Vantaan kaupungin tilojen vapaa-ajan käytön käyttöehdot
Vapaa-ajan käytön käyttö- ja maksuperusteet on uusittu ja ne tulivat voimaan 1.8.2022 alkaen. Toimintaohjeeseen on koottu tärkeitä tietoja mm. liikunta- ja muiden tilojen maksujen määräytymisestä, käyttövuorojen hakemisesta ja peruutusehdoista. Alla näkyvät käyttöehdot tulee lukea ja hyväksyä ennen kuin voit hakea käyttövuoroja tiloihin.
Tilojen vapaa-ajan käytön käyttö- ja maksuperusteet ohjaavat kaupunkikulttuurin sekä kasvatuksen ja oppimisen toimialojen tilojen vapaa-ajan käytön käyttövuorojen ja -lupien myöntämistä, käyttöehtojen asettamista ja käytöstä perittävien maksujen määräytymistä.
Vantaan kaupunki tukee harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa muun muassa luovuttamalla tilojaan seurojen, järjestöjen, yhteisöjen, yritysten ja yksityishenkilöiden käyttöön.
Voit hakea käyttövuoroa esimerkiksi harrastustoimintaan, liikuntaan, erilaisiin tapahtumiin, turnauksiin, otteluihin, kilpailuihin, leireihin, juhliin ja kokouksiin. Käyttövuoroja myönnetään vakiovuoroina koko toimintakaudeksi, tilapäiskäyttöihin, yksittäisiin tilaisuuksiin, sekä yöpymiseen ja muihin tarpeisiin.
Voit hakea tiloja Timmi -tilavarausjärjestelmän kautta.
Muut kuin liikuntatilat
Koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien tilat
Toimintakausi on pääsääntöisesti elokuun puolestavälistä kevääseen koulujen päättymiseen asti. Kesäkausi alkaa kesäkuun alussa ja jatkuu pääsääntöisesti elokuun puoleenväliin asti.
Kulttuuripalvelut
Toimintakausi on 1.8.–31.5.
Nuorisopalvelut
Toimintakausi on 1.9.–31.5.
Kuntalaispalvelut
Toimintakausi on koko vuosi.
Tilojen käyttöä saatetaan rajoittaa esimerkiksi pyhien ajaksi, kauden lopussa tai kesäajalla. Rajoitukset näkyvät Timmin varauskalenterissa.
Päiväkodit
Pääsääntöisesti ma–pe klo 18–21, la–su erikseen sovittaessa päiväkodin johtajan kanssa
Koulut ja oppilaitokset
Pääsääntöisesti ma–pe klo 16–21, la–su klo 9–20
Monitoimikeskus Lumo
Pääsääntöisesti ma–pe klo 8–22, la ja su klo 8.30–16.30
Vantaan aikuis- ja musiikkiopistolle sekä vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville oppilaitoksille voidaan myöntää käyttövuoroja myös muille kellonajoille, edellyttäen ettei se aiheuta haittaa yksikön perustoiminnalle.
Muut tilat
Päivittäiset käyttöajat näkyvät Timmin varauskalenterissa haettavina olevina aikoina.
Vantaan kaupungin hallintosäännön mukaan palvelualuejohtaja tai hänen määräämänsä palvelualueellaan päättää palvelualueen hallinnassa olevan irtaimen omaisuuden, tilojen ja alueiden luovuttamisesta ulkopuoliseen käyttöön. Päätösvalta kasvatuksen ja oppimisen toimialan sekä kaupunkikulttuurin toimialan hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön tilavarauksista on siirretty liikunnan palvelualueen asiakaspalvelut ja suunnittelu -yksikön päällikölle.
Käyttövuorojen ja -lupien myöntämisessä noudatetaan seuraavia ohjeita:
- Kaupungin oma palvelutoiminta on etusijalla tilojen käytössä.
- Käyttövuoroja myönnetään ensisijaisesti vantaalaisille yhdistyksille ja yhteisöille sekä toispaikkakuntalaisille yhdistyksille ja yhteisöille, joiden toiminta kohdistuu vantaalaisiin.
- Lasten ja nuorten toiminta sijoitetaan arkisin alkuillan tunteihin ja aikuisten toiminta loppuiltaan.
- Käyttövuoroja ei myönnetä niille hakijoille, joilla on maksamattomia käyttövuoromaksuja.
- Tiloissa aiheutetun vahingon korvausvelvollisuus määritellään vahingon aiheuttajalle täysimääräisenä.
- Tiloja myönnetään toimintaan, joka tukee kaupungin strategisia tavoitteita.
Käyttövuorot myönnetään seuraavassa järjestyksessä:
- kaupunkikulttuurin, sekä kasvatuksen ja oppimisen toimialojen oma toiminta
- kaupungin muu toiminta
- vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta
- muut
Vuoroja myönnettäessä otetaan huomioon tilan soveltuvuus haettuun tarkoitukseen ja hakijan aikaisempi toiminta tilassa. Hakemus voidaan hylätä, jos käyttöaste on aiemmin ollut alhainen tai siisteyden tai maksujen hoitamisen osalta on ollut huomautettavaa, tai jos käyttöohjeita ei ole noudatettu. Tiloja ei luovuteta toimintaan, joka aiheuttaa haittaa tilassa toimivalle yksikölle tai kiinteistössä asuville.
Voit hakea käyttövuoroa seuraavista tiloista suoraan:
- Kansalaistoiminnan keskus Leinikki: toimisto@vantaalla.info, 045 238 6367
- Asukastila Rubiini: elina.olki@marjaverkko.fi, 045 168 9229
- Kulttuuritalo Martinus: https://kulttuuritalomartinus.fi/tilavuokraus-kulttuuritalomartinus/
- Orvokkisali ja Lummesali: erik.marttinen@vantaa.fi
- Kulttuuritehdas Vernissa: https://kulttuuritehdasvernissa.fi/tilat/
Hae käyttövuoroa muiden tilojen osalta Timmi -tilavarausjärjestelmän kautta
Näet Timmistä vapaa-ajan käyttöön luovutettavat tilat ja ajantasaiset varaustilanteet. Voit selailla varauskalenteria kirjautumatta, mutta käyttövuoron hakeminen edellyttää asiakkaaksi rekisteröitymistä.
Kirjaudu Timmiin. Tee jokaiselle ryhmälle oma hakemus huomioiden tarvittava valmisteluaika ennen varausta ja tilojen siistiminen varauksen jälkeen. Voit hakea soitonopetukseen tarvittavat ajat koko illaksi kerrallaan, jos tunneilla on sama opettaja, käyttötarkoitus ja ikäryhmä.
Ilmoita hakemuksessa arvioidut osallistujamäärät.
Jos aiemmin hyväksytyllä vuorolla muuttuu käyttäjäryhmä esim. lasten vuorosta aikuisten vuoroksi, peru varaus ja tee uusi hakemus uusilla tiedoilla.
Rekisteröidy Timmin käyttäjäksi. Saat rekisteröitymiskäsittelyn jälkeen sähköpostiviestin, kun voit kirjautua organisaation edustajana järjestelmään. Tietoturvan vuoksi tunnuksia ei saa luovuttaa muille.
Rekisteröityessäsi Timmin käyttäjäksi hyväksyt yhteystietojesi käyttämisen tiedotteiden ja päätösten lähettämiseen.
Koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien tilat
- Vantaan aikuisopiston, Vantaan musiikkiopiston, Vantaan kuvataidekoulun ja taiteen perusoppilaitosten hakuaika seuraavalle kesälle ja toimintakaudelle on tammikuussa.
- Helmikuussa on muiden kuin liikuntatilojen hakuaika. Hakuajan päätyttyä vuoroista tehdään päätös.
- Maaliskuusta alkaen voit hakea Timmin varauskalenterissa vapaana näkyviä vuoroja seuraavaksi kesäksi ja toimintakaudeksi. Hakemuksia hyväksytään saapumisjärjestyksessä koko toimintakauden ajan.
Tilojen hakuajoista ilmoitetaan uutiskirjeessä sekä kaupungin verkkosivuilla.
Nuoriso-, kuntalais- ja kulttuuripalveluiden tilat
Vakituisten käyttövuorojen haku on helmikuussa, jonka jälkeen hakemuksia hyväksytään saapumisjärjestyksessä koko toimintakauden ajan.
Kulttuurin tiloihin myönnetään yksittäisiä ulkopuolisen käytön vuoroja silloin, kun tiloissa ei ole kaupungin omaa toimintaa.
Nuorisotiloihin myönnetään ulkopuolisia käyttövuoroja silloin, kun tiloissa ei ole kaupungin omaa toimintaa.
Voit hakea kuntalaispalveluiden Buldersiin käyttövuoroja kesäkaudelle ja ne myönnetään ensisijaisesti vantaalaisten eläkeläisjärjestöjen virkistystoimintaan. Vantaa-infon tiloista myönnetään vain yksittäisiä käyttövuoroja saapumisjärjestyksessä koko toimintakauden ajan.
Hae yksittäistä vuoroa tapahtumaa, kokousta tms. varten vähintään seitsemän (7) vuorokautta ennen vuoron alkua Timmi -tilavarausjärjestelmän kautta. Saat hyväksytystä vuorosta varausvahvistuksen ja hylätystä hakemuksesta viestin sähköpostitse.
Yöpyminen on mahdollista tiloissa, jotka Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on hyväksynyt yöpymiskäyttöön. Kaikki tilat, kuten päiväkodit, eivät sovellu yöpymiseen.
Sovi yöpymiskäyttöön liittyvistä yksityiskohdista koulun rehtorin/johtajan kanssa ennen hakemuksen tekemistä. Hae yöpymiskäyttöä kellonajalle 00.00–08.00. Hae yöpymiskäytön ulkopuolelle jäävät ajat, esimerkiksi la klo 16–24 (yöpyminen su klo 00–08) ja su 8–16 tavallisina tilavarauksina.
Tee yöpymiskäyttöä varten hakemus vähintään kuukautta aikaisemmin. Suurempien tapahtumien yhteydessä käsittelyaika voi olla pidempi. Yöpymiskäyttöä hakevan tulee nimetä riittävä määrä valvojia, joiden tulee valvoa tilojen käyttöä. Ilmoita yöpymisestä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle.
Yöpymistiloja käytettäessä hakijan tulee noudattaa pelastuslaitoksen antamia ohjeita ja täyttää ilmoitus tilapäismajoituksesta: https://pelastustoimi.fi/asiointi
Yöpymisestä laskutetaan henkilömäärän mukaan.
Hae koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien piha-alueita Timmin varauskalenterin kautta.
Pointin ulkoalueiden, parkkipaikkojen ja piha-alueen käyttöluvat voit hakea kaupungin tilakeskuksen toimitilapäällikkö Pasi Salolta, pasi.salo@vantaa.fi.
Peruuttajana tilan käyttäjä
Voit perua käyttövuoron Timmin oman asioinnin kautta viimeistään 28 vuorokautta ennen vuoron alkua. Tämän jälkeen peruminen ei ole mahdollista. Käyttövuoroa ei voi perua puhelimitse eikä sähköpostitse. Kun varaus on peruttu Timmistä, sitä ei laskuteta. Perumatta tai käyttämättä jätetty vuoro laskutetaan. Hinnaston mukainen maksu laskutetaan myös niiltä käyttäjiltä, joille tilan käyttö on muuten maksutonta. Tapahtumien peruutuksissa voidaan noudattaa erillisiä tapahtumakohtaisia peruutusehtoja.
Peruuttajana käyttövuoron myöntäjä
Käyttövuoron myöntäjä voi perua vuoron joko määräajaksi tai kokonaan, jos
- tilan käyttäjä on toiminut ohjeiden vastaisesti
- toiminta poikkeaa myönnetystä käyttötarkoituksesta
- käyttäjä on jättänyt maksamatta käyttömaksuja
- käyttövuoron aikana on aiheutunut haittaa tai vahinkoa henkilölle, kiinteistön varsinaiselle toiminnalle tai omaisuudelle
- vuoroa ei ole käytetty kolmena peräkkäisenä kertana
Jos peruttu varaus halutaan ottaa uudelleen käyttöön, on siitä tehtävä uusi hakemus.
Käyttövuoron myöntäjä voi perua auditoriovarauksen, jos käyttäjämäärä jää kolmena peräkkäisenä kertana alle yhdeksän (9) henkilön.
Käyttövuoro voidaan joutua perumaan kaupungin toiminnan tai muun syyn vuoksi. Käyttövuoro perutaan Timmin varauskalenterista ja siitä pyritään ilmoittamaan yhteyshenkilölle vähintään 30 päivää aikaisemmin sähköpostitse. Vuoron peruja tekee Timmin varauskalenteriin oman varauksen.
Kun olet saanut hyväksytyn päätöksen tai varausvahvistuksen, tutustu tilojen käytöstä annettuihin ohjeisiin.
Pääsääntöisesti sisäänpääsy yleiseen tilaan, esimerkiksi aulaan, on aikaisintaan 15 minuuttia ennen käyttövuoron alkua ja poistuminen tiloista tulee tapahtua viimeistään 15 minuuttia vuoron päättymisen jälkeen. Varattu tila on käytettävissä ainoastaan hyväksytylle käyttöajalle.
Leikki- ja opetusvälineiden sekä musiikki-instrumenttien käyttöön tulee saada lupa päiväkodin johtajalta, koulun rehtorilta/johtajalta, tai muulta henkilökunnalta. Av- ja atk-laitteita ja muita erikoisvälineitä ei saa käyttää ilman erillistä opastusta.
Aikuisopistolla ja vantaalaisilla taiteen perusopetusta antavilla laitoksilla on lupa käyttää opettajienhuoneita ja niiden saniteettitiloja kohteen oman käytön sallimissa rajoissa. Lisäksi heillä on myös mahdollisuus käyttää tarvitsemiaan opetusvälineitä ja laitteita henkilökunnan ohjeistamalla tavalla.
Käyttövuoroja ei saa siirtää kolmannelle osapuolelle ilman lupaa.
Tapahtuman järjestäjä vastaa aina tilaisuuteen tarvittavien viranomaisilmoitusten ja suunnitelmien tekemisestä sekä lupien hakemisesta.
Käyttäjät ovat vastuussa henkilökohtaisista tavaroistaan. Kaupunki ei korvaa varastettuja tai vahingoittuneita tavaroita.
Nimeä viimeistään toimintakauden alussa jokaiseen ryhmään 18 vuotta täyttänyt vastuuhenkilö ja hänelle 18 vuotta täyttänyt varahenkilö.
Käyttäjäryhmän vastuuhenkilönä huolehdit, että
- tilaa käytetään ainoastaan myönnettyyn tarkoitukseen
- toiminnassa noudatetaan annettuja ohjeita
- olet paikalla ennen käyttövuoron alkua ja koko käyttövuoron ajan
- ovet pidetään suljettuina koko käyttövuoron ajan ja siitä, ettei ryhmän mukana tule sellaisia henkilöitä, jotka eivät kuulu osanottajiin
- käytössä on vain se tila, kalusto ja välineet, joihin on saatu lupa ja niitä käytetään annettujen ohjeiden mukaisesti
- tiloissa ei tupakoida, käytetä tupakkatuotteita tai päihteitä, eikä tiloihin tuoda em. tuotteita
- käyttöluvassa määriteltyä käyttöaikaa noudetaan, eikä kukaan jää tilaan käyttövuoron loputtua
- kalusteet ovat samassa järjestyksessä kuin käytön alkaessa ja välineet palautetaan niille varattuihin säilytyspaikkoihin, ellei ole sovittu toisin
- käyttäjät puhdistavat työtasonsa (esim. luokat, ruokasalit, auditoriot)
- käyttövuoron jälkeen tilat jäävät moitteettomaan kuntoon
- tilasta on sammutettu valot, ikkunat on suljettu ja ovet lukittu
- käyttövuoro on peruttu viimeistään 28 vuorokautta ennen varauksen alkua, jos sitä ei tarvita.
Käyttäjäryhmän vastuuhenkilönä vastaat myös
- järjestyksen säilymisestä ja ryhmän käyttäytymisestä
- käytetyn vuoron kuittaamisesta koulun, oppilaitoksen, päiväkodin tai nuorisotilan vapaa-ajan päiväkirjaan
- ilmoittamisesta välittömästi tilan edustajalle ja omalle yhteisöllesi, jos kaupungin omaisuutta on vahingoitettu tai muuta vahinkoa on aiheutunut.
Vastuuhenkilönä tarkistat, että päiväkirjamerkinnät vastaavat todellista käyttöaikaa ja osallistujamäärät on merkitty oikein. Mikäli päiväkirja ei ole saatavilla, ilmoita siitä koulusihteerille, päiväkodin johtajalle tai nuorisotilojen osalta tilan työntekijälle tai sähköpostitse nuorisopalvelut.hallinto@vantaa.fi mahdollisimman pian. Kuittaa vain käytetty vuoro.
Huolehdi että jätät tilan siistiksi varauksesi jälkeen. Tiloissa on siivousvälineet käytettävissä. Voit myös tilata tarvitsemasi maksullisen lisäsiivouksen etukäteen sähköpostitse ostoyksikko.puhtauspalvelut@vantaa.fi.
Jos tilat on jätetty epäsiistiin kuntoon, ylimääräiset siivouskulut laskutetaan käyttäjältä.
Auditorioon liittyvän näyttämön käyttölupa sisältyy varaukseen. Sovi näyttämökalusteiden ja välineiden käytöstä etukäteen koulun rehtorin/johtajan tai muun tilan henkilökunnan kanssa. Auditorion välineitä ei saa käyttää ilman opastusta.
Varmistathan auditorion sopivuuden ja laitteiden toiminnan käyttötarkoitukseesi hyvissä ajoin ennen hakemuksen tekoa.
Langaton verkko (WLAN) on asennettu osaan tiloista. Vierailijaverkon käyttö on maksutonta. Yhteyden muodostamiseen tarvitaan käyttäjätunnus, jonka voi pyytää kiinteistön henkilökunnalta.
Tupakointi sekä tupakkatuotteiden, alkoholin ja muiden päihdyttävien aineiden käyttö ja myyminen on kielletty kaupungin tiloissa ja niiden piha-alueilla.
Kuntalaispalveluiden tiloissa yksityistilaisuuksien osalta asiasta sovitaan tapauskohtaisesti.
Jos käyttäjä aiheuttaa vahinkoa kiinteistölle, välineistölle tai muulle tilaa luovuttavan tahon omaisuudelle, peritään vahingosta aiheutuneet kaikki todelliset kulut vahinkoa aiheuttaneelta.
Ilmoita, jos
- taloudenhoitaja, postitus- tai laskutusosoite muuttuu
- henkilö ei ole enää toiminnassa mukana (timmitunnukset passivoidaan)
- tiedotteiden ja päätösten vastaanottamiseen tarkoitettu meiliosoite muuttuu
Yllä mainittujen tietojen muuttuessa ilmoita asiasta:
- koulusalivaraukset@vantaa.fi (koulut, oppilaitokset ja päiväkodit)
- liikuntapalvelut@vantaa.fi (liikunnan palvelualueen tilat, Lumo)
- asukastilat@vantaa.fi (kuntalaispalvelut/asukastilat)
- vantaa-info@vantaa.fi (kuntalaispalvelut/Vantaa-info)
- nuorisopalvelut.hallinto@vantaa.fi (nuorisotilat ja leirikeskukset)
- veera.kauppi2@vantaa.fi (kulttuuritilat)
Kaikissa tiloissa ei ole vahtimestaria tai vahtimestari voi liikkua useammassa kohteessa. Viikonloppuisin, pyhäpäivinä ja kesäisin tiloissa ei ole vahtimestareita.
Varmista kohteesta tuleeko käyttövuoroa varten noutaa avain ja peritäänkö siitä avainpantti. Sovi tilan henkilökunnan kanssa hyvissä ajoin, milloin avaimen voi noutaa. Avaimennoudon yhteydessä täytetään avainsopimus.
Huolehdi nuorisotiloja käyttäessäsi avaimien ja mahdollisten sisäänkirjautumiskoodien hakemisesta hyvissä ajoin ennen käyttövuoroa (3–5 päivää ennen). Tilan edustaja opastaa käyttäjät ilmastoinnin, palohälytyksen yms. ohjausjärjestelmien sijaintiin.
Koulu, oppilaitos tai päiväkoti voi edellyttää vartijan palkkaamisen tilapäisvarauksia varten. Saat silloin uuden varausvahvistuksen, jossa on vartijan tilausohjeet.
Tilaa vartija Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:ltä vähintään kolme (3) vuorokautta ennen tapahtumaa. Lähetä saamasi varausvahvistus vartijatilauspyynnön mukana sähköpostitse turvapalvelut@vantti.fi. Vantti Oy laskuttaa vartijapalvelut oman hinnastonsa mukaisesti. Vantti Oy voi vaatia, että tilausmaksu laskutetaan ennakkoon ennen palvelun tuottamista. Lisäpalvelun minimiveloitus on neljä (4) tuntia ja mikäli palvelu tilataan alle 3 vrk ennen palvelun tarvetta, hintaan lisätään pikalisämaksu 125 €. Mikäli tilattu palvelu peruutetaan tilaajan toimesta, on palvelun toimittajalla oikeus laskuttaa sovittu palvelu kokonaisuudessaan.
Aurinkokiven tilojen käyttöä varten tilaa vartija Palmia Oy:n kautta, jos varausvahvistuksessa niin edellytetään. Palmia laskuttaa la–su klo 7.00–22.00 valvojakulut 51,00 €/h + alv 24 %. Vähimmäisveloitusaika on 5 tuntia.
Tilassa voi olla infokansio, jossa on muun muassa yhteystietoja, toimintaohjeita ja mahdollisuus tilan luovuttajan ja käyttäjän väliseen viestintään.
Tilojen käytöstä laskutetaan käyttäjiltä käyttövuoromaksuja. Tilojen käytön korvauksissa noudatetaan voimassa olevaa hinnastoa. Hinnastosta päättää apulaiskaupunginjohtaja tai hänen määräämänsä.
Maksuluokkia ovat maksuton käyttö, huojennettu- ja perusmaksuluokka. Maksuluokkien perusperiaatteet on esitelty alla, täsmälliset sisällöt on määritelty tilakohtaisesti.
Osa tiloista voidaan myöntää maksuttomana kaikille avoimeen toimintaan, kun
- toiminta on kaikille avointa ja luokittelematonta
- käyttövuoro päättyy viimeistään klo 20.00
- osallistujan taitotaso ja osaaminen eivät rajaa osallistumista
- toiminnan tavoite on, että osallistujat kokevat sen mukavaksi ja iloa tuottavaksi
- toiminta on ensisijaisesti maksutonta
- säännöllistesti toteutettava matalan kynnyksen harrastustoiminta on ohjattua
- toiminnan järjestäjä markkinoi toimintaansa aktiivisesti omissa viestintäkanavissaan ja kaupungin osoittamissa kanavissa, mm. Hobihobi.fi.
Toiminnan järjestäjä voi laskuttaa osallistujalta maksimissaan 10 euroa kuukaudessa. Maksun tulee sisältää mahdollinen yhdistyksen edellyttämä jäsenmaksu ja muut pakolliset maksut. Tämän lisäksi toiminnan järjestäjä voi tarjota vapaaehtoisena maksullisena lisäpalveluna esim. vakuutusta, välipalaa, välineitä ja varusteita. Osallistujaa ei voida kuitenkaan velvoittaa hankkimaan lisäpalvelua, eikä sillä voi rajata osallistujaa pois toiminnasta tai heikentää osallistumisen mahdollisuutta.
Toiminnan järjestäjän ei tarvitse tarjota vakuutusta. Toiminnan järjestäjän on kuitenkin tunnettava vastuunsa ja viestittävä selkeästi asiasta toimintaan osallistuville.
Kaikille avoimen toiminnan edellyttämät käyttövuorot myönnetään maksullisina, maksuttomuus myönnetään erikseen hakemuksesta. Hakemus tulee tehdä ennen tilojen käyttöä. Jos toiminta täyttää kriteerit, lähetä hakemus osoitteeseen: liikuntapalvelut@vantaa.fi. Maksuton käyttövuoro voi alkaa aikaisintaan 14 vuorokauden päästä hakemuksen jättämisestä. Vuorojakopäätöksen jälkeen toiminnan järjestäjä ilmoittaa, mihin vuoroja käytetään. Tilojen maksuttomuus määritellään käyttötarkoituksen mukaan harkinnan perusteella.
Maksuton käyttö voidaan peruuttaa ja laskuttaa taannehtivasti, jos maksuttomuuden kriteerit eivät täyty
Huojennettuun maksuluokkaan kuuluvat mm. vantaalaiset yhdistykset ja yleisluontoiset yhteisöt, sekä muualle kuin Vantaalle rekisteröidyt yhdistykset, kun toiminta kohdistuu vantaalaisiin.
Perusmaksu laskutetaan toispaikkakuntalaisilta yhdistyksiltä ja yhteisöiltä, yritystoiminnasta ja yksityishenkilöiltä, kun tila varataan yksityiskäyttöön. Kaupallinen toiminta, myös yhdistysten ja yhteisöjen, on aina maksullista, samoin suljetut yksityistilaisuudet.
Koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien tilat
Maksuton käyttö:
- kaupungin oma toiminta
- koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta
- päiväkotien ja koulujen vanhempainyhdistykset ja toimikunnat kodin ja päiväkodin sekä kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön liittyvässä toiminnassa
- yksityiset päiväkodit, kun ne tarjoavat lakisääteistä varhaiskasvatusta
- vantaalaisten taiteen perusopetusta antavien laitosten ja yhteisöjen toiminta
- vantaalaisten yhdistysten alle 18-vuotiaiden toiminta
- vantaalaisten eläkeläisyhdistysten toiminta
- vantaalaisten erityisryhmiin kuuluvien yhdistysten toiminta
- vantaalaisten työttömien yhdistysten toiminta
- rintamamies- ja sotaveteraanien toiminta
- kaikille avoin ja maksuton tai edullinen toiminta (määrittely ks. yllä)
Huojennettu maksuluokka:
- vantaalainen yhdistys tai muu yhteisö
- muualle rekisteröitynyt yhdistys tai yhteisö, jonka toiminta kohdistuu vantaalaisiin
Perusmaksuluokka:
- muualle kuin Vantaalle rekisteröitynyt yhdistys tai yhteisö
- yritystoiminta
- kaupallinen toiminta (myös yhdistysten ja yhteisöjen)
- yksityistilaisuudet
Mikäli vuoroa käyttää jokin muu käyttäjäryhmä kuin ilmoitettu, vuoro laskutetaan takautuvasti hinnaston mukaan.
Nuorison, kulttuurin, kirjastojen ja kuntalaispalveluiden tilat
Maksuton käyttö:
Nuorisotilojen, kulttuurin tilojen (lastenkulttuurikeskukset Pessi ja Toteemi, Orvokkisali ja Lummesali), kirjastojen, asukastilojen, Vantaa-infojen ja kesäkohteiden (Mölandet 21 ja Bulders) käyttö on maksutonta lukuun ottamatta perusmaksuluokkaan kuuluva toiminta (kaupallinen ja yritystoiminta, yksityiset juhlatilaisuudet sekä uskonnollinen toiminta)
Kulttuuri- ja nuorisopalveluiden erityistilat
Kulttuuritalo Martinus
Martinuksen käyttö on maksullista kaikille käyttäjäryhmille.
Huojennettu maksuluokka:
- vantaalaiset yhdistykset ja yhteisöt (myös eläkeläiset)
- muualle rekisteröitynyt yhdistys tai yhteisö, jonka toiminta kohdistuu vantaalaisiin,
- taiteen perusopetuksen esitystoiminta
Perusmaksuluokka:
- yritystoiminta
- kaupallinen toiminta (myös yhdistysten ja yhteisöjen)
- yksityistilaisuudet
Kulttuuritehdas Vernissa, Lumosali
Maksuton käyttö:
Lumosalin ja Vernissan käyttö on maksutonta silloin, kun toiminta ja esitykset ovat kaikille avointa, maksutonta tai edullista. Henkilöstön yli- ja lisätyötunneista laskutetaan lisämaksu. Taiteen perusopetuksen opetuskäyttö on maksutonta silloin, kun se ei edellytä henkilökuntaa paikalle.
Huojennettu maksuluokka:
- vantaalaiset yhdistykset ja yhteisöt (myös eläkeläiset)
- muualle rekisteröitynyt yhdistys tai yhteisö, jonka toiminta kohdistuu vantaalaisiin
Perusmaksuluokka:
- yritystoiminta
- kaupallinen toiminta (myös yhdistysten ja yhteisöjen)
- yksityistilaisuudet
Nuorisopalveluiden leirikeskukset
Leirikeskusten (Kukonnotko ja Palajärvi) käyttö on maksullista kaikille käyttäjäryhmille.
Huojennettu maksuluokka 1
- vantaalaiset nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestöt
- monikulttuuriset järjestöt sekä palvelu- ja vammaisjärjestöt, jotka järjestävät toimintaa lapsille ja nuorille
Huojennettu maksuluokka 2
- kaupungin oma toiminta, muut hallintokunnat ja leirikoulut
- uskonnolliset yhteisöt, jotka järjestävät toimintaa vantaalaisille lapsille ja nuorille
Huojennettu maksuluokka 3
- muut vantaalaiset järjestöt
- monikulttuuriset aikuisjärjestöt
Perusmaksuluokka 1
- muualle kuin Vantaalle rekisteröitynyt yhdistys tai yhteisö
Perusmaksuluokka 2
- yritystoiminta, yksityistilaisuudet
Tilojen käyttöön liittyvät lisäpalvelut laskutetaan erikseen ja ne laskutetaan erikseen myös maksuista vapautetuilta.
Lisäpalveluita ovat esim.
- henkilöstö, esim. vahtimestaripalvelut, esitystekninen henkilöstö, kuljetuspalvelu
- kalusto, esim. katsomot, tekninen kalusto, äänentoistolaitteet, soittimien viritys
- normaalikäyttöä korkeammat energiakustannukset
- ulkopuolinen työ ja palvelu, esim. siivous, jäteastioiden tyhjennys, hälytysaikojen siirrot, lumen auraus
Voit hakea tilavuokran maksuun huojennusta tai vapautusta erityisen perustellusta syystä. Hae maksuhuojennusta tai -vapautusta ennen tilojen käyttöä. Maksuhuojennuksen ja -vapautuksen myöntämisessä noudatetaan kaupungin hallintosäännön määräyksiä.
Liikuntatilat
Tämä toimintaohje koskee koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien perustoiminnan ulkopuolista käyttöä sekä liikunnan palvelualueen hallinnassa olevien tilojen käyttöä.
Voit hakea käyttövuoroa eri toimintakausiksi, jotka on esitetty alla. Tarkat toimintakaudet näet kaupungin verkkosivuilta.
Sisäliikuntatilat
• Toimintakausi: elokuun puoliväli – keväällä koulujen päättymiseen asti
• Kesäkausi: kesäkuun alku – elokuun puoliväli
Jäähallit
• Toimintakausi: elokuun alku – huhtikuun loppu
• Kesäkausi: huhtikuun loppu – elokuun alku Ulkoliikuntapaikat
Tekonurmi kentät ja -hallit
• Toimintakausi: huhtikuun alku – lokakuun loppu
• Talvikausi: marraskuun alku – maaliskuun loppu
Tilojen käyttöä vapaa-ajan toimintaan saatetaan rajoittaa esimerkiksi pyhien ajaksi, kauden lopussa, kesäajalla sekä tapahtumien ajaksi. Rajoitukset näkyvät Timmin varauskalenterissa.
Päiväkodit
• pääsääntöisesti ma–pe klo 18–21, la–su erikseen sovittaessa päiväkodin johtajan kanssa
Koulut ja oppilaitokset
• pääsääntöisesti ma–pe klo 16–21, la–su klo 9–20
Monitoimikeskus Lumo
• pääsääntöisesti ma–pe klo 8–22, la ja su klo 8.30–16.30
Vantaan aikuis- ja musiikkiopistolle sekä vantaalaisille taiteen perusopetusta antaville oppilaitoksille voidaan myöntää käyttövuoroja myös muille kellonajoille, edellyttäen ettei se aiheuta haittaa yksikön perustoiminnalle.
Muut tilat (jäähallit, urheilutalo, uimahallit, kalliosuojat, ulkoliikuntatilat ym.)
• Haettavissa olevat käyttöajat näet Timmi-tilavarausjärjestelmän varauskalenterista.
Vantaan kaupungin hallintosäännön mukaan palvelualuejohtaja tai hänen määräämänsä palvelualueellaan päättää palvelualueen hallinnassa olevan irtaimen omaisuuden, tilojen ja alueiden luovuttamisesta ulkopuoliseen käyttöön Päätösvalta kasvatuksen ja oppimisen toimialan sekä kaupunkikulttuurin toimialan hallinnassa olevien tilojen vapaa-ajan käytön tilavarauksista on siirretty liikunnan palvelualueen asiakaspalvelut ja suunnittelu -yksikön päällikölle.
Käyttövuorot myönnetään seuraavassa järjestyksessä:
- kaupunkikulttuurin, sekä kasvatuksen ja oppimisen toimialojen yksiköihin kiinteästi liittyvä toiminta
- kaupungin muu toiminta
- vantaalaisten rekisteröityneiden liikuntayhdistysten toiminta ja taiteen perusopetus
- muiden vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta
- muiden kuin vantaalaisten yhdistysten ja yhteisöjen toiminta
Koulujen ja oppilaitosten tilat kello 8.00–16.00 ja päiväkotien tilat kello 6.00–18.00 ovat varattuna ensisijaisesti yksiköiden perustoimintaa varten. Koulut, oppilaitokset ja päiväkodit voivat hakea liikunnan palvelualueen tiloja kello 6.00–16.00 omaan toimintaansa, mikäli palvelualueen oma toiminta ei tätä estä. Illat ja viikonloput ovat ensisijaisesti liikuntayhdistysten käytössä. Tiloissa varataan aikaa myös vapaaseen kuntalaistoimintaan (esimerkiksi uimahallit, kuntosalit).
Käyttövuoroja myönnetään ensisijaisesti liikuntatoimintaan, joka tukee kaupungin strategisia tavoitteita. Tiloja voidaan käyttää myös muuhun toimintaan tilojen soveltuvuuden mukaan.
Liikunnan palvelualueen hallinnassa olevien tilojen käyttövuorojen jako tehdään yhdessä koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien liikuntatilojen käyttövuorojen jaon kanssa ja ne vaikuttavat toisiinsa. Käyttövuorojen jaosta pidetään tarvittaessa jakokokouksia käyttövuorojen hakijoiden kanssa. Lasten ja nuorten toiminta sijoitetaan arkisin alkuillan tunteihin ja aikuisten toiminta loppuiltaan. Kaupunki voi varata tiloista aikoja otteluita, kilpailuja ja muita tapahtumia varten.
Käyttövuoroja jaettaessa otetaan huomioon:
- hakijoiden toiminnan luonne ja laajuus, laatu ja määrä sekä lasten ja nuorten että aikuisten kilpailu- ja harrastustoiminnassa
- liikuntalajien ja -muotojen sekä kilpailutoiminnan eri tasojen olosuhdevaatimukset
- liikunnanharrastamisen olosuhdetarpeet kokonaisvaltaisesti
Kaikille käyttövuoroa hakuaikana hakeneille vantaalaisille rekisteröityneille liikuntayhdistyksille pyritään myöntämään vähintään yksi käyttövuoro liikunnan palvelualueen, koulujen, oppilaitosten tai päiväkotien liikuntatiloista.
Hae käyttövuoroa seuraavalle toimintakaudelle ensisijaisesti hakuaikana Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta. Näet haettavana olevat tilat ja ajantasaiset varaustilanteet Timmistä. Myöhästyneet hakemukset hylätään.
Käyttövuorojen hakuajat ilmoitetaan uutiskirjeessä sekä kaupungin verkkosivuilla.
Tee jokaiselle ryhmälle oma hakemus huomioiden tarvittava valmisteluaika ennen varausta ja tilojen siistiminen varauksen jälkeen. Ilmoita hakemuksessa arvioidut osallistujamäärät.
Hyväksytyistä käyttövuoroista tehdään viranhaltijan päätös. Päätöksen teon jälkeen vapaaksi jääneet vuorot tulevat haettaviksi ja niitä hyväksytään hakemusjärjestyksessä.
Kirjaudu Timmiin, kun sinulla on jo tunnukset.
Rekisteröidy Timmin käyttäjäksi henkilökohtaisella sähköpostiosoitteellasi ensin yksityishenkilönä ja tunnistautumalla Suomi.fi -palvelussa. Sen jälkeen voit laajentaa käyttöoikeuksiasi organisaation edustajaksi. Saat rekisteröitymiskäsittelyn jälkeen sähköpostiviestin, kun voit kirjautua organisaation edustajana järjestelmään. Tietoturvan vuoksi tunnuksia ei saa luovuttaa muille.
Rekisteröityessäsi Timmin käyttäjäksi hyväksyt yhteystietojesi käyttämisen tiedotteiden ja päätösten lähettämiseen.
Hae yksittäistä vuoroa vähintään seitsemän (7) vuorokautta aikaisemmin Timmi -tilavarausjärjestelmän kautta. Saat hyväksytystä vuorosta varausvahvistuksen tai hylätystä hakemuksesta viestin sähköpostitse.
Hae seuraavalle toimintakaudelle tiedossa olevat tapahtumat jo hakuaikana. Merkittäviä tapahtumia varten käyttövuoroja voidaan myöntää muinakin kuin hakuaikoina.
Yöpyminen on mahdollista tiloissa, jotka Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on hyväksynyt yöpymiskäyttöön. Kaikki tilat, kuten päiväkodit, eivät sovellu yöpymiseen.
Sovi yöpymiskäyttöön liittyvistä yksityiskohdista koulun rehtorin/johtajan kanssa ennen hakemuksen tekemistä. Hae yöpymiskäyttöä kellonajalle 00.00–08.00. Hae yöpymiskäytön ulkopuolelle jäävät ajat, esimerkiksi la klo 16–24 (yöpyminen su klo 00–08) ja su 8–16 tavallisina tilavarauksina.
Tee yöpymiskäyttöä varten hakemus vähintään kuukautta aikaisemmin. Suurempien tapahtumien yhteydessä käsittelyaika voi olla pidempi. Yöpymiskäyttöä hakevan tulee nimetä riittävä määrä valvojia, joiden tulee valvoa tilojen käyttöä. Ilmoita yöpymisestä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle.
Yöpymistiloja käytettäessä hakijan tulee noudattaa pelastuslaitoksen antamia ohjeita ja täyttää ilmoitus tilapäismajoituksesta: https://pelastustoimi.fi/asiointi
Yöpymisestä laskutetaan henkilömäärän mukaan.
Peruuttajana tilan käyttäjä
Voit perua käyttövuoron Timmin varauskalenterin tai oman asioinnin kautta viimeistään 28 vuorokautta ennen vuoron alkua. Tämän jälkeen peruminen ei ole mahdollista. Poikkeuksena ovat käyttövuorojen valintamenettelyssä mukana olevat tilat, joissa hakija sitoutuu valitsemaansa käyttövuoroon koko käyttövuorojakson ajaksi, eikä vuoroja voi perua.
Käyttövuoron haltija on vastuussa vuorosta siihen asti, kunnes se on peruttu. Jos vapautuvalle vuorolle saadaan uusi käyttäjä, varaus voidaan perua aikaisemmin.
Perumatta tai käyttämättä jätetty vuoro laskutetaan. Hinnaston mukainen maksu laskutetaan myös niiltä käyttäjiltä, joille tilan käyttö on muuten maksutonta.
Tapahtumien peruutuksissa voidaan noudattaa erillisiä tapahtumakohtaisia peruutusehtoja.
Peruuttajana käyttövuoron myöntäjä
Käyttövuoron myöntäjä voi perua vuoron joko määräajaksi tai kokonaan, jos
- tilan käyttäjä on toiminut ohjeiden vastaisesti
- toiminta poikkeaa myönnetystä käyttötarkoituksesta
- käyttäjä on jättänyt maksamatta käyttömaksuja
- käyttövuoron aikana on aiheutunut haittaa tai vahinkoa henkilölle, kiinteistön varsinaiselle toiminnalle tai omaisuudelle
- varausta ei ole käytetty kolmena peräkkäisenä kertana.
Jos peruttu varaus halutaan ottaa uudelleen käyttöön, on siitä tehtävä uusi hakemus.
Käyttövuoron myöntäjä voi perua vuoron myös silloin, kun käyttäjämäärä jää kolmena peräkkäisenä kertana alle seuraavien henkilömäärien:
- kuntosalien ja alle 450 m²:n liikuntasalien osalta alle kuusi henkilöä.
- vähintään 450 m²:n suuruisten liikuntasalien osalta alle yhdeksän henkilöä Edellä mainitut rajoitukset eivät koske esim. tennistä, sulkapalloa, rytmistä voimistelua ja kilpatanssia.
Käyttövuoro voidaan joutua perumaan kaupungin oman toiminnan, merkittävän tapahtuman, ottelun, kilpailun tai muun syyn vuoksi. Käyttövuoro perutaan Timmistä ja siitä pyritään ilmoittamaan vuoron yhteyshenkilölle vähintään 30 päivää aikaisemmin sähköpostitse. Vuoron peruja tekee Timmin varauskalenteriin oman varauksen.
Kun olet saanut hyväksytyn päätöksen tai varausvahvistuksen, tutustu tilojen käytöstä annettuihin ohjeisiin.
Tapahtuman järjestäjä vastaa aina tilaisuuteen tarvittavien viranomaisilmoitusten ja suunnitelmien tekemisestä sekä lupien hakemisesta.
Käyttövuoroja ei saa siirtää kolmannelle osapuolelle ilman liikunnan palvelualueen lupaa. Pääsääntöisesti sisäänpääsy kohteeseen (mukaan lukien peseytymis- ja pukeutumistilat) on 15 minuuttia ennen vuoron alkua.
Poistuminen tiloista tulee tapahtua viimeistään 15 minuuttia vuoron päättymisen jälkeen. Varattu tila on käytettävissä ainoastaan hyväksytylle käyttöajalle.
Käyttäjät ovat vastuussa henkilökohtaisista tavaroistaan. Kaupunki ei korvaa varastettuja tai vahingoittuneita tavaroita.
Nimeä viimeistään toimintakauden alussa jokaiseen ryhmään 18 vuotta täyttänyt vastuuhenkilö ja hänelle 18 vuotta täyttänyt varahenkilö.
Käyttäjäryhmän vastuuhenkilönä huolehdit, että
- tilaa käytetään ainoastaan myönnettyyn tarkoitukseen • toiminnassa noudatetaan annettuja ohjeita
- olet paikalla 15 minuuttia ennen käyttövuoron alkua ja koko käyttövuoron ajan
- ovet pidetään suljettuina koko käyttövuoron ajan ja siitä, ettei ryhmän mukana tule sellaisia henkilöitä, jotka eivät kuulu osanottajiin
- käytössä on vain se tila, kalusto ja välineet, joihin on saatu lupa ja niitä käytetään annettujen ohjeiden mukaisesti
- tiloissa ei tupakoida, käytetä tupakkatuotteita tai päihteitä, eikä tiloihin tuoda em. tuotteita
- käyttöluvassa määriteltyä käyttöaikaa noudetaan, eikä kukaan jää tilaan käyttövuoron loputtua
- välineet palautetaan niille varattuihin säilytyspaikkoihin, ellei ole sovittu toisin
- käyttövuoron jälkeen tilat jäävät moitteettomaan kuntoon • tilasta on sammutettu valot, ikkunat on suljettu ja ovet lukittu
- käyttövuoro on peruttu viimeistään 28 vuorokautta ennen varauksen alkua, jos sitä ei tarvita.
Käyttäjäryhmän vastuuhenkilönä vastaat myös
- järjestyksen säilymisestä ja ryhmän käyttäytymisestä
- ilmoittamisesta välittömästi tilan edustajalle ja omalle yhteisöllesi, jos kaupungin omaisuutta on vahingoitettu tai muuta vahinkoa on aiheutunut.
- käytetyn vuoron kuittaamisesta koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin vapaa-ajan päiväkirjaan.
Mikäli päiväkirja ei ole saatavilla, ilmoita siitä koulusihteerille tai päiväkodin johtajalle mahdollisimman pian. Vastuuhenkilönä tarkistat, että päiväkirjamerkinnät vastaavat todellista käyttöaikaa ja osallistujamäärät on merkitty oikein. Kuittaa vain käytetty vuoro.
Jos vuoroa käyttää jokin muu käyttäjäryhmä kuin ilmoitettu, vuoro laskutetaan takautuvasti hinnaston mukaan.
Liikuntatiloissa on mahdollista käyttää kiinteiden välineiden lisäksi raskaita liikuntavälineitä: nojapuita, voimistelupenkkejä, rekkitankoja, puomeja, hyppyarkkuja, pukkeja, hevosia, ponnistuslautoja, voimistelumattoja, korkeushyppytelineitä, lentopalloverkkoa, sekä sähly-, futsal- ja käsipallomaaleja.
Tiloissa olevia kevyitä liikuntavälineitä, kuten palloja ja sählymailoja ei ole lupa käyttää.
Päiväkotien patjat ja voimistelumatot eivät ole ulkopuolisten käytettävissä.
Leikki- ja opetusvälineiden sekä musiikki-instrumenttien käyttöön tulee saada lupa päiväkodinjohtajalta tai rehtorilta/johtajalta.
Aikuisopistolla ja vantaalaisilla taiteen perusopetusta antavilla laitoksilla on lupa käyttää opettajienhuoneita ja niiden saniteettitiloja kohteen oman käytön sallimissa rajoissa. Lisäksi heillä on myös mahdollisuus käyttää tarvitsemiaan opetusvälineitä ja laitteita henkilökunnan ohjeistamalla tavalla.
Huolehdi että jätät tilan siistiksi varauksesi jälkeen. Kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa on siivousvälineet käytettävissä. Voit myös tilata tarvitsemasi maksullisen lisäsiivouksen etukäteen sähköpostitse ostoyksikko.puhtauspalvelut@vantaa.fi. Jos tilat on jätetty epäsiistiin kuntoon, siivouskulut laskutetaan käyttäjältä.
Langaton verkko (WLAN) on asennettu osaan tiloista. Vierailijaverkon käyttö on maksutonta. Yhteyden muodostamiseen tarvitaan käyttäjätunnus, jonka voit pyytää kiinteistön vartijalta/kouluisännältä tai koulusihteeriltä.
Tupakointi sekä tupakkatuotteiden, alkoholin ja muiden päihdyttävien aineiden käyttö ja myyminen on kielletty kaikissa tiloissa ja niiden piha-alueilla.
Jos käyttäjä aiheuttaa vahinkoa kiinteistölle, välineistölle tai muulle tilaa luovuttavan tahon omaisuudelle, peritään vahingosta aiheutuneet kaikki todelliset kulut vahinkoa aiheuttaneelta.
Ilmoita, jos
- taloudenhoitaja, postitus- tai laskutusosoite muuttuu
- henkilö ei ole enää toiminnassa mukana (timmitunnukset passivoidaan)
- tiedotteiden ja päätösten vastaanottamiseen tarkoitettu meiliosoite muuttuu
Käyttövuoromuutoksista ei tarvitse ilmoittaa. Jos esim. vuoro muuttuu lasten vuorosta aikuisten vuoroksi, peru aiempi varaus ja tee uusi hakemus uusilla tiedoilla.
Yllä mainittujen tietojen muuttuessa ilmoita:
- koulusalivaraukset@vantaa.fi (koulut, oppilaitokset ja päiväkodit)
- liikuntapalvelut@vantaa.fi (muut liikuntatilat)
Kaikilla kouluilla ei ole iltavahtimestaria tai iltavahtimestari voi liikkua useammalla koululla. Viikonloppuisin, pyhäpäivinä ja kesäisin kouluilla ei ole iltavahtimestareita.
Varmista koululta tuleeko käyttövuoroa varten noutaa avain ja peritäänkö siitä avainpantti. Sovi koulun henkilökunnan kanssa hyvissä ajoin, milloin avaimen voi noutaa. Avaimennoudon yhteydessä täytetään avainsopimus.
Tilan edustaja opastaa käyttäjät ilmastoinnin, palohälytyksen yms. ohjausjärjestelmien sijaintiin.
Uimahallien käyttövuoroista, jotka myönnetään henkilökunnan työaikojen ulkopuolelle, tehdään varaajan kanssa erillinen käyttösopimus.
Koulu, oppilaitos tai päiväkoti voi edellyttää vartijan palkkaamisen tilapäisvarauksia varten. Saat silloin uuden varausvahvistuksen, jossa on vartijan tilausohjeet.
Silloin kun tilassa ei ole valvontaa, mutta varausvahvistuksessa sitä edellytetään, tilaa vartija Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:ltä vähintään kolme (3) vuorokautta ennen tapahtumaa. Lähetä saamasi varausvahvistus vartijatilauspyynnön mukana sähköpostitse turvapalvelut@vantti.fi. Vantti Oy laskuttaa vartijapalvelut oman hinnastonsa mukaisesti. Vantti Oy voi vaatia, että tilausmaksu maksetaan ennakkoon ennen palvelun tuottamista. Lisäpalvelun minimiveloitus on neljä (4) tuntia ja mikäli palvelu tilataan alle 3 vrk ennen palvelun tarvetta, hintaan lisätään pikalisämaksu 125 €. Mikäli tilattu palvelu peruutetaan tilaajan toimesta, on palvelun toimittajalla oikeus laskuttaa sovittu palvelu kokonaisuudessaan.
Aurinkokiven tilojen käyttöä varten tilaa vartija Palmia Oy:n kautta, jos varausvahvistuksessa niin edellytetään. Palmia laskuttaa la–su klo 7.00–22.00 valvojakulut 51,00 €/h + alv 24%. Vähimmäisveloitusaika on 5 tuntia.
Koulussa, oppilaitoksessa ja päiväkodissa on infokansio. Kansiossa on mm. yhteystietoja, toimintaohjeita ja mahdollisuus tilan luovuttajan ja käyttäjän väliseen viestintään.
Tilojen käytöstä peritään käyttäjiltä käyttövuoromaksuja. Tilojen käytön korvauksissa noudatetaan varauksen ajankohtana voimassa olevaa hinnastoa. Hinnastosta päättää apulaiskaupunginjohtaja tai hänen määräämänsä.
Käyttövuoromaksut ja laskutus
Tilojen käyttöön liittyvät lisäpalvelut laskutetaan erikseen myös maksuista vapautetuilta.
Lisäpalveluita ovat muun muassa
- henkilöstö, esim. vahtimestaripalvelut
- kalusto, esim. katsomot, tekninen kalusto, äänentoistolaitteet
- normaalikäyttöä korkeammat energiakustannukset
- ulkopuolinen työ ja palvelu, esim. siivous, jäteastioiden tyhjennys, hälytysaikojen siirrot, lumen auraus
Maksuluokkia ovat maksuton käyttö, huojennettu- ja perusmaksuluokka.
Maksuton käyttö
Tilojen käyttö on maksutonta rintamamies- ja sotaveteraanien sekä kaupungin omaa toimintaa varten.
Maksuttomaan käyttöön oikeutettuja koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien yhteydessä olevissa liikuntatiloissa ovat lisäksi:
- päiväkotien ja koulujen vanhempainyhdistykset ja toimikunnat kodin ja päiväkodin ja kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön liittyvässä toiminnassa
- koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta
- vantaalaisten taiteen perusopetusta antavien laitosten ja yhteisöjen toiminta
- vantaalaisten erityisryhmien liikuntatoiminta
- vantaalaisten eläkeläisyhdistysten liikuntatoiminta
Perusliikuntapaikkojen käyttö on maksutonta liikuntajärjestöjen avustuskelpoisuuden saaneiden liikuntaseurojen ja säätiöiden alle 18-vuotiaiden säännöllisessä toiminnassa. Perusliikuntapaikkoja ovat päiväkotien ja koulujen 200 m²:n ja sitä pienemmät liikuntasalit, hiekkakentät, luonnonjääkentät, kuntoradat ja ulkoilureitit.
Tilojen käyttö voi olla maksutonta myös muissa kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa, jos toiminta on kaikille avointa ja edullista matalan kynnyksen harrastustoimintaa. ks. Matalankynnyksen harrastustoiminnan kriteerit.
Huojennettu maksuluokka
Huojennettu maksu laskutetaan seuraavilta tahoilta:
- yhdistykset, joille on myönnetty liikuntajärjestöjen tai erityisliikunnan avustuskelpoisuus
- liikunnan ja urheilun lajiliitot
Perusmaksuluokka
Perusmaksu laskutetaan seuraavilta tahoilta:
- yhdistykset, joille ei ole myönnetty liikuntajärjestöjen tai erityisliikunnan avustuskelpoisuutta
- yritystoiminta
- yhdistysten ja muiden yhteisöjen kaupallinen toiminta
- yksityishenkilöt
Matalan kynnyksen liikuntatoiminnan kriteerit:
- Toiminta on kaikille avointa ja luokittelematonta.
- Käyttövuoron tulee päättyä viimeistään klo 20.00.
- Toiminta järjestetään liikunnan palvelualueen myöntämillä käyttövuoroilla liikuntatiloissa.
- Osallistujan taitotaso ja osaaminen eivät rajaa osallistumista.
- Ryhmän toiminta perustuu harrastustoimintaan, ei kilpailutoimintaan.
- Toiminta on esim. pelaamista ja harjoittelua ilman kilpaurheilullista tavoitetta.
- Toiminta on ohjattua ja se toteutuu vähintään kerran viikossa minimissään kolmen kuukauden ajan.
- Toiminnan tavoite on, että osallistujat kokevat sen mukavaksi ja liikunnan iloa tuottavaksi.
- Toiminta on säännöllistä ja viikoittaista lapsille ja nuorille (alle 18 v.) suunnattua toimintaa (ml. perheliikunta, jossa lapset alle 18 v.).
- Toiminta järjestetään ensisijaisesti iltapäivisin koulupäivän jälkeen tai iltaisin lähellä kotia ja koulua.
- Toiminnan järjestäjä markkinoi toimintaansa aktiivisesti omissa viestintäkanavissaan ja kaupungin osoittamissa kanavissa, mm. Hobihobi.fi.
Toiminnan järjestäjä voi laskuttaa osallistujaa maksimissaan 10 euroa kuukaudessa. Maksun tulee sisältää ohjattu liikuntatoiminta, mahdollinen yhdistyksen edellyttämä jäsenmaksu ja lajiliiton edellyttämä lisenssimaksu. Toiminnan järjestäjä voi tarjota vapaaehtoisena lisäpalveluna esim. vakuutusta, välipalaa, välineitä ja varusteita. Osallistujaa ei voida kuitenkaan velvoittaa hankkimaan lisäpalvelua, eikä sillä voi rajata osallistujaa pois toiminnasta tai heikentää osallistumisen mahdollisuutta.
Toiminnan järjestäjän ei tarvitse tarjota vakuutusta. Toiminnan järjestäjän on kuitenkin tunnettava vastuunsa ja viestittävä selkeästi asiasta toimintaan osallistuville (mm. ryhmän osallistuja, ryhmän ohjaaja).
Käyttövuoron maksuttomuutta voi hakea liikuntajärjestöjen avustuskelpoisuuden saanut liikuntaseura tai säätiö, erityisliikunnan avustuskelpoisuuden saanut toimija tai harrasteliikunnan avustuskelpoisuuden saanut toimija. Jos toiminta täyttää kritteerit, maksuton käyttövuoro voi alkaa aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua hakemuksen jättämisestä. Uudelle alkavalle toiminnalle voidaan myöntää tilojen maksuton käyttö edellisten lisäksi viranhaltijan harkinnan perusteella.
Toimintaa varten voi hakea harrasteliikunnan ohjaajatukea.
Maksuton käyttö voidaan peruuttaa ja laskuttaa taannehtivasti, jos maksuttomuuden kriteerit eivät täyty.
Matalan kynnyksen käyttövuorojen haku
Hae käyttövuorot normaaleina hakuaikoina. Tilat myönnetään maksullisina ja maksuttomuus myönnetään erikseen hakemuksesta, joka tulee tehdä ennen tilojen käyttöä sähköisen asioinnin kautta. Vuorojakopäätöksen jälkeen toiminnan järjestäjä ilmoittaa, mihin vuoroja käytetään. Tilojen maksu määritellään käyttötarkoituksen mukaan harkinnan perusteella.
Voit hakea tilavuokran maksuun huojennusta tai vapautusta erityisen perustellusta syystä. Hae maksuhuojennusta tai -vapautusta ennen tilojen käyttöä. Maksuhuojennuksen ja -vapautuksen myöntämisessä noudatetaan kaupungin hallintosäännön määräyksiä.