Yhä useampi opiskelija saa yhteishaussa opiskelupaikan Vantaalta

Yhteishaku lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen päättyi 10.3.2020. Alustavien hakijatietojen perusteella kevään yhteishaussa Vantaan lukioihin ja Vantaan ammattiopisto Variaan haki ensisijaisesti yhteensä 2326 nuorta, joista 60 % lukiokoulutukseen ja 40 % ammatilliseen koulutukseen. Vantaalla perusopetuksen päättää keväällä 2020 noin 2550 oppilasta.

Vantaan lukiot lisäsivät aloituspaikkoja

Vantaalla lisättiin aloituspaikkoja, jotta useampi nuori saa aloituspaikan lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa. Vantaan lukioihin oli tänä keväänä 1,12 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden ja aloituspaikkoihin suhteutettuna suosituin oli Sotungin lukio 1,36 ensisijaisella hakijalla aloituspaikkaa kohden. Lukioon hakeneista oli hakutilastojen mukaan tyttöjä 54 % ja poikia 46 %. Pojat hakivat lukioon hieman viime vuotta enemmän.

Lentokoneasennuksen perustutkintoon jälleen paljon ensisijaisia hakijoita

Vantaan ammattiopisto Variaan oli ensisijaisia hakijoita alustavien tietojen mukaan saman verran kuin viime vuonna. Kevään 2020 yhteishaussa ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli 1,05 kun haussa oli 887 paikkaa auki ja hakijoita 930. Lentokoneasennuksen perustutkintoon oli runsaasti hakijoita suhteutettuna aloituspaikkojen määrään nähden, vaikka aloituspaikkoja on lisätty. Lisäksi sähkö- ja automaatioalan, logistiikan ja media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnot kiinnostivat erityisesti hakijoita. Varian ensisijaisista hakijoista 30,4 % oli tyttöjä ja 69,6 % poikia. Tyttöjen osuus kasvoi hieman edellisvuodesta.

Kaikille nuorille turvataan opiskelun polku

Vantaan koulutustakuun ansiosta kaikille peruskoulunsa päättäville taataan paikka lukiosta, ammattiopistosta, perusopetuksen jälkeisestä valmistavasta koulutuksesta tai nuorten työpajalta. Tavoitteena on, että jokainen vantaalainen nuori löytää peruskoulun jälkeen mielekkään opiskelupaikan tai kiinnekohdan elämäänsä.

Opiskelijavalinta

Lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen valittujen nimet julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020.

Vantaan lukioiden ja ammattiopisto Varian hakijamäärät 2020

Julkaistu: 13.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter