Kaivokselan ja Lehtikuusen koulujen koronavirusseulontojen tulokset

Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö päätyi suorittamaan Kaivokselan ja Lehtikuusen koulujen oppilaille ja henkilökunnalle Covid-19- eli koronavirusseulonnan, josta tiedotettiin maalis-huhtikuun vaihteessa. Kaivokselan koulussa oli siihen mennessä todettu maaliskuun aikana yhteensä 13 koronavirustartuntaa, joista kuusi todettiin maaliskuun viimeisen viikon aikana. Lehtikuusen koulussa maaliskuun aikana todettiin yhteensä 27 koronavirustartuntaa.

Seulonnassa koulujen opiskelijoita ja opettajia kehotettiin menemään koronavirustestiin. Tartunnalle altistumisen vuoksi karanteenissa olevat henkilöt ohjeistettiin käymään koronavirustesteissä erillisen ohjeen mukaisesti, joten he eivät ole suoraan mukana seulontaluvuissa.

Seulontaan osallistui Kaivokselan koulusta 284 henkilöä ja Lehtikuusesta 257 henkilöä. Seulonnassa positiivisen tuloksen sai vain yksi henkilö Kaivokselan koulusta, Lehtikuusen koulusta positiivisen tuloksen sai kolme henkilöä.

Lisäksi seulonnan ulkopuolelta Kaivokselan koulussa on todettu tartunta viidellä henkilöllä. Koulussa on edellisen tiedotteen julkaisun jälkeen todettu tartunta kuudella henkilöllä. Lehtikuusen koulun seulonnan ulkopuolelta tartunta on todettu kolmella henkilöllä, eli edellisen tiedotteen julkaisun jälkeen tartuntoja on todettu kuudella henkilöllä.

Osa tartunnoista on todettu henkilöillä, jotka ovat olleet karanteenissa aiemman altistuksen perusteella. Osa tartunnoista on todennäköisesti peräisin muualta kuin koulusta. Kaikkien tartunnan saaneiden kohdalla ei ole tapahtunut altistumisia koulussa.

Osa oppilaista ja/tai henkilökunnasta on altistunut tartunnalle. Altistuneet henkilöt on kartoitettu ja heidät asetetaan karanteeniin, kunnes heillä ei enää ole sairastumisriskiä. Lisäksi kaikki altistuneet ohjeistetaan menemään koronavirustestiin oireista riippumatta. Altistuneet saavat erillisen tiedotteen asiasta.

Koulujenn toiminta voi jatkua yleisten suositusten ja rajoitusten mukaisesti niiden osalta, joita ei ole asetettu eristykseen tai karanteeniin.

Hidasta epidemiaa!

Epidemian hidastamiseksi on nyt tärkeää, että kaikki

  • noudattavat yleisiä ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta
  • vähentävät lähikontaktien määrä ja huolehtivat turvaväleistä
  • käyttävät maskeja maskisuositusten mukaisesti
  • jäävät heti kotiin ja hakeutuvat testiin, mikäli ilmenee vähääkään koronavirukseen viittaavia oireita

Ajan voi varata sähköisesti Koronabotista tai koronaneuvontapuhelimesta arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 9–18, p. 09 839 50070. Tulosta odottaessasi pysy kotona.

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla: Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä
Tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla: Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus

Julkaistu: 15.4.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter