Perusopetus luokilla 1.-6.

Hyväksy evästeet Mieltymykset-kategoriasta käyttääksesi automaattista kääntämistä
Perusopetuslaki määrittelee oppiaineet kaikkien vuosiluokkien osalta. Oppiaineiden opetussuunnitelmat ovat valtakunnalliset. Kunnat tarkentavat omat opetussuunnitelmansa valtakunnallisen opetussuunnitelman pohjalta. Opetussuunnitelmassa tarkennetaan opetuksen tavoitteet ja sisällöt.
Parhaimman käsityksen lapsenne tai nuorenne koulunkäynnistä sekä osaamisesta saatte opettajan kanssa keskustelemalla.
Lue lisää: Vantaan perusopetuksen opetussuunnitelma.
Katsomusaineen opetukseen ja oman äidinkielen opetuksen ilmoittaudutaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä.
Lisäksi koulut tarjoavat valinnaisia aineita, jotka ovat edellä mainittujen aineiden syventäviä opintoja tai useasta aineesta muodostettuja oppiainekokonaisuuksia tai soveltavia opintoja.
Valinnaisten aineiden lisäksi oppilaiden opintoihin sisältyy vähintään yksi monialainen oppimiskokonaisuus lukuvuodessa.
Monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelu ja toteuttaminen edellyttävät yhteistyötä eri oppiaineiden kesken sekä koulun muun toiminnan hyödyntämistä. Oppimiskokonaisuuksien sisällöiksi etsitään oppilaita kiinnostavia sekä oppiaineiden ja opettajien väliseen yhteistyöhön soveltuvia teemoja. Niiden opiskelussa käytetään eri oppiaineille ominaisia tarkastelutapoja, käsitteitä ja menetelmiä.
Arviointi on kokonaisuus, joka on muutakin kuin arvosanojen ja todistusten antamista. Ohjaavan palautteen avulla oppilas ymmärtää omaa oppimistaan ja tunnistaa vahvuuksiaan. Oppilaan saaman jatkuvan ohjaavan palautteen lisäksi oppilas saa lukuvuoden aikana kaksi väliarviointia (toinen arviointikeskustelu) sekä lukuvuoden päätteeksi lukuvuositodistuksen.
Käyttäytyminen arvioidaan kaupunkitasoisten käyttäytymisen arviointikriteereiden mukaan.