Kestävien elämäntapojen kiihdyttämö

Haluatko tietoa hiilijalanjäljestäsi ja siitä, miten sitä voisi pienentää? Hae kestävien elämäntapojen kiihdyttämöön elokuussa!

Vantaa on mukana kansainvälisessä Kestävien elämäntapojen kiihdyttämö -hankkeessa, jossa kotitaloudet pääsevät kokeilemaan arjen kestäviä elämäntapamuutoksia. Kiihdyttämöön osallistuvat kotitaloudet pääsevät laskemaan oman hiili- ja materiaalijalanjälkensä. Hiilijalanjälki mittaa kulutuksen ilmastovaikutuksia, materiaalijalanjälki taas luonnonvarojen kokonaiskäyttöä. Jalanjälkien laskemisen jälkeen valitaan toimet hiilijalanjälkensä pienentämiseksi, laaditaan tiekartta toimien toteuttamiseksi ja kokeillaan kestäviä elämäntapoja yhdessä muiden kotitalouksien kanssa. Hankkeeseen haetaan mukaan myös paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä. Haku niin kotitalouksille kuin yhteistyöyrityksille aukeaa elokuussa tällä sivulla!

Arjessa on paljon tehtävissä ilmastonmuutoksen torjumiseksi: Porvoossa viime syksynä kestävien elämäntapojen kiihdyttämöön osallistuneet kotitaloudet onnistuivat elämäntapojen muutoksilla leikkaamaan hiilijalanjälkeään peräti neljänneksen. Kotitalouksien teot ovatkin tärkeässä roolissa matkalla kohti hiilineutraalia Vantaata 2030.

Elämäntapojen muutoksessa piilee myös mahdollisuus hyvinvoinnin ja elämänlaadun kasvuun. Kuulumisia projektin ensimmäiseen vaiheeseen osallistuneilta kahdeksalta porvoolaisperheeltä pääset lukemaan Porvoon kaupungin verkkosivuilta.

Kansainvälisessä kiihdyttämössä on mukana kotitalouksia seitsemästä maasta: Suomesta, Tanskasta, Saksasta, Espanjasta, Sveitsistä, Meksikosta ja Intiasta. Ensimmäisenä vuonna mukana oli kahdeksan kotitaloutta, vuonna 2019 tavoitteena on saada mukaan 500 kotitaloutta ja kolmantena vuotena 10 000 kotitaloutta jokaisesta seitsemästä maasta. Projektin keskuskoordinaattorina toimii saksalainen Wuppertal-instituutti ja Suomessa sitä koordinoi D-mat oy.

Ajankohtaista

Twitter