Uusien eskareiden ja ekaluokkalaisten opetukseen ilmoittautuminen alkaa

Ekaluokkalaiset Elsa, Elli, Peetu, Onni ja Magnus lähtivät opintielle yhtä matkaa.

Katso Vantaa-kanavan videolta, kuinka Elsa, Onni ja kaverit astuivat opintielle viime syksynä.

Ensi syksynä opintiensä aloittavat lapset ilmoittautuvat esiopetukseen ja kouluun 7.1. alkaen. Kouluun ja esiopetukseen ilmoittautumisaikaa on 25.1.2019 asti. Ensi syksynä koulutien aloittaa 2700 vantaalaista ja esiopetuksen 2700 vantaalaislasta.

Kouluun ilmoittautuminen Wilma-järjestelmässä

Vantaan kaupunki postittaa tammikuun aikana koulun aloittamista koskevan kirjeen kaikkien vuonna 2012 syntyneiden vantaalaislasten koteihin. Oppivelvollisuusilmoituksen mukana perhe saa tunnukset sähköiseen kouluun ilmoittautumiseen osoitteessa https://wilma.edu.vantaa.fi/koulutulokas.

Vantaa-infot antavat apua sähköiseen kouluun ilmoittautumiseen ja Wilma-järjestelmän käyttöön. Käytön opastukseen tarvitsee mukaan oppivelvollisuusilmoituksen mukana tulleen oppilaskohtaisen avainkoodin tai jo itse luodun Wilman käyttäjätunnuksen. Päätös lähikoulusta julkaistaan Wilmassa 28.3.2019 tai lähetetään kotiin.

Lisätietoa koulun aloittamisesta vantaa.fi-sivuilta.

Mahdollisuuksia painotettuun opetukseen

Lapsi voi käydä vantaalaiskouluissa vuosiluokat 1-6 englannin kielellä, ruotsin kielikylvyssä tai montessoriopetuksessa. Näiden opetuksesta saa lisätietoa vantaa.fi-sivuilta ja koulujen avoimista infotilaisuuksista:

Englanninkielinen opetus

  • Vantaan kansainvälinen koulu 8.1.2019 klo 18
  • Kaivokselan koulu 9.1.2019 klo 18
  • Rekolanmäen koulu 10.1.2019 klo 18

Ruotsin kielikylpy

  • Viertolan koulu 9.1.2019 klo 18
  • Uomarinteen koulu 9.1.2019 klo 18

Montessoriopetus

  • Kuusikon koulu 9.1.2019 klo 18

Erillinen hakemus kaksikieliseen- ja montessoriopetukseen palautetaan 16.1.2019 mennessä haettavaan kouluun.

Esiopetukseen ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella

Lapsen tulee osallistua esiopetukseen oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna, pääsääntöisesti sinä vuonna kun lapsi täyttää kuusi vuotta. Esiopetukseen voi ilmoittautua sähköisesti vantaa.fi-sivuilla tai palauttamalla paperisen ilmoittautumislomakkeen päiväkotiin. Sähköistä ilmoittautumista varten tarvitaan pankin verkkotunnukset tai sähköinen henkilökortti. Paperisen lomakkeen saa päiväkodista tai tulostamalla vantaa.fi-sivulta. Kaikissa vantaalaisissa esiopetusta tarjoavissa päiväkodeissa järjestetään tutustumistilaisuus perheille viikolla 20.

Esiopetuksen järjestämisestä vastaavat Vantaalla kunnalliset varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja yksityiset päiväkodit. Esiopetusta järjestetään sekä päiväkotien että koulujen tiloissa.

Kielipainotteinen esiopetus

Tarjolla on myös englannin kielirikasteista esiopetusta. Kielirikasteisessa esiopetuksessa luodaan kiinnostusta kieleen ja toiminnasta enintään neljännes toteutetaan englanniksi. Lisätietoa kielirikasteisesta esiopetuksesta ja kaikista esiopetuksen järjestämispaikoista löytyy vantaa.fi-sivuilta.

Kaksikielistä esiopetusta (suomi-englanti) järjestetään Vantaalla Y.E.S-päiväkodissa ja Pilke Pohjantähdessä (yksityinen päiväkoti). Ruotsin kielen kielikylpyesiopetusta järjestetään Koskikujan ja Kukkopillin päiväkodeissa.

Lisätietoa esiopetukseen ilmoittautumisesta vantaa.fi-sivuilta.

Julkaistu: 3.1.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter