Lentoliikenteen yhteistyöverkosto vahvistamaan Aviapolis-alueen menestystä ja kilpailukykyä

Uusi lentoliikenteen yhteistyöfoorumi käynnistyy Vantaan kaupungin ja Uudenmaan liiton yhteistyönä.

Vantaan kaupunki haluaa yhdessä Uudenmaan liiton kanssa kasvattaa entisestään vastuutaan ja olla avaintoimijana kehitettäessä lentoaseman aluetta vastamaan tulevaisuuden haasteisiin globaalikilpailussa. Yhteistyöverkoston tavoitteena on edesauttaa Helsinki-Vantaan menestystä ja kilpailukykyä yhtenä maailman parhaista lentoasemista ja vaihtokentistä nyt ja tulevaisuudessa. Yhteistyöfoorumi on avoin kaikille lentoaseman alueen kehittämisestä kiinnostuneille yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille.

Yhteistyöverkosto toimii lentoaseman saavutettavuuden ja markkinoinnin kehittämisen edistämiseksi. Edistämistyössä keskeisessä roolissa ovat muun muassa sujuvat matkaketjut ja älykäs liikkumisen kehittäminen. Aviapolis-alueen kehitykselle on merkittävää myös se, miten uudet isot investointiratkaisut kuten Helsinki–Tallinna-tunneli vaikuttavat lentoaseman alueen kehittämiseen ja tulevaisuuteen. Yhteistyöverkosto seuraa myös aktiivisesti muiden kansainvälisten lentokenttäalueiden toimintaa.

Yhteistyöverkosto tarjoaa puitteet yhteistyölle, järjestää teematapaamisia, toteuttaa yhteistä edunvalvontaa, tekee selvityksiä ja edesauttaa tiivistä tiedonvaihtoa.

Lentoliikenteen yhteistyöverkosto lanseerattiin tänään 1.9. osana lentokenttäkehittämisen asiantuntijoille suunnatun ”Airport Cities – Cities of the Future” -seminaarin ohjelmaa. Seminaarin järjesti Vantaan kaupunki yhteistyössä Uudenmaan liiton kanssa.

Julkaistu: 1.9.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter