oli tarve päivittää tämän hetken toimintakulttuuria ja tarpeita paremmin vastaavaksi. Samalla yhteistyömalliin tuotiin näkyviin koko kasvatuksen ja oppimisen polku ja toimintatavat varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. (asia 6).

Päätös:

Päätettiin palauttaa Kodin ja oppimisen yhteistyömalli (varhaiskasvatus, perusopetus ja toinen aste) valmisteluun.

Esityslistalla lisäksi: 

  • Perusopetuksen iltapäivätoiminnan ennakkoavustukset lukuvuodelle 2022-2023 ja kevään 2022 maksuhuojennusten kompensaatiot palveluntuottajille (asia 7)
  • Kanniston koulun laajennus ja tilamuutokset tarveselvityksen hyväksyminen (asia 9)
  • Option käyttöönotto: Oppisopimuskoulutukset Varialle - Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto, lähiesimiestyön ammattitutkinto ja media-alan ammattitutkinto (asia 10)
  • Toisen optiokauden käyttöönotto: Oppisopimuskoulutuksen hankinta Varian työelämäpalveluille: Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (asia 11)
  • Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen jatkuvan haun kriteerit (asia 12)
  • Lukioiden opetussuunnitelmien päivitykset (asia 13)
  • Keimolanmäen koulun opetussuunnitelma 1.8.2022 alkaen (asia 14)
  • Suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelman päivitykset lukuihin 1.5, 6.6 ja 7.4.3 sekä oppilaanohjauksen sisältöön (asia 15)
  • Vantaan suomenkielisen esiopetuksen opetussuunnitelma sekä kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun opetussuunnitelma 1.8.2022 alkaen (asia 19)

 

Kaikki asiat päätettiin esitysten mukaan tai vähäisin muutoksin. 

Ajankohtaisissa asioissa hankepäällikkö Anna Österman ja projektipäällikkö Merja Kuokka esittelivät DigiOne-hanketta.

Esityslista kokonaisuudessaan