Kanniston päiväkoti

Päiväkoti on avattu vuonna 2011. Päiväkoti toimii Kanniston koulun kanssa saman katon alla. Päiväkodin ympäristössä on hiihtolatuja, luistelukenttä, pulkkamäki ja leikkipuistoja. Melkein päiväkodin pihasta pääsemme metsään leikkimään ja ihmettelemään.
Lisätietoa päiväkodin toiminnasta
Tänä vuonna päiväkodin toiminnassa painottuu lukeminen ja lukemisen kulttuurin edistäminen ja tarinoiden siirtyminen leikkiä rikastamaan. Luomme osaltamme lapsille rikkaan kielellisen ympäristön, jossa lorutellaan, riimitellään ja luetaan ääneen. Lupauksemme on, että ääneen lukeminen ja satujen kertominen on osa kaikkien meidän lasten varhaiskasvatuspäivää.
Esiopetusryhmässä toteutetaan englannin kielirikasteista esiopetusta, jossa alle 25 % toiminnasta järjestetään englannin kielellä. Käytännössä se tapahtuu laulujen, lorujen, leikkien ja keskeisten sanojen ihmettelyn kautta. Tavoitteena on herättää lapsen kiinnostus ja positiivinen asenne kieltä kohtaan.
Kanniston ilmapiiri on kannustava, huumorintajuinen ja hyväksyvä. Ryhmien toiminnassa panostetaan lapsilähtöisyyteen, kiireettömyyteen, turvallisuuteen, pienryhmätoimintaan ja yhteistyöhön muiden ryhmien kanssa.
Päiväkodilla on erinomaiset tilat toimintaan, jota lisää se, että saman katon alla toimii myös Kanniston koulu. Päiväkodilla on oma liikuntasali, jonka lisäksi koulun iso liikuntasali ja muut koulun tilat ovat tarpeen mukaan käytettävissä. Päiväkodilla on oma ruokasali.
Päiväkodissamme luodaan lapsille onnistumisen kokemuksia esim. antamalla lapsille tehtäviä arjessa ja kannustamalla heitä auttamaan toinen toisiaan. Tunne- ja kaveritaitojen kehitetään seuraavasti: opetellaan toisen kohtaamista keskustelemalla lämpimästi, opetellaan odottamaan vuoroa, jakamaan leikki- ja opetusvälineitä ja leikkimään kaikkien kanssa. Luodaan rakenteilla ja kasvattajien läsnäololla mahdollisuuksia pitkäkestoisempaan leikkiin.
Ulkoilut järjestetään päiväkodin aidatulla pihalla, joka on erikseen jaettu pieneksi ja isoksi pihaksi. Lisäksi käytössä on koulun piha ja jalkapallokenttä. Retkiä tehdään usein lähialueen puistoihin ja metsiin. Vierailut vaikkapa museoissa, kotieläinpihoilla tai käynnit kirjastoautolla ovat esimerkkejä monipuolisesta oppimisympäristöstä. Isompien lasten oma-aloitteista TVT:n käyttöä mahdollistetaan paremmin tuomalla tabletit yhdeksi leikkivaihtoehdoksi esille.
Kanniston päiväkodin hyvinvointityö muodostuu vanhempien kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja turvallisesta kasvulle ja oppimiselle suotuisasta kasvuympäristöstä. Lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista tuetaan yhteistyössä vanhempien kanssa. Jokainen lapsi on erityisen tärkeä ja hänet kohdataan yksilönä. Hyvinvointityön tavoitteena on jokaisen yksilön ja koko yhteisön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin turvaaminen ja painopiste on ennaltaehkäisyssä. Hyvinvoinnin toteuttaminen kuuluu koko yksikön henkilökunnalle ja se toteutetaan yhdessä vanhempien kanssa.
Vantaan varhaiskasvatussuunnitelmassa on useita ohjeita liittyen lasten hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Yksikköön on laadittu turvallisuussuunnitelma, jota päivitetään vuosittain. Yksikköön on laadittu Kiusaamisen ehkäisyn ja puuttumisen suunnitelma. Yksikkö tekee säännöllistä yhteistyötä konsultoivan varhaiskasvatuksen erityisopettajan ja kieli- ja kulttuurikoordinaattorin kanssa lapsen kehityksen ja turvallisen kasvun turvaamiseksi. Yksikössä toteutetaan HYVE-mallia ja -prosessia neuvolan, vanhempien ja varhaiskasvatuksen yhteistyössä lapsen ollessa 4-vuotias.
Käytämme Väestöliiton Turvataidot ja lapsen keho -materiaalia lapsien ikään sopivalla tavalla, kun ohjaamme lapsien turvataitojen kehittymistä.
Viestintä aloitetaan Tervetuloa Kanniston päiväkotiin -esitteellä, jossa kerrotaan yksikkömme tärkeistä asioista, yhteystiedoista ja tiedotetaan hoidon aloitukseen liittyvistä seikoista. Jokaisella ryhmällä on oma sähköposti, ja oma ilmoitustaulu, joista vanhemmat saavat tietoa ryhmän omista ja päiväkodin yhteisistä asioista. Usealla ryhmällä on käytössä Instagram-tili, jolla he lähettävät kuvia ryhmän tapahtumista vanhemmille. Koko yksikköä koskevat asiat tiedotetaan tarvittaessa perheille sähköisesti koko talon tiedotuskirjeillä. Kaikkein tärkein on kuitenkin päivittäinen kohtaaminen.
Kotiväen kanssa tehtävä yhteistyö on keskeinen osa varhaiskasvatusta. Arvostava kohtaaminen luo perustaa hyvälle yhteistyölle, jossa vanhemmat pääsevät osallistumaan toiminnan kehittämiseen ja arviointiin. Vanhempaintilaisuudet pidetään toimintavuoden aikana osin koko talon yhteisinä, tai ryhmittäin, ja eri teemaisina kulloinkin ajankohtaisiin asioihin liittyen. Vanhempaintilaisuudet voivat olla iltojen lisäksi esim. aamukahvit, yhteiset talkoot, koko perheen ulkoilu-, peli- ja leikkitapahtumat tai mitä kulloinkin koetaan kiinnostaviksi toimintatavoiksi.
Toimintakauden aikana vanhemmat kutsutaan osallistumaan lapsen varhaiskasvatussuunnitelmakeskusteluun ja yksilöllisen varhaiskasvatussuunnitelman tekemiseen.
Esiopetusryhmässä toteutetaan englannin kielirikasteista esiopetusta, jossa alle 25 % toiminnasta järjestetään englannin kielellä.
Päivittäinen toiminta-aika: 8.30–12.30
Esiopetuksessa olevien lasten määrä: 28
- Osoite
Kenraalintie 6
01730Vantaa
Suomi- Postal address
- PL 2412, 01030 Vantaan kaupunki
- Opening hours
Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 6.00-18.00- Opening hours
Päiväkoti on auki klo 6-18, ennalta sovitun hoitotarpeen mukaan.
- Contacts
- Kaisu Raitalakaisu.raitala@vantaa.fi+358 50 302 7683
Päiväkodin johtaja
- Contacts
- Tammetpk.kannisto.tammet@vantaa.fi+358 43 827 2047
Lapsiryhmä
- Contacts
- Katajatpk.kannisto.katajat@vantaa.fi+358 43 827 2048
Lapsiryhmä
- Contacts
- Männytpk.kannisto.mannyt@vantaa.fi+358 43 827 2046
Lapsiryhmä
- Contacts
- Pihlajatpk.kannisto.pihlajat@vantaa.fi+358 43 827 2045
Lapsiryhmä
- Contacts
- Koivutpk.kannisto.koivut@vantaa.fi+358 43 827 2044
Lapsiryhmä
- Contacts
- Kuuset (5 v.)pk.kannisto.kuuset@vantaa.fi+358 43 827 2049
Lapsiryhmä
- Contacts
- Kuuset (6 v.)pk.kannisto.kuuset@vantaa.fi+358 50 302 7884
Lapsiryhmä
Palvelut
Reitti pääsisäänkäynnille
- 2 esteetöntä autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.
- Kulkureitillä on yli 6 m pitkä luiska, jossa on välitasanne, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
Sisätilat
- Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
- Tilassa on käytetty liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.
- Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
- Toimipisteessä on esteetön wc.
Sisäänkäynti "vaihtoehtoinen sisäänkäynti"
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.