Tikkurilankoski kutsuu kalastajia – ensimmäiset istutukset tehty

tikkurilankoski
Kuvassa taustalla näkyvä pato on nyt purettu keskiosaltaan, ja vapaana virtaava Tikkurilankoski on avattu vapaa-ajankalastajille.

Vantaalla on nyt aivan uusi, hieno ja urbaani kalastuskohde, kun pari vuotta sitten patosulusta vapautettu Tikkurilankoski on avattu kalastukselle.

Tikkurilankosken kalastuslupa-alue on kokonaisuudessaan noin 400 metrin pituinen, alkaen Kuninkaalantien sillan yläpuolelta ja päättyen Heurekan suvantoon.

Alkaneelle kalastuskaudelle on luotu myös uusi yhteislupa, joka kattaa Tikkurilankosken lisäksi myös Vantaankosken sekä muut Vantaan kaupungin hallinnoimat vesialueet. Vantaankosken ja Tikkurilankosken luvalla saa siis kalastaa näiden kahden kosken lisäksi kaikilla muillakin Vantaan vesialueilla Vantaan- ja Keravanjoessa sekä merialueilla. Kalastuslupaa myydään esimerkiksi Tikkurilan Vantaa-infossa. 18–64-vuotiaalla kalastajalla tulee lisäksi olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu.

Vantaankosken ja Tikkurilankosken yhteislupaa edullisemmalla Vantaan kaupungin kalastusluvalla saa kalastaa Vantaan vesialueilla lukuun ottamatta Tikkurilankoskea ja Vantaankoskea.

Tikkurilankoskeen ja Vantaankoskeen istutetaan kalastuskauden aikana runsaasti pyyntikokoisia kirjolohia. Kuluvan kauden ensimmäinen istutus tehtiin vappuaattona 30. huhtikuuta.

Molemmilla suositulla koskella tullaan toteuttamaan tehostettua kalastuksenvalvontaa, jossa valvotaan sekä kalastajien asianmukaisia lupia että kalastussääntöjen noudattamista. Sekä Tikkurilankosken ja Vantaankosken lupa että Vantaan kaupungin kalastuslupa oikeuttaa käyttämään pyynnissä yhtä vapaa kerrallaan ja ottamaan ruoaksi enintään kaksi lohikalaa (taimen, lohi, harjus, kirjolohi) vuorokaudessa. Huomioithan, että luonnonvarainen (rasvaevällinen) taimen on rauhoitettu koko maassa leveyspiirin 64°00'N eteläpuolella, joten saaliiksi saadut yksilöt on aina vapautettava viipymättä takaisin veteen. Taimenen ja lohen luonnonkudun suojelemiseksi kahlaaminen on kielletty koskialueilla 1.10.–31.5.

Lisätietoja kalastuksesta, luvista ja kalastussäännöistä osoitteessa www.vantaa.fi/kalastus sekä Vantaan kalavesikartasta. Tutustuthan sääntöihin aina ennen kalastuksen aloittamista.

Tervetuloa nauttimaan luonnosta ja vastuullisesta kalastuksesta Vantaan kalavesille!

Julkaistu: 3.5.2021 
(muokattu: )