Kerros- ja rivitalotontit

Asiasanat

AsuminenRakentaminen

Kaupunki myy ja vuokraa sekä kerros- ja rivitalotontteja että yhtiömuotoisia pientalotontteja.

Kerrostalon sisäpiha Kivistössä.

Kaupunki luovuttaa ammattimaiseen rakentamiseen suunnatut rakentamiskelpoiset kerros- ja rivitalotontit sekä yhtiömuotoiset pientalo- ja pienkerrostalotontit pääsääntöisesti hakumenettelyiden sekä hinta- ja laatukilpailujen kautta.

Asuntotonttien luovutuksella kaupunki varmistaa osaltaan asuntotuotantotavoitteiden toteutumisen. Kaupungin tehtävänä on huolehtia asuntoalueiden sosiaalisesta eheydestä sekoittamalla asuntojen rahoitus- ja hallintamuotoja. 

Kaupungilla on toistaiseksi voimassa olevat tuottajamuotoisten asuntotonttien luovutusperiaatteet, -ehdot ja -hinnat (kaupunginhallitus hyväksynyt 5.3.2018). Selkeät luovutusperiaatteet varmistavat tontinsaajien tasapuolisen kohtelun ja kertovat toimijoille tarkemmin kaupungin toimintatavoista ja periaatteista tontinluovutuksessa. 

Ajankohtaisista tonttihauista ja -kilpailuista tiedotetaan tällä verkkosivulla. Mikäli haluat liittyä sähköpostilistalle, jonka kautta asuntotonttien hakumenettelyistä tiedotetaan, voit ilmoittaa yhteystietosi kerros- ja rivitalotonttien yhteyshenkilöille.

Päättyneet kilpailut

Tarjouskilpailu Nikinmäen asuntotontista

Vantaan kaupunkitilalautakunta on päättänyt Nikinmäen A-tontin kilpailuttamisesta. Tontti myydään kyseisestä tontista korkeimman ostotarjouksen (€/k-m²) tehneelle toimijalle. Alin hyväksyttävä myyntihinta on 600 euroa kerrosalaneliömetriltä.

Kilpailuaika on 17.1.–28.2.2022.

Lisätietoja

Elisa Ranta

asumisasioiden päällikkö
043 826 9419 elisa.ranta@vantaa.fi

Lisätietoja asuntotonttien luovutuksesta

Avainsanat

TontitKilpailut