Kivistössä testataan automaattiautoja liikenteessä

Sensible 4 Oy aloittaa kehittämänsä autonomisten ajoneuvojen testit Vantaan Kivistössä muun liikenteen seassa. Testiajoneuvot, automatisoidut Renault Twizyt, ovat aloittaneet testiajonsa Vantaan Kivistössä sekä Keimolanmäessä tänään 1.3. Sähkökäyttöinen automaatti-Twizy ajaa muun liikenteen seassa pääasiassa taajama-alueella. Sen tunnistaa katolla olevasta vilkkuvalosta ja poikkeavasta ulkonäöstään. Twizyn seurana on tarvittaessa oma erillinen turva-auto ja sisällä molemmissa autoissa on aina testi-insinööri.

Automaattiauton testiajot liittyvät aIGO-hankkeeseen, jossa kehitetään kotimaista robottibussia. Tänä vuonna Twizy-autolla testataan mahdollisia tulevia robottibussireittejä. Twizyyn on asennettu automaattista liikennettä palvelevaa laitteistoa, jonka avulla ajoneuvo kartoittaa ympäristöään. Twizy kulkee tyypillisesti 10 - 40 km/h nopeudella ja reagoi tarvittaessa muuhun liikenteeseen. Ensi vuonna on tarkoitus kokeilla vastaavasti liikenteessä ensimmäistä kotimaista robottibussin prototyyppiä, joka on parhaillaan rakenteilla.

Twizyä testataan Kivistössä kahdella ajoreitillä:

• Kivistön reitti: Kivistön linja-autoterminaali-Syvänkiventie-Ruusukvartsintie- Lipputie-Kannistontie-Keimolantie-Syväkiventie-Kivistön linja-autoterminaali
• Keimolanmäen reitti: Kivistön linja-autoterminaali-Syväkivenpolku (kevytliikenteen raitti Hämeenlinnanväylän alitse)-Radioasemantie-Keimolanportti-Keimolanmäentie-Keimolankaarteen risteys ja takaisin samaa reittiä.

Talven ja alkukevään testi- ja kehitysvaiheen jälkeen, Twizyt alkavat ajamaan koematkustajille avointa pilottia Vantaa, Espoon ja Hämeenlinnan alueilla osana Uudenmaan liiton ja Suomen Kasvukäytävän aIGO -hanketta. Hankkeessa on mukana myös Kyyti Group, GIM, Hybria, EIKU Design, TTY, HAMK ja LAMK.

Sensible 4 Oy tavoittelee globaalia markkinajohtajuutta erityisesti 4 vuodenajan automaattiajamisen saralla. Sensible 4:n osaaminen perustuu usean vuosikymmenen ulkorobotiikan tutkimukseen, jota on tehty Aalto Yliopistossa sekä Metropolia AMK:n koordinoimiin ajoneuvo- ja automaattibussihankkeisiin. Lue lisää: http://sensible4.fi/aigo

Julkaistu: 1.3.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter